Samhällsbyggnadsnämnden menar att det finns anledning att utreda om allt gick rätt till när de nya båtplatserna vid Gröna bron byggdes. Man misstänker nämligen att det saknas bygglov för bryggorna.
När nämnden hade sammanträde nyligen, var frågeställningen med på dagordningen. Enligt nämndens uppfattning har det kommunala fastighetsbolaget byggt bryggor i fast förankrad form. Detta faller utanför det byggnadstillstånd man fick, menar nämndledamot Jan Hansson.
– Det finns anledning att misstänka att det inte har gått rätt till, därför vill vi nu utreda det här för att få klarhet, kommenterar Hansson.
På det kommunala fastighetsbolaget förvånas man av anklagelserna. Inte minst då man fick grönt ljus från just Samhällsbyggnadsförvaltningen för det här valet av bryggor.
– Jag tycker att vi har varit väldigt tydliga med vad vi ville bygga. Och vi fick ju ett OK från förvaltningens tjänsteman för det här. Nu helt plötsligt verkar nämnden tycka ”oj, det blev lite stort det här”. Det verkar som att de inte riktigt vet själva vad som gäller, säger Roger Sixtensson, VD FALAB/LIBO.
Att nämnden hävdar att de nya bryggorna är fast förankrade, menar Sixtensson är mycket märkligt.
– Vad är ”fast förankrat” enligt deras tolkning? Det vill jag gärna veta. En flytbrygga kan ju inte bara ligga löst i vattendraget och fara omkring helt okontrollerat. Precis som de tidigare bryggorna hålls dessa på sin plats med pålar. Vi valde de här flytbryggorna för deras rejäla konstruktion, som gör dem väldigt stadiga och dessutom inte behöver plockas upp varje höst. Det är tänkt som en service till kommuninvånarna och alla som vill ha en båtplats. Eftersom man inte behöver ta upp bryggorna varje höst, kan båtägaren själv avgöra när båten tas upp och behöver inte anpassa sig efter något särskilt datum, säger Roger Sixtensson.