Kvällens gladaste spelare, Tina Gustavsson, hade längtat efter premiären. Foto: Jennie Einarsson
Succé när tutbingon hade efterlängtad premiär: ”Sketkul!”
Det blev en riktig succékväll när Guldsmedshytte SK höll sin första tutbingo sedan pandemin startade. Bilar anlände från både norr och söder för att fylla Råsshallens parkering närmast till bristningsgränsen, och det var tydligt att bingon har varit saknad under uppehållet.
– Sketkul är det, som vi säger i Vänersborg, säger Tina Gustavsson som är en av de mest inbitna spelarna.
Efter ett långt coronauppehåll var det under onsdagskvällen efterlängtad premiär av den populära bilbingon på Råsshallens parkering. De mest inbitna spelarna kom tidigt för att få sina speciella platser, sedan fylldes det på, och när klockan slog 19.00 var det fullt. Vana spelare gjorde sedan det sedvanliga testet av bilens tuta, för att säkerställa att alla hör när man får bingo.
Birgitta Magnusson och Monica Törnefall är rutinerade försäljare. Foto: Jennie Larsson
Monica Törnefall och Birgitta Magnusson har sålt bingobrickor för GSK:s räkning sedan 1993, och årets premiär har varit väldigt efterlängtad av duon.
– Åh, det var så roligt när Patrik ringde, jag blev så glad! utbrister Monica glatt.
– Äntligen! fyller Birgitta i.
Att bingon fyller många funktioner råder det ingen tvekan om, men den delen som varit mest saknad är den sociala.
– Det bästa är ju att träffa folk, alla glada spelare. Några kommer redan klockan 17, så då hinner man gå runt och prata lite, säger Birgitta.
– I vanliga fall brukar vi ha serveringen öppen, då blir det lite surr och prat här inne. Sedan när det är ungefär en kvart kvar då är det fullt upp, då kommer alla som kommer på i sista minuten att de ska hit, säger Monica och skrattar.
Kjell och Maria Dahlin är redo för kvällens bingo. Foto: Jennie Larsson
I en skinande nytvättad blå Peugot sitter Kjell och Maria Dahlin redo att starta bingokvällen, något som varit ett saknat inslag under pandemin.
– Det var verkligen på tiden att det kom igång igen, säger Maria med bingobrickorna i högsta hugg.
Kjell, som numera bor i Katrineholm, har åkt hela vägen till Guldsmedshyttan för att spela, men det är inte någon eventuell storvinst som är det viktigaste.
– Jag har mest vunnit småsummor, men det är inte det viktiga. Det är trevligt att bara titta på folk och bryta av lite från vardagen, säger han.
Råsshallens parkering var fylld av bilar under onsdagens premiär. Foto: Jennie Larsson
En bit bort på parkeringen, bland veteranerna, sitter Tina Gustavsson och förbereder sina brickor inför kvällen.
– Det är så roligt! Sedan jag flyttade hit för åtta år sedan har jag varit här varje onsdag och spelat. Det är ju roligt för ungdomarna också, de behöver få in pengar, säger hon glatt.
Det råder ingen tvekan om att Tina är den gladaste spelaren på parkeringen, och även om hon har en lite större vinst i bagaget, så är det själva evenemanget i sig som är det roliga.
– Första onsdagen 2019 vann jag 3000 kronor, så då hade jag ju bingopengar till hela säsongen. Sketkul är det, som vi säger i Vänersborg, säger hon och fyrar av ett smittande skratt.
Tack för ert stöd!
LindeNytt vill passa på och tacka alla er som genom swishgåvor har stöttat och hjälpt oss att bedriva vår verksamhet.
Era gåvor gör skillnad. Vill du också stötta LindeNytt?
Swishnr: 123-053 19 05
KommentarerKommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.
Den 17 april 2019 blev Industritekniska programmet på Lindeskolan certifierat som ett Teknikcollege, och framtiden såg ljus ut för utbildningen som efter fem års dvala kunde startas upp igen, tack vare ett samarbete mellan Lindeskolan, kommunledningen och industriföretagen i Lindesberg. Men redan två år senare lades programmet ner på nytt. Nu ser det dock ut som att det blåser positiva vindar för ytterligare en nystart – redan hösten 2026.
– Att behovet av utbildningen finns och att alla är positiva till den råder det inga tvivel om. Det känns hoppfullt, säger rektor Andreas Blom.
Bergslagsbibblan växer med fem nya kommuner. Under april och maj ansluter ytterligare fem bibliotek från nio av länets kommuner till Bergslagsbibblan. Målet är att förbättra och erbjuda en mer likvärdig och hållbar biblioteksservice till invånarna i kommunerna.
– Det innebär att invånarna kommer att få bättre tillgång till media, och vi kommer kunna erbjuda snabbare leveranser mellan biblioteken som ingår i samarbetet, förklarar Helena Blixt, samordnare på Lindesbergs stadsbibliotek.
En ny secondhandbutik har öppnat i Korskyrkan i Frövi. Här kan du fynda en skön vårjacka eller varför inte ett par snygga skor för blott en liten ”guldtia”. Fokus ligger på att samla ihop pengar för att kunna stötta ideella organisationer som satsar på barn och ungdomar.
– Jag hoppas att det ska fungera så vi kan börja ge ut gåvor till organisationer så småningom. Det är drömmen att få stötta de som behöver, säger initiativtagaren Linda Sköldenström när LindeNytt stannar till på besök.
Fredagen den 28 mars nyöppnar Café Oscar, nu med nytt namn, nya visioner och en ny kock. Dessutom har företaget fått en ny delägare i form av Tjodolf Sommestad, som kommer in med friska idéer.
– Det ska bli jättespännande. Linde Stadshotell är ju en viktig verksamhet för en småstad som Lindesberg, och jag har varit intresserad av den branschen sedan länge, berättar Tjodolf för LindeNytt.
ELON växer – och flyttar hit
Etableringarna kring Charlottenlunds Handelsområde duggar tätt - nu ansluter även ELON i Lindesberg med sin butik. Samtidigt gör man en ...
Lyckad premiäröppning för Mejks livs
Redan en stund innan Mejks livsmedelsavdelning öppnade dörrarna på torsdagsförmiddagen köade nyfikna besökare utanför, spända på att få se ...
På torsdag klockan 10:00 slår Mejk upp portarna till sin helt nya livsmedelsavdelning. En yta om 1500 kvadratmeter som kommer rymma allt ifrån frukt och grönt, mejeri, djupfryst, bröd, till torrvaror med mera.
– Det känns väldigt roligt och spännande, säger vd Mikael Karlsson.
Med en mångmiljonsatsning på lokal fjärrvärme tar Cummins Meritor i Lindesberg ett stort steg mot att bli en fossilfri fabrik.
– Det är ett viktigt projekt för oss i den här fabriken, men också för Cummins som stort. Hållbarhet och klimatavtryck blir allt viktigare, även för en lastbilstillverkare, säger fabrikschef Markus Andreasson.
Varje sommar anordnar Lindesbergs kommun ett antal platser för feriearbete till ungdomar i kommunen med ett varierande utbud. Det kan vara inom äldrevården, barnomsorgen eller vaktmästartjänster men även inom ideella organisationer eller föreningar. Nytt för i år är att man även bjuder in lokala företagare att ta emot feriearbetare.
Det kommunägda fastighetsbolaget Lindesbergsbostäder AB, LIBO, växer i Frövi. Nyligen blev det klart att man nu övertar flera fastigheter från företaget Backbro AB. Det rör sig om totalt 49 lägenheter. Tillträde är från 1 februari 2025.
2024 i bilder – en tillbakablick på året
Med endast timmar kvar av året kan vi se tillbaka på ett 2024 som präglades av besparingar och sviktande ekonomi. Hot om nedläggning av ...