Trots viss dramatik i slutskedet kunde Löven säkra tre nya poäng borta mot Åker/Strängnäs. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Tidig målexplosion gav Lindlöven tre poäng

Lindlöven tog sin andra raka seger på onsdagen, det via 5-4 borta mot Åker/Strängnäs. Segern grundlades via ett tidigt ryck där Löven gick ifrån till 3-0 på 3.29 i den första perioden. Åker närmade sig alltmer under matchens gång, men Löven höll undan till tre poäng och ligger kvar ovanför AllEttan-strecket.

– Viktiga tre poäng på bortaplan! Det är riktigt bra, konstaterar Jussi Salo.

Tillsammans med sitt Lindlöven rullade tränaren på onsdagen österut, för match mot Åker/Strängnäs. Motståndet kom till spel med noll poäng på kontot och matchinledningen gav inget skäl att tro något annat. Felix Lundqvist behövde bara 22 sekunder på sig för att öppna målskyttet för Löven och det var bara början.

Patrik Näslund fyllde kort därefter på i målkolumnen och med bara 3.29 på klockan utökade även Johan Persson till 3-0. Den galna målexplosionen gav Lindlöven en tremålsledning, ett ryck som tidigt såg ut att döda matchen. Men även om starten var bästa möjliga tog Jussi Salo inte ut någonting.

– Visst var det en jättebra start med 3-0 efter tre och en halv minut. Men vi visste samtidigt att Åker skulle komma in i det bättre och att det skulle bli tufft, för det är alltid tuffa matcher på bortais.

Tränaren skulle visa sig få rätt, för Åker reducerade en stund senare och i spel fyra mot fem gjorde hemmalaget även 3-2. Lindlöven har dock ett av seriens bästa powerplay och det visade laget prov på. Bara fyra sekunder från den första periodvilan skickade Max Lalander in 4-2 i nät, ett mål som kom i numerärt överläge.

Hemmaderby på söndag: ”Blir en viktig match”

Den offensiven utdelningen fortsatte tidigt i andra, då Patrik Näslund satte femman i spel fem mot tre. Löven-ledningen var då uppe i klara 5-2 och matchen tycktes definitivt avgjord. Men en spelmässig dipp där gästerna från Bergslagen inte lyckades kontrollera mittzonen ledde till ny reducering från Åker/Strängnäs.

Med sju minuter kvar att spela av den tredje perioden kom även 5-4 och det var plötsligt kontakt. Men trots ett vilt jagande motstånd kunde Lindlöven hålla fast vid ledningen matchtiden ut, något som gav seger med uddamålet. Det i sin tur kändes dock onödigt spännande sett till den tidiga matchutvecklingen.

– Jo, vi skulle kunna ha stängt matchen i den andra perioden. Vi hade två powerplay där när vi ledde med 5-2, men när inte vi lyckades göra mål fick Åker in 5-3. Efter det var det helt öppet igen, medger Jussi Salo.

Vinsten var Lindlövens andra i rad och gav laget tre sköna poäng. Laget placerar sig därmed fortsatt som femma i tabellen, med två poäng till godo på lagen under AllEttan-strecket. Seriestarten har innehållit många svåra bortamatcher för Löven och med fem vinster på sju omgångar är laget nöjda med utdelningen.

– Vi har spelat sju matcher och fem har varit på bortaplan, då är det resultatmässigt fullt godkänt med 14 poäng. Nu är det viktigt att fortsätta utvecklas i spelet och fortsätta vinna matcher, förklarar Salo och blickar fram mot söndagens hemmaderby mot tabellfyran IFK Arboga.

– På söndag är det derbymatch och det är alltid roliga matcher. Det blir också en riktigt viktig match. Nu börjar topplagen att spela mot varandra, så det är viktiga tre poäng som ska delas ut.

Matchfakta Åker/Strängnäs-Lindlöven:
Resultat: 4-5 (2-4, 1-1, 1-0)
Publik: 231
Skott: 24-48
Mål Lindlöven: 0-1 Felix Lundqvist (Rundgren, Persson), 0-2 Patrik Näslund (Tano, Berg), 0-3 Johan Persson (Gunnarsson), 2-4 Max Lalander (Lundqvist), 2-5 Felix Lundqvist (Näslund, Astley Rydberg)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Borlänge-Enköping 6-1
Kumla-Mariestad 2-1
IFK Arboga-Skövde 3-2
Forshaga-Surahammar 4-0
Köping-Grästorp 4-2

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 12 oktober 2016 klockan 21:11


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

En efterlängtad syn på läktaren! I sommar kommer publiktaket att höjas till utomhusarrangemang Arkivfoto: Hasse Persson

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda nyheter för sportkulturen, då publik kan komma att tillåtas under sommaren. För att få en bättre inblick inför den nya månaden, tog Lindenytt kontakt med tre stora lokala publiksporter, som ger sina synvinklar av de kommande restriktionerna.

19 maj 2021 klockan 14:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”
Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma lös vid 15-tiden under tisdagen. Hästen tog sig ut på ...
18 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda
Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi Ehlers-tränade Danois ...
16 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Simon tog första kusksegern på Solvalla
Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att ...
10 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort må...

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen...

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom d...

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlövens kvalchanser lever!
Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till ...
12 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs
Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade m...
7 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-03-03

2021-03-02

2021-03-01

2021-03-01

2021-02-28

2021-02-27

2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-06-22 01:14