Trots viss dramatik i slutskedet kunde Löven säkra tre nya poäng borta mot Åker/Strängnäs. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Tidig målexplosion gav Lindlöven tre poäng

Lindlöven tog sin andra raka seger på onsdagen, det via 5-4 borta mot Åker/Strängnäs. Segern grundlades via ett tidigt ryck där Löven gick ifrån till 3-0 på 3.29 i den första perioden. Åker närmade sig alltmer under matchens gång, men Löven höll undan till tre poäng och ligger kvar ovanför AllEttan-strecket.

– Viktiga tre poäng på bortaplan! Det är riktigt bra, konstaterar Jussi Salo.

Tillsammans med sitt Lindlöven rullade tränaren på onsdagen österut, för match mot Åker/Strängnäs. Motståndet kom till spel med noll poäng på kontot och matchinledningen gav inget skäl att tro något annat. Felix Lundqvist behövde bara 22 sekunder på sig för att öppna målskyttet för Löven och det var bara början.

Patrik Näslund fyllde kort därefter på i målkolumnen och med bara 3.29 på klockan utökade även Johan Persson till 3-0. Den galna målexplosionen gav Lindlöven en tremålsledning, ett ryck som tidigt såg ut att döda matchen. Men även om starten var bästa möjliga tog Jussi Salo inte ut någonting.

– Visst var det en jättebra start med 3-0 efter tre och en halv minut. Men vi visste samtidigt att Åker skulle komma in i det bättre och att det skulle bli tufft, för det är alltid tuffa matcher på bortais.

Tränaren skulle visa sig få rätt, för Åker reducerade en stund senare och i spel fyra mot fem gjorde hemmalaget även 3-2. Lindlöven har dock ett av seriens bästa powerplay och det visade laget prov på. Bara fyra sekunder från den första periodvilan skickade Max Lalander in 4-2 i nät, ett mål som kom i numerärt överläge.

Hemmaderby på söndag: ”Blir en viktig match”

Den offensiven utdelningen fortsatte tidigt i andra, då Patrik Näslund satte femman i spel fem mot tre. Löven-ledningen var då uppe i klara 5-2 och matchen tycktes definitivt avgjord. Men en spelmässig dipp där gästerna från Bergslagen inte lyckades kontrollera mittzonen ledde till ny reducering från Åker/Strängnäs.

Med sju minuter kvar att spela av den tredje perioden kom även 5-4 och det var plötsligt kontakt. Men trots ett vilt jagande motstånd kunde Lindlöven hålla fast vid ledningen matchtiden ut, något som gav seger med uddamålet. Det i sin tur kändes dock onödigt spännande sett till den tidiga matchutvecklingen.

– Jo, vi skulle kunna ha stängt matchen i den andra perioden. Vi hade två powerplay där när vi ledde med 5-2, men när inte vi lyckades göra mål fick Åker in 5-3. Efter det var det helt öppet igen, medger Jussi Salo.

Vinsten var Lindlövens andra i rad och gav laget tre sköna poäng. Laget placerar sig därmed fortsatt som femma i tabellen, med två poäng till godo på lagen under AllEttan-strecket. Seriestarten har innehållit många svåra bortamatcher för Löven och med fem vinster på sju omgångar är laget nöjda med utdelningen.

– Vi har spelat sju matcher och fem har varit på bortaplan, då är det resultatmässigt fullt godkänt med 14 poäng. Nu är det viktigt att fortsätta utvecklas i spelet och fortsätta vinna matcher, förklarar Salo och blickar fram mot söndagens hemmaderby mot tabellfyran IFK Arboga.

– På söndag är det derbymatch och det är alltid roliga matcher. Det blir också en riktigt viktig match. Nu börjar topplagen att spela mot varandra, så det är viktiga tre poäng som ska delas ut.

Matchfakta Åker/Strängnäs-Lindlöven:
Resultat: 4-5 (2-4, 1-1, 1-0)
Publik: 231
Skott: 24-48
Mål Lindlöven: 0-1 Felix Lundqvist (Rundgren, Persson), 0-2 Patrik Näslund (Tano, Berg), 0-3 Johan Persson (Gunnarsson), 2-4 Max Lalander (Lundqvist), 2-5 Felix Lundqvist (Näslund, Astley Rydberg)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Borlänge-Enköping 6-1
Kumla-Mariestad 2-1
IFK Arboga-Skövde 3-2
Forshaga-Surahammar 4-0
Köping-Grästorp 4-2

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 12 oktober 2016 klockan 21:11


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt att möta tabelltreans spel vid flera tillfällen under matchen. Trots ett starkt hemmaspel vid sina ställen, fick Linde Volley se sig slagna efter tre set.
– De spelade mycket snabbare än oss, kommenterar Ida Larsson.

20 februari 2021 klockan 16:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny seger för Linde Volley
Efter fyra rysarset, kunde Linde Volley jubla in tre nya poäng till Elitseriens tabell. Starka prestationer gjordes från hela laget, där Ida ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jätteförlust mot Surahammar
Lindlöven hade inte sin bästa dag, när laget tog sig till Surahammar under söndagen. Bortamatchen slutade med en total utklassning, där ...
14 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bortaförlust trots upphämtning
Tabelltrean Kungälv bjöd på ett snabbt och högt tryck, när LIF gästade bohuslänningarna under lördagen. Motståndarlaget höll ett stort grepp...
13 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Lindlövens vinnarsvit avbröts på hemmaisen

Efter fyra raka triumfer såg det positivt ut för Lindlöven under fredagen. Trots brist bland hemmalagets backar, kunde man spela in 1-0 inför den andra perioden, men fick stora problem för resterande speltid. Att hemmastjärnan Max Lalander åkte på en skada, var inte heller något som hjälpte hemmalaget.

12 februari 2021 klockan 21:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Coronasäkrat Vasalopp för de små skidåkarna

Nästa söndag, den 21 februari, går Barnens Vasalopp av stapeln med start i Fritidsbyn i Lindesberg. Totalt finns 4 olika banor att välja mellan, allt i från 400 meter upp till 3 kilometer beroende på lång sträcka man vill åka.
– Även om vi är utomhus är det fortfarande viktigt att följa samma restriktioner som i övriga samhället, förklarar Petter Carlsson, ordförande i IFK Lindesberg, som tillsammans med Friluftsfrämjandet står som värdar för evenemanget.

12 februari 2021 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindlöven med fyra raka segrar

Lindlöven har hittat fram till ett riktigt vinnartåg. Under onsdagskvällen gästade man Grums, där man säkrade sin fjärde ...

bildspel Hemmaseger genom tre raka set

RIG Falköping bjöd upp till kamp när de gästade Arenan under lördagen. Trots tappra försök, fick man svårt att slå ett ...

Härlig hemmaseger i tabelltoppmötet

Det blev ett stort hemmajubel när Vårserien spelade ett tabelltoppmöte i Lindehov. Lindlöven låste matchen redan i den...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Farlig förlust för LIF Lindesberg

Det blev en tung match på hemmaplan när Kärra gästade Arenan. Trots en, målmässigt, jämn inledning, fick Kärra ett för stort övertag i den andra halvleken. Detta med åtta mål inför de sista tio minuterna. LIF försökte kämpa sig tillbaka men fick för mycket att hämta in. Något som lägger LIF mycket farligt till i tabellen.

5 februari 2021 klockan 21:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger på bortais efter målrik drabbning

Målvakterna fick en tuff match, när Lindlöven gästade Malung under onsdagen. Elva mål spelades in under matchens g...

bildspel Storseger när andra mötesomgången inleds

Med fint spel och Alexander Kovalonok tillbaka efter skada. Kunde Lindlöven gå undan till en storslagen seger, när...

Viktig bortaseger mot Vinslöv

Med en dröminledning kunde LIF Lindesberg spela hem två, otroligt viktiga poäng till tabellen. Revanschsugna Vinslöv fick en ...

bildspel Tung förlust på hemmaplan

Statistiken talade för vinst inför lördagens hemmamatch, men med både tränare Teemu Sarna och poänggöraren Martina Konecna fr...

Två poäng efter straffläggning

Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag fr...

bildspel Förlust i viktig hemmamatch

Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl anv...

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Tråkig fredagskväll i Köping

Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det däremot ett tråkigare resultat. Lindlöven fick med sig flera spel i powerplay men fick svårt att utnyttja dessa vilket slutade med en dyster fredagskväll där man nu placerar sig under kvalstrecket.

22 januari 2021 klockan 21:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen
Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan ...
20 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass
Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tä...
19 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Där satt den, Linde Volley!
Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen ...
16 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-16

2021-01-15

2021-01-15

2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-07

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-03

2021-01-01

2021-03-01 08:58