Hyresfastigheterna på Bättringsvägen i Sköndalområdet ska renoveras. Detta meddelar fastighetsägaren Lindesbergsbostäder. Med det kommer standarden och tillgängligheten höjas rejält, enligt Libo.-Det rör sig om en omfattande renovering helt enkelt, säger Libos vd Stefan Eriksson.
Renoveringsarbetet av de gamla hyresfastigheterna beräknas ta flera år. Det är ännu inte fastställt när arbetet kommer ta fart, men enligt Libos vd kommer det åtminstone komma igång redan under detta år.
Fastigheterna, som byggdes på 60-talet, är i stort behov av en renovering och anpassning till dagens behov. Renoveringen kommer som en självklar åtgärd, menar Stefan Eriksson på Libo.
-Vi kommer byta ut ventilationssystem, vatten och avlopp med mera. Dessutom ska hissar installeras i ett par av fastigheterna. Där kommer nya trapphus byggas för att ge plats åt hissen, förklarar Stefan Eriksson.
Lindesbergsbostäder väntar fortfarande på anbud från entreprenörerna. Därför vill man ännu inte prata om den ekonomiska biten i planerna. Dock uppges i alla fall att hyrorna inte kommer att chockhöjas på adressen Bättringsvägen i samband med att standarden höjs enormt.
-Hyrorna kommer självklart att justeras en aning, ungefär som vi gjort tidigare på t ex Ånäsvägen då fastigheterna renoverades där. Men det blir inga större höjningar som följd av det här.
Totalt finns 113 lägenheter i de renoveringsaktuella fastigheterna på Bättringsvägen.
Människor med kognitiva funktionsvariationer samt äldre långtidsarbetslösa står ofta utanför arbetslivet, något som Tillväxtnämnden i Lindesberg vill råda bot på genom ett nytt förslag som presenterades under torsdagens webbsända pressträff.
– De måste få en chans att få vara med, och få ett socialt umgänge och gemenskap, säger nämndens ordförande Magnus Storm (C).
Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med BillerudKorsnäs i Frövi och tagit tillvara den spillvärme som industrin genererar. Under alla dessa år har man vid endast tre tillfällen nått över 90 procent i produktion av fjärrvärme på årsbasis. Nu konstateras ett fjärde år – som också noteras som ett rekordår.
– 2020 går till historien. Vi har aldrig haft så här stor andel spillvärme i vår produktionsmix och heller aldrig eldat så lite fossil olja, säger Fredrik Jansson, Affärsområdeschef Värme på Linde energi, i ett pressmeddelande på tisdagen.
Vingeltorpets gårdsbutik i Björkhyttan har fått en strålande start sedan premiäröppningen i höstas och lockar redan till sig kunder inte bara från Lindesberg utan även runtom från Mellansverige. Här finner man varor med det lilla extra som man inte kan hitta i vilken butik som helst, bland storsäljarna finns exempelvis fårskinn och eldfat.
– Det går riktigt bra, över all förväntan, säger Anna-Lena Rydelius som tillsammans med sin man Stefan driver gårdsbutiken.
Flytten till Elons nya lokal på Bandygatan (industriområdet) har gått i något av rekordfart. Under de få dagarna den gångna julhelgen har man lyckats flytta och ställa i ordning för att kunna ta emot kunder i den helt nyrenoverade lokalen på onsdagen.
– Det är lite jobb kvar med att få lagret i ordning, därefter kan vi börja med att bygga upp köksutställningen, men på det stora hela är det ganska klart, berättar butiksägaren Daniel Larsson.
Pandemin har slagit hårt mot både föreningar och organisationer på flera olika sätt. I år bestämde sig därför Bergslagens Sparbank att dela ut Sparbanksmiljonen, inte bara en gång, utan två.
– De här föreningarna betyder så oerhört mycket för vår bygd. Nu hoppas vi att de får en chans att övervintra, säger Cecilia Jeffner, vd Bergslagens Sparbank i ett pressmeddelande.
Under sommaren startade läkarstudenten Ismael Hamoudi upp sin affärsidé om att skapa en app för att kartlägga elevers psykiska hälsa i grundskolan. Detta var en del i Bergslagens Sparbanks projekt Drömjobbet, där unga entreprenörer får chans att testa sina affärsidéer. Efter sommaren har Ismael fortsatt utvecklingen av appen och en prototyp är framtagen.
PRESSMEDDELANDE: Nu kompletterar Lindesbergs kommun den tidigare sommargåvan med en julgåva till kommunens medarbetare. Julgåvan ses som både ett tack till det arbete som utförs i alla verksamheter samt att ge stöd till det lokala näringslivet.
PRESSMEDDELANDE: Linde energi brinner för ett levande Bergslagen och vill med sin lokala sponsring bidra till att alla ska kunna uppfylla sina drömmar. Nu inför det kommunägda bolaget ett sponsringsfönster, som gör det möjligt att ansöka om sponsring för belopp upp till 10 000 kronor.
– Linde energi sponsrar lokalt. Allt från stora och små föreningar till evenemang, kulturevent och andra händelser. Genom att öppna ett sponsringsfönster hoppas vi kunna bredda vår sponsring ytterligare och därmed få en ännu större mångfald representerad, säger Richard Järlstam, Marknad- och försäljningschef på Linde energi.