Daniel Ekström och Oliver Lindberg slår upp portarna till Brasserie All In den 1 juni. Foto: Camilla Lagerman

Anrika krogen får nytt liv när Brasserie All In öppnar: ”Så taggad!”

Efter sex år inom restaurangbranschen i Stockholm återvänder nu Oliver Lindberg hem till Lindesberg, där han tillsammans med sambon Daniel Ekström öppnar sitt eget Brasserie All In i den anrika Göranssonska Gården.
– Lindesberg har flyttat hem igen, jag är så taggad! säger Oliver glatt.

Det är en minst sagt meriterad duo som nu öppnar sin egen restaurang, Brasserie All In. Genom åren har både Oliver och Daniel arbetat som kock, servitör, hovmästare och nu senast som restaurangchef.

– Vi har jobbat på lyxkrogar, för stjärnkockar, på festvåningar, skärgårdskryssningar och en massa annat. Nu vill försöka dra in våra erfarenheter till Lindesberg, säger Oliver.

Lägenheten i Stockholm är såld, båda har sagt upp sina gamla jobb och nu ligger fullt fokus på Lindesberg, där Brasserie All In slår upp portarna den 1 juni.

– Jag har hela familjen här, och brukar vara här på somrarna, så nu känns det jätteskönt att flytta hem igen. Det har varit en dröm att öppna något eget, och just i den här lokalen, och nu blir det så, säger Oliver med ett leende.

Taggad duo med stora visioner, Foto: Camilla Lagerman

Innan man kan släppa in sina första besökare i juni kvarstår dock en hel arbete med att förvandla den gamla krogmiljön till deras alldeles egen. Och även om besökarna kommer känna igen sig till mångt och mycket finns det en hel nyheter att presentera.

– Vi vill ta tillbaka räkfrossorna och trubadurkvällarna, plocka lite av det som varit bäst under Lasse-Maja-tiden. Sedan vill vi arbeta mycket med varor från Bergslagen, säger Oliver.

När LindeNytt hälsar på är man i full färd med att sätta sin egen prägel på utegården, där en massa spännande saker kommer att hända.

– Nu bygger vi upp en lounge, vi kommer ta in Sandra Gustafsson som inreder, tanken är att det ska vara som en takterrass i Stockholm. Här ute blir det nattklubb, tanken är att man kan boka loungen som vip, man får en servitör som tar hand om en, får ett par flaskor bubbel, och gör lite festligt med fyrverkerier till exempel, säger Oliver.

– Varför ska man åka till Örebro när man kan få samma sak här? inflikar Daniel.

Uteserveringen på Kungsgatan står på önskelistan. Foto: Camilla Lagerman

Även inomhus händer det grejer, där man har byggt ett helt nytt dj-bås, skaffat nytt ljud och ljus, målat om och byggt upp skiljeväggar för att skapa en specifik atmosfär. Men tankarna och idéerna hos paret fullkomligt flödar.

– Vi kommer öppna upp entrén på Kungsgatan igen och pimpa den lite, sedan är sportbaren nästa projekt inför vintern. Vi har också börjat spåna på uteserveringen på Kungsgatan, vi vill gärna ha tillbaka den, skrattar Oliver.

När det kommer till maten finns redan en mängd olika uppslag, men förutom olika teman kommer man man ha en kvällsmeny till att börja med, som inte går av för hackor,

– Det blir lite moule frites, biff, skagen, brulé, tryfflar, och en churros med en spicy twist bland annat. Vi kan egentligen göra lite vad som helst, tanken är ta med alla tips och knep från Stockholm och förädla så det passar här, berättar Daniel.

Inför öppningen har man också haft dialog med polisen för att göra det man kan för att hålla stök och droger borta från restaurangen.

– Vi har bett dem vara här för att städa bort mycket av stöket och framförallt droger. Jag vill vara stenhård från början, jag vill inte ha sånt på min krog. Visst att man kan bli för full ibland, men det här andra hör inte hemma här. Sedan vill vi ha bekanta ansikten som dörrvärdar, det är viktigt att sätta en god ton direkt, berättar Oliver.

Vad står namnet Brasserie All In för?

– Brasserie är bra, enkel mat och livemusik. När Emil Assergård spelade här förut var det kaos, namnet är lite hämtat från hans låt All in. Jag vet att den här stan kan verkligen köra på och ha kul, säger Oliver.

– Vi vill inte köra halvdant utan all in, skrattar Daniel.

Brasserie All In öppnar torsdagen den 1 juni, mer information finns på deras Facebooksida.

 

Publicerad 25 april 2023 klockan 17:20

Camilla Lagerman , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Karzan Kader har nu öppnat sitt efterlängtade Mama Rosa. Foto: Camilla Lagerman

Karzan gjorde verklighet av sin dröm – nu är Mama Rosa öppet

Redan för 15 år sedan föddes drömmen hos Karzan Kader om att en dag öppna en restaurang i Mama Rosas gamla lokaler, och att den skulle bära samma namn som förr i tiden. Nu har han gjort verklighet av sin vision, och han hoppas kunna skapa samma känsla av gemenskap som fanns då.
– Jag själv var för ung för att komma in, men jag har fått höra historier om hur det var på den tiden, med långa köer och fullsatta kvällar, säger han med ett leende.

14 juni 2024 klockan 15:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Lars-Åke ”Pinnen” Johansson tillsammans med nye ägaren Rickard Bädicker. Foto: Camilla Lagerman

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer

Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu Lars-Åke ”Pinnen” Johansson sålt verksamheten. Ny ägare från den 28 juni är Rickard Bädicker från Kumla, en maskiningenjör som brinner för bowling.
– Jag är ganska stolt över att ha blivit en ”Cobring”, skrattar Rickard.

11 juni 2024 klockan 11:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Efter flera jättebyggen står Lindeföretaget inför ett gigantiskt projekt

Efter närmare 26 år i byggbranschen har Lindesbergsbolaget TAB - Tommy Allström ...

bildspel Modiga förare i snabba bilar när Trollrallyt gick av stapeln

Det bjöds på både regn och sol, men framförallt en massa glädje, när årets upplaga av ...

Efterlängtad återkomst: Flytande konsert med Martin Almgren i sommar

Efter två års uppehåll är det dags för den omåttligt populära flytande konserten ...

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildspecial: Studentbalen 2024

Startskottet för studentveckan har officiellt gått, och under lördagskvällen samlades Lindeskolans avgångselever för den traditionsenliga balen på Nora Stadshotell. Höga klackar, böljande klänningar och stiliga kostymer minglade på röda mattan i solskenet som strålade ikapp med studenternas leenden. LindeNytt kan här bjuda på ett bildspel från kvällens festligheter.

1 juni 2024 klockan 21:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Daniel Ekström och Oliver Lindberg ligger inte på latsidan. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Krögarparet firar 1-årsjubileum med ny satsning

Den 1 juni har det gått ett år sedan krögarparet Oliver Lindberg och Daniel Ekström slog upp portarna till Brasserie All In på Kungsgatan i Lindesberg. På sina 12 månader har duon hunnit med en hel del, allt från skumparty, Halloweenfest och quiz till studentfester och räkfrossor. Paret är dock inte nöjda där, med start fredagen den 7 juni öppnar man dörrarna till sin nya satsning som blir en förlängning av den befintliga verksamheten.
– Vi tänker att vi testar oss fram för att se vad folk gillar, säger Oliver.

31 maj 2024 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Festligt när Trivselköp i Guldsmedshyttan firar 45 år
Under fredagen firar ICA Supermarket Trivselköp i Guldsmedshyttan sitt 45-årsjubileum med ett ordentligt kalas. Butiksbakad jordgubbstårta dukades ...
31 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Bildextra: Gamla Kristinaskolan färdig för inflytt
Arbetet med att förvandla den gamla Kristinaskolan i Lindesberg till bostäder är nu inne på sluttampen. Redan under torsdagskvällen får de nya ...
30 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Gamla skolprylar efterlyses inför inflytt i Kristinaskolan
Med knappt en vecka kvar tills den gamla Kristinaskolan får sina allra första hyresgäster, efterlyser fastighetsägaren prylar med koppling till ...
24 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Majoriteten som föll. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Klockars efter beskedet från LPO: ”Deras fria vilja”

Det politiska styret i Lindesberg är inte längre i majoritet efter att LPO lämnade beskedet under torsdagen att man lämnar samarbetet.
– Jag har inte pratat med dem personligen än, Anders ringde när jag var upptagen så jag skickade ett meddelande att jag skulle ringa upp. Då fick jag ett sms där han förklarade att de tänker kliva av, säger Tomas Klockars (M).

16 maj 2024 klockan 17:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kalle Söderlund och Anders Persson, LPo, lämnar nu majoriteten. Foto: Camilla Lagerman

LPO avslutar samarbetet med majoriteten – blir vågmästare

Efter knappt 17 månader vid makten har det nya majoritetsstyret i Lindesbergs kommun gått i kras. Under torsdagseftermiddagen meddelade LPO att man avslutar samarbetet med de övriga partierna, och intar istället en vågmästarroll.
– Vi i partiet har sedan en tid tillbaka haft diskussioner angående en fortsättning i majoriteten, och efter diverse överläggningar har vi kommit fram till att vi kliver av, berättar Anders Persson, LPO.

16 maj 2024 klockan 16:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindesberg får en egen stadsfest – premiär i juli

Lördagen den 6 juli är det premiär för den allra första upplagan av Lindesberg Stadsfest, ett ...

bildspel Hyrmaskinsdagen lockade både stora och små

Trots en kylslagen och bitvis regnig väderlek lockade årets upplaga av Hyrmaskinsdagen många nyfikna besökare ...

bildspel Martin Almgren satte extra glans på årets BEL-ceremoni

Lindeskolans årliga BEL-ceremoni genomfördes under tisdagseftermiddagen under, som alltid, mycket ...

Ann-Louise Hytter på Lindesbergs Fastigheter önskar förslag från allmänheten. Foto: Camilla Lagerman

Fastighetsägaren ber om förslag från allmänheten: ”Vad vill Lindesberg ha?”

Vid årsskiftet stängde Elon Ljud & Bild för gott i centrala Lindesberg, och sedan dess har lokalen på Kristinavägen stått tom. Nu vill fastighetsägaren, Lindesbergs Fastigheter, veta vad allmänheten helst vill se i lokalen.
– Vi är jätteöppna för roliga idéer, och är inte omöjliga på något sätt, säger Ann-Louise Hytter.

24 april 2024 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax

Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikä...

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar...

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan

Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på ...
Fyra gästartister som fick arenan att fullkomligen koka. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Magisk stämning när Jersey Boys återförenades under Capricen

Med två slutsålda föreställningar kan man inte annat än konstatera att årets Caprice blev ...

Harmoni informerar inför helgens Caprice

Helgens stora evenemang, Harmonis Caprice, närmar sig med stormsteg. För att underlätta för den stora mängden bes...

Foto: Jennie Einarsson

Dubbelt så många anslöt sig till fjärrvärmenätet

Stora skiftningarna i elpriset och ett ökat intresse för en trygg och hållbar uppvärmning, har gjort att allt fler kunder nu väljer att ansluta sig till fjärrvärmenätet. Detta meddelar det kommunala bolaget Linde energi, som har sett en fördubbling av anslutna fjärrvärmeanläggningar under 2023.
– Det är väldigt kul att vi har ett gott rykte och att kunderna tror på den produkten vi levererar, säger Mathias Hedblad, distributionsansvarig för fjärrvärme på Linde energi.

2 april 2024 klockan 14:40 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”
Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna gällande besparingar inom vården i den norra länsdelen. ...
28 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Enormt intresse för politisk utfrågning om vården i Lindesberg – hundratal kom inte in
Onsdagskvällens debatt gällande besparingsförslagen inom vården i den norra länsdelen blev en välbesökt sådan. Över hundra åhörare kom inte...
27 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

11,9 miljoner back i bokslutet: ”Vi måste göra besparingar”
Under tisdagen redovisades 2023 års bokslut för Lindesbergs kommun, där summan blev 11,9 miljoner kronor i minusresultat. Detta trots att man gjort...
26 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-03-22

2024-03-21

2024-03-19

2024-03-18

2024-03-15

2024-03-12

2024-03-08

2024-03-06

2024-03-05

2024-03-05

2024-02-28

2024-02-28

2024-02-28

2024-02-27

2024-06-16 02:06