Daniel Ekström och Oliver Lindberg slår upp portarna till Brasserie All In den 1 juni. Foto: Camilla Lagerman
Anrika krogen får nytt liv när Brasserie All In öppnar: ”Så taggad!”
Efter sex år inom restaurangbranschen i Stockholm återvänder nu Oliver Lindberg hem till Lindesberg, där han tillsammans med sambon Daniel Ekström öppnar sitt eget Brasserie All In i den anrika Göranssonska Gården.
– Lindesberg har flyttat hem igen, jag är så taggad! säger Oliver glatt.
Det är en minst sagt meriterad duo som nu öppnar sin egen restaurang, Brasserie All In. Genom åren har både Oliver och Daniel arbetat som kock, servitör, hovmästare och nu senast som restaurangchef.
– Vi har jobbat på lyxkrogar, för stjärnkockar, på festvåningar, skärgårdskryssningar och en massa annat. Nu vill försöka dra in våra erfarenheter till Lindesberg, säger Oliver.
Lägenheten i Stockholm är såld, båda har sagt upp sina gamla jobb och nu ligger fullt fokus på Lindesberg, där Brasserie All In slår upp portarna den 1 juni.
– Jag har hela familjen här, och brukar vara här på somrarna, så nu känns det jätteskönt att flytta hem igen. Det har varit en dröm att öppna något eget, och just i den här lokalen, och nu blir det så, säger Oliver med ett leende.
Taggad duo med stora visioner, Foto: Camilla Lagerman
Innan man kan släppa in sina första besökare i juni kvarstår dock en hel arbete med att förvandla den gamla krogmiljön till deras alldeles egen. Och även om besökarna kommer känna igen sig till mångt och mycket finns det en hel nyheter att presentera.
– Vi vill ta tillbaka räkfrossorna och trubadurkvällarna, plocka lite av det som varit bäst under Lasse-Maja-tiden. Sedan vill vi arbeta mycket med varor från Bergslagen, säger Oliver.
När LindeNytt hälsar på är man i full färd med att sätta sin egen prägel på utegården, där en massa spännande saker kommer att hända.
– Nu bygger vi upp en lounge, vi kommer ta in Sandra Gustafsson som inreder, tanken är att det ska vara som en takterrass i Stockholm. Här ute blir det nattklubb, tanken är att man kan boka loungen som vip, man får en servitör som tar hand om en, får ett par flaskor bubbel, och gör lite festligt med fyrverkerier till exempel, säger Oliver.
– Varför ska man åka till Örebro när man kan få samma sak här? inflikar Daniel.
Uteserveringen på Kungsgatan står på önskelistan. Foto: Camilla Lagerman
Även inomhus händer det grejer, där man har byggt ett helt nytt dj-bås, skaffat nytt ljud och ljus, målat om och byggt upp skiljeväggar för att skapa en specifik atmosfär. Men tankarna och idéerna hos paret fullkomligt flödar.
– Vi kommer öppna upp entrén på Kungsgatan igen och pimpa den lite, sedan är sportbaren nästa projekt inför vintern. Vi har också börjat spåna på uteserveringen på Kungsgatan, vi vill gärna ha tillbaka den, skrattar Oliver.
När det kommer till maten finns redan en mängd olika uppslag, men förutom olika teman kommer man man ha en kvällsmeny till att börja med, som inte går av för hackor,
– Det blir lite moule frites, biff, skagen, brulé, tryfflar, och en churros med en spicy twist bland annat. Vi kan egentligen göra lite vad som helst, tanken är ta med alla tips och knep från Stockholm och förädla så det passar här, berättar Daniel.
Inför öppningen har man också haft dialog med polisen för att göra det man kan för att hålla stök och droger borta från restaurangen.
– Vi har bett dem vara här för att städa bort mycket av stöket och framförallt droger. Jag vill vara stenhård från början, jag vill inte ha sånt på min krog. Visst att man kan bli för full ibland, men det här andra hör inte hemma här. Sedan vill vi ha bekanta ansikten som dörrvärdar, det är viktigt att sätta en god ton direkt, berättar Oliver.
Vad står namnet Brasserie All In för?
– Brasserie är bra, enkel mat och livemusik. När Emil Assergård spelade här förut var det kaos, namnet är lite hämtat från hans låt All in. Jag vet att den här stan kan verkligen köra på och ha kul, säger Oliver.
– Vi vill inte köra halvdant utan all in, skrattar Daniel.
Brasserie All In öppnar torsdagen den 1 juni, mer information finns på deras Facebooksida.
Under tisdagen bjöd Lindeskolan in till sin årliga gymnasiemässa, där högstadieelever från hela kommunen kom på besök för att bekanta sig med skolans olika program, och kanske få en klarare bild av vad de ska söka in till. Samtidigt visade skolans UF-företag upp sig, vilket är en viktig del av utbildningen om man så småningom vill bli entreprenör.
Den 1 juni slog Brasserie All In upp portarna i den gamla Göransonska gården i Lindesberg. På bara knappt fyra månader har krögarparet Oliver Lindberg och Daniel Ekström hunnit med hel del, allt från räkfrossor och skumparty till att ha blivit husägare för första gången. Nu börjar man så sakteliga landa efter flytten från Stockholm, där både Oliver och Daniel tidigare arbetade på flertalet stora restauranger.
– Jag är otroligt glad att jag flyttade hem, det känns som det var en bra idé, vi har otroligt roligt, säger Oliver.
På måndag påbörjas arbetet med att byta ut den gamla brotrumman som leder vattnet från Torphyttebäcken under Fotbollsgatan vid den mellersta infarten till Lindesberg. All trafik till industriområdet kommer därför ledas om till norra infarten under de fyra veckor som man beräknar att arbetet kommer pågå.
-Vi har sett rostangrepp på trumman vid besiktning, så är det dags att byta ut den innan den går sönder, förklarar Kenneth Persson, Byggprojektledare på Samhällsbyggnad Bergslagen.
Idag släppte Svenskt Näringsliv den årliga rapporten där de rankar företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Efter fjolårets placering på plats 284 gör Lindesbergs kommun en blygsam förbättring med sex placeringar, men är fortsatt kvar i botten – nu på plats 278.
Efter sparförslaget: ”Besviken och förbannad”
Efter fredagens besked att sjukvårdsdirektör Jonas Claesson lagt fram ett sparförslag som innebär att akutkirurgin samt specialistmottagningarna p...
Vanligtvis är gjuteriet Baettr i Guldsmedshyttan en stängd anläggning omgärdat av höga stängsel, men i lördags öppnade man upp grindarna för allmänheten som fick en spännande dag på industriområdet. Till härliga toner av Guldsmedshyttans Musikkår bjöds det på fika, tipspromenad, fiskdamm och kanske det mest uppskattade av besökarna – en spektakulär uppvisning av gjutning.
– Det är många som bor här i området och passerar på vägen där man ser bara grindarna, man ser inte verksamheten som finns här bakom så idag vill vi visa upp vad vi gör, förklarar Torbjörn Lanz, VD för Baettr.
Roine Viklund från Svenska Industriminnesföreningen överräckte priset för Årets industriminne till museichef Mikael Tiderman och museipedagogen Pernilla Hjelt. Foto: Jennie Einarsson
I fredags höll Svenska industriminnesföreningen prisutdelning för utmärkelsen Årets industriminne, som i år tilldelades Frövifors pappersbruksmuseum. Under en stämningsfull ceremoni på museet mottog museichef Mikael Tiderman och museipedagogen Pernilla Hjelt gjutjärnsplaketten.
– Det är så roligt att vi har kunnat utveckla den här platsen på så kort tid till vad museet har blivit och jag är väldigt stolt och glad över arbetet som vi utför, sade Mikael Tiderman.
Tiden för överklagan gällande bevarandet av Michelsonska huset i centrala Lindesberg gick ut i början av augusti, och enligt Victoria Holmgren press- och kriskommunikatör på Länsstyrelsen Örebro har ingen sådan inkommit. Därmed har Länsstyrelsens beslut om att häva rivningslovet från Bygg- och miljönämnden vunnit laga kraft och huset får stå kvar. Nu ställer Lindesbergs Hembygdsförening krav på kommunen att bland annat avkräva fastighetsägaren en renoveringsplan innan årets slut.
– Vi tycker också att politikerna är medskyldiga till det här, därför att man borde ha ingripit betydligt tidigare för att stoppa förfallet av framförallt Michelsonska huset, säger föreningens ordförande Göran Karlsson.
Efter en sommar som dominerats av svalt och ostadigt väder så sammanfattas säsongen ändå som lyckad för turistbåten.
– Det har varit en bra sommar med mycket turister vilket är jättekul. Regnet har inte spelat så stor roll för oss, det är ju tak på båten så folk åker med ändå, förklarar Agnetha Johnsson, ordförande för Lindesbergs Turistbåtförening som äger M/S Råsvalen.
Vattennivån stiger en decimeter per dygn
Den senaste tidens stora regnmängder har orsakat höga vattenflöden på flera platser i Lindesbergs kommun och ännu är inte kulmen nådd.
- Det ...