Daniel Ekström och Oliver Lindberg slår upp portarna till Brasserie All In den 1 juni. Foto: Camilla Lagerman

Anrika krogen får nytt liv när Brasserie All In öppnar: ”Så taggad!”

Efter sex år inom restaurangbranschen i Stockholm återvänder nu Oliver Lindberg hem till Lindesberg, där han tillsammans med sambon Daniel Ekström öppnar sitt eget Brasserie All In i den anrika Göranssonska Gården.
– Lindesberg har flyttat hem igen, jag är så taggad! säger Oliver glatt.

Det är en minst sagt meriterad duo som nu öppnar sin egen restaurang, Brasserie All In. Genom åren har både Oliver och Daniel arbetat som kock, servitör, hovmästare och nu senast som restaurangchef.

– Vi har jobbat på lyxkrogar, för stjärnkockar, på festvåningar, skärgårdskryssningar och en massa annat. Nu vill försöka dra in våra erfarenheter till Lindesberg, säger Oliver.

Lägenheten i Stockholm är såld, båda har sagt upp sina gamla jobb och nu ligger fullt fokus på Lindesberg, där Brasserie All In slår upp portarna den 1 juni.

– Jag har hela familjen här, och brukar vara här på somrarna, så nu känns det jätteskönt att flytta hem igen. Det har varit en dröm att öppna något eget, och just i den här lokalen, och nu blir det så, säger Oliver med ett leende.

Taggad duo med stora visioner, Foto: Camilla Lagerman

Innan man kan släppa in sina första besökare i juni kvarstår dock en hel arbete med att förvandla den gamla krogmiljön till deras alldeles egen. Och även om besökarna kommer känna igen sig till mångt och mycket finns det en hel nyheter att presentera.

– Vi vill ta tillbaka räkfrossorna och trubadurkvällarna, plocka lite av det som varit bäst under Lasse-Maja-tiden. Sedan vill vi arbeta mycket med varor från Bergslagen, säger Oliver.

När LindeNytt hälsar på är man i full färd med att sätta sin egen prägel på utegården, där en massa spännande saker kommer att hända.

– Nu bygger vi upp en lounge, vi kommer ta in Sandra Gustafsson som inreder, tanken är att det ska vara som en takterrass i Stockholm. Här ute blir det nattklubb, tanken är att man kan boka loungen som vip, man får en servitör som tar hand om en, får ett par flaskor bubbel, och gör lite festligt med fyrverkerier till exempel, säger Oliver.

– Varför ska man åka till Örebro när man kan få samma sak här? inflikar Daniel.

Uteserveringen på Kungsgatan står på önskelistan. Foto: Camilla Lagerman

Även inomhus händer det grejer, där man har byggt ett helt nytt dj-bås, skaffat nytt ljud och ljus, målat om och byggt upp skiljeväggar för att skapa en specifik atmosfär. Men tankarna och idéerna hos paret fullkomligt flödar.

– Vi kommer öppna upp entrén på Kungsgatan igen och pimpa den lite, sedan är sportbaren nästa projekt inför vintern. Vi har också börjat spåna på uteserveringen på Kungsgatan, vi vill gärna ha tillbaka den, skrattar Oliver.

När det kommer till maten finns redan en mängd olika uppslag, men förutom olika teman kommer man man ha en kvällsmeny till att börja med, som inte går av för hackor,

– Det blir lite moule frites, biff, skagen, brulé, tryfflar, och en churros med en spicy twist bland annat. Vi kan egentligen göra lite vad som helst, tanken är ta med alla tips och knep från Stockholm och förädla så det passar här, berättar Daniel.

Inför öppningen har man också haft dialog med polisen för att göra det man kan för att hålla stök och droger borta från restaurangen.

– Vi har bett dem vara här för att städa bort mycket av stöket och framförallt droger. Jag vill vara stenhård från början, jag vill inte ha sånt på min krog. Visst att man kan bli för full ibland, men det här andra hör inte hemma här. Sedan vill vi ha bekanta ansikten som dörrvärdar, det är viktigt att sätta en god ton direkt, berättar Oliver.

Vad står namnet Brasserie All In för?

– Brasserie är bra, enkel mat och livemusik. När Emil Assergård spelade här förut var det kaos, namnet är lite hämtat från hans låt All in. Jag vet att den här stan kan verkligen köra på och ha kul, säger Oliver.

– Vi vill inte köra halvdant utan all in, skrattar Daniel.

Brasserie All In öppnar torsdagen den 1 juni, mer information finns på deras Facebooksida.

 

Publicerad 25 april 2023 klockan 17:20

Camilla Lagerman , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Gymnasiemässan gav högstadiets elever mersmak

Under tisdagen bjöd Lindeskolan in till sin årliga gymnasiemässa, där högstadieelever från hela kommunen kom på besök för att bekanta sig med skolans olika program, och kanske få en klarare bild av vad de ska söka in till. Samtidigt visade skolans UF-företag upp sig, vilket är en viktig del av utbildningen om man så småningom vill bli entreprenör.

26 september 2023 klockan 17:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

AnnonsDaniel Ekström (t.v.) och Oliver Lindberg är mycket nöjda med sitt beslut att slå sig ned i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Krögarparet som gick ”all in”: ”Otroligt glad att jag flyttade hem”

Den 1 juni slog Brasserie All In upp portarna i den gamla Göransonska gården i Lindesberg. På bara knappt fyra månader har krögarparet Oliver Lindberg och Daniel Ekström hunnit med hel del, allt från räkfrossor och skumparty till att ha blivit husägare för första gången. Nu börjar man så sakteliga landa efter flytten från Stockholm, där både Oliver och Daniel tidigare arbetade på flertalet stora restauranger.
– Jag är otroligt glad att jag flyttade hem, det känns som det var en bra idé, vi har otroligt roligt, säger Oliver.

25 september 2023 klockan 09:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Familjeföretaget firade 80 år av borrande i marken

Ända sedan året 1943 har familjeföretaget Magnussons & Petterssons Brunnsborrningsfirma i Lindesberg ...

bildspel Ett knippe ögonblick från årets Lindemarken

Likt fjolåret arrangerades Lindemarken åter på Charlottenlunds Handelsområde, där ett 50-tal knallar hade st...

Antalet intensivvårdsplatser på Lindesbergs lasarett halveras

De 16 intensivvårdsplatser som idag finns i länet, fördelat på tre sjukhus, kommer att ...

Foto: Camilla Lagerman

Nu stängs mellersta infarten

På måndag påbörjas arbetet med att byta ut den gamla brotrumman som leder vattnet från Torphyttebäcken under Fotbollsgatan vid den mellersta infarten till Lindesberg. All trafik till industriområdet kommer därför ledas om till norra infarten under de fyra veckor som man beräknar att arbetet kommer pågå.
-Vi har sett rostangrepp på trumman vid besiktning, så är det dags att byta ut den innan den går sönder, förklarar Kenneth Persson, Byggprojektledare på Samhällsbyggnad Bergslagen.

21 september 2023 klockan 10:41 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Lindesberg klättrar sex placeringar i Svenskt Näringslivs ranking. Foto: Jennie Einarsson

Lindesberg bottenrankad – igen

Idag släppte Svenskt Näringsliv den årliga rapporten där de rankar företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Efter fjolårets placering på plats 284 gör Lindesbergs kommun en blygsam förbättring med sex placeringar, men är fortsatt kvar i botten – nu på plats 278.

20 september 2023 klockan 12:01 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Nu slås ett slag för att motverka ensamhet för personer med NPF-diagnoser
Efter att ha blivit beviljade stöd från Socialstyrelsen slår intresseföreningen Attention i Lindesberg ett slag mot ofrivillig ensamhet. Nu ...
14 september 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Benjamins minne spelas för andra året: ”Det här är stort”
Söndagen den 8 oktober spelas minnescupen Benjamins Minne för andra året, i Fritidsbyn Lindesberg. Cupen arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag fö...
12 september 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter sparförslaget: ”Besviken och förbannad”
Efter fredagens besked att sjukvårdsdirektör Jonas Claesson lagt fram ett sparförslag som innebär att akutkirurgin samt specialistmottagningarna p...
11 september 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Under helgens öppet hus på Baettr fick besökare chansen att se en imponerande uppvisning i gjuteri. Foto: Jennie Einarsson

Helgjutet intresse från allmänheten när Baettr öppnade dörrarna

Vanligtvis är gjuteriet Baettr i Guldsmedshyttan en stängd anläggning omgärdat av höga stängsel, men i lördags öppnade man upp grindarna för allmänheten som fick en spännande dag på industriområdet. Till härliga toner av Guldsmedshyttans Musikkår bjöds det på fika, tipspromenad, fiskdamm och kanske det mest uppskattade av besökarna – en spektakulär uppvisning av gjutning.
– Det är många som bor här i området och passerar på vägen där man ser bara grindarna, man ser inte verksamheten som finns här bakom så idag vill vi visa upp vad vi gör, förklarar Torbjörn Lanz, VD för Baettr. 

11 september 2023 klockan 12:10 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Roine Viklund från Svenska Industriminnesföreningen överräckte priset för Årets industriminne till museichef Mikael Tiderman och museipedagogen Pernilla Hjelt. Foto: Jennie Einarsson

Pappersbruksmuseet prisades under pompa och ståt: ”Stolt och glad”

I fredags höll Svenska industriminnesföreningen prisutdelning för utmärkelsen Årets industriminne, som i år tilldelades Frövifors pappersbruksmuseum. Under en stämningsfull ceremoni på museet mottog museichef Mikael Tiderman och museipedagogen Pernilla Hjelt gjutjärnsplaketten.
– Det är så roligt att vi har kunnat utveckla den här platsen på så kort tid till vad museet har blivit och jag är väldigt stolt och glad över arbetet som vi utför, sade Mikael Tiderman.

10 september 2023 klockan 21:19 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Grillköket sluter upp i kampen mot barncancer

September är den internationella barncancermånaden, då människor världen över kraftsamlar i kampen mot ...

Hon hoppas kunna inspirera barn med bok om tjejen som kan nästan allt

Cattrin Hurtig från Lindesberg är en tjej med många järn i elden. Vid sidan av sin ...

AnnonsMichelsonska huset. Foto: Jennie Einarsson

Hembygdsföreningen ställer krav på kommunen gällande Michelsonska huset

Tiden för överklagan gällande bevarandet av Michelsonska huset i centrala Lindesberg gick ut i början av augusti, och enligt Victoria Holmgren press- och kriskommunikatör på Länsstyrelsen Örebro har ingen sådan inkommit. Därmed har Länsstyrelsens beslut om att häva rivningslovet från Bygg- och miljönämnden vunnit laga kraft och huset får stå kvar. Nu ställer Lindesbergs Hembygdsförening krav på kommunen att bland annat avkräva fastighetsägaren en renoveringsplan innan årets slut.
– Vi tycker också att politikerna är medskyldiga till det här, därför att man borde ha ingripit betydligt tidigare för att stoppa förfallet av framförallt Michelsonska huset, säger föreningens ordförande Göran Karlsson.

1 september 2023 klockan 08:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Johan och Pernilla – ett av många stopp i årets gastronomiska resa i länet

För femte året i rad stundar den årligen återkommande Matresan i Örebro ...

Begränsa all alkoholförsäljning till Systembolaget!

INSÄNDARE/DEBATT: UNF:s har under 25 år kontrollerat livsmedelsbutikernas förmåga att förhindra ...

Repris för uppskattad marknadsbuss

Under Lions möte i förra veckan spikades de sista detaljerna inför årets Lindemarken och precis som i fjol blir det vid ...

Spikat: Lindemarken 2023 återvänder till handelsområdet

Med alla tillstånd i hand står det nu klart att Lindemarken går av stapeln 22 september och precis...

bildspel Bilälskare firar att MG fyller 100 år

Vid 11-tiden rullade det in flertalet klassiska bilar från den södra infarten. Det brittiska bilmärket MG fyller 100...

Vanligtvis tar man ett kliv ner i M/S Råsvalen från bryggan, nu krävs ett rejält kliv uppåt. Foto: Jennie Einarsson

Inga orosmoln för turistbåten trots regnig sommar: ”Mycket turister”

Efter en sommar som dominerats av svalt och ostadigt väder så sammanfattas säsongen ändå som lyckad för turistbåten.
– Det har varit en bra sommar med mycket turister vilket är jättekul. Regnet har inte spelat så stor roll för oss, det är ju tak på båten så folk åker med ändå, förklarar Agnetha Johnsson, ordförande för Lindesbergs Turistbåtförening som äger M/S Råsvalen.

17 augusti 2023 klockan 14:12 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Fotbollsyra inledde första skoldagen på Brotorpsskolan
På onsdagsmorgonen välkomnade skolorna i Lindesbergs kommun sina elever tillbaka efter ett långt sommarlov. På Brotorpsskolan valde man att starta...
16 augusti 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Vattennivån stiger en decimeter per dygn
Den senaste tidens stora regnmängder har orsakat höga vattenflöden på flera platser i Lindesbergs kommun och ännu är inte kulmen nådd. - Det ...
14 augusti 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Kixon utsett till Årets Företagare i Lindesberg
Det var en mycket överraskad och förvånad Jonas Kanebo som på fredagsmorgonen fick besök av Företagarnas representanter Gunilla Pöchhacker och ...
11 augusti 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-08-10

2023-08-09

2023-07-28

2023-07-27

2023-07-25

2023-07-24

2023-07-21

2023-07-20

2023-07-17

2023-07-12

2023-07-10

2023-07-07

2023-07-04

2023-06-30

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-09-28 03:37