Jens Isemo, vd Linde energi. Foto: Camilla Lagerman

Efter kundernas ilska: ”Vi borde varit bättre på att beskriva i vår marknadsföring”

När Linde energis kunder fick sin elräkning under förra veckan utbröt en minst sagt hätsk diskussion på sociala medier. Detta gällde främst de kunder som hade bolagets avtal Linde Smart, där man köper el till ett förvaltat pris. Efter en mängd otrevliga samtal, mail och påhälsningar, väljer man nu att förklara orsaken till hur priserna påverkas, samt att erkänna att man borde varit tydligare i sin marknadsföring.
– Vi kommer se över vårt marknadsmaterial och säkerställa att kunden verkligen har förstått när den gör sitt val av elhandelsavtal, säger vd Jens Isemo.

När januari månads elräkning trillade ner i brevlådorna under förra veckan var det många av Linde energis kunder som höjde på ögonbrynen. Kunder som hade tecknat avtalsformen Linde Smart upptäckte att deras kilowattpris nu var högre än det rörliga elpriset, och en minst sagt ilsken diskussion tog fart på sociala medier. Det slutade dock inte där, under den föregående veckan ökade belastningen på bolagets kundtjänst med hela 400 procent, där många dessvärre tog till beklagliga metoder.

– Vi har full förståelse för att man är arg, ledsen och frustrerad, men man behöver inte gå till personangrepp, det hör inte hemma i ett civiliserat samhälle, säger vd Jens Isemo.

– Kunder har varit riktigt oförskämda, vissa har till och med varit här och gapat och skrikit, och det är så tråkigt. Det skrevs mycket på nätet och tonen var verkligen inte trevlig, dessutom var det mycket osanningar som spreds. Kritik och ifrågasättande är självklart, men tonen, påhoppen och uppenbara faktafel är inte okej, säger Leif Lundell tf kommunikationsansvarig.

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

I samband med att fakturorna skickades ut till kunderna inträffade dessvärre en miss, som gjorde att vissa fick räkningar med ett betydligt högre pris än det skulle vara. Detta väckte irritation och misstänksamhet hos några av kunderna.

– När de elektroniska fakturorna gick ut innehöll de fel pris, något vi fick nys om 20 minuter efter de skickats ut, då vår kontrollfunktion tillsammans med vår elhandelspartner såg att det inte stämde. Vi fick stopp på alla pappersfakturor, så där blev det inget fel, men de elektroniska gick vi in och justerade, förklarar Isemo.

– Det var väldigt olyckligt, men turligt nog upptäcktes det snabbt och kunde åtgärdas, säger Lundell.

För att undvika ytterligare missförstånd och otrevligheter vill man nu förklara hur och vad som påverkar elpriset, och även hur avtalsformen Linde Smart fungerar egentligen.

Jens Isemo, vd på Linde energi. Foto: Linde energi

– Under hösten larmades det om att vintern skulle bli en krisperiod, med elpriser upp mot 6-8 kronor per kilowatt, och man pratade till och med om att det fanns risk för bortkoppling. Det var bara några månader sedan. I ett förvaltat elpris, som Linde Smart är, säkrar man in priserna i förväg för att ta bort de här enorma topparna, men det som hände kunde ingen förutspå. Januari blev en mild månad med låg elförbrukning, blåsigt samt att vi hade otroligt mycket vatten. Det gjorde att priserna dök, och de befarade 6-8 kronorna blev istället 1 krona. Men ambitionen är att vi ska vara billigare på lång sikt, vilket faktiskt är fallet för de som har haft Linde Smart de senaste 25 månaderna, där 22 av dessa varit lägre än det rörliga elpriset, säger Isemo.

Efter kundernas ilska har energibolaget rannsakat sig själva och erkänner att man borde varit tydligare i sin marknadsföring mot kunderna, något man nu kommer ändra på.

– Vi inser att vi behöver vara tydligare mot våra kunder när det gäller att beskriva vårt erbjudande. Vi kommer se över vårt marknadsmaterial och säkerställa att kunden verkligen har förstått när den gör sitt val av elhandelsavtal. Sedan kommer vi se över prissäkringsstrategin för att se om vi kan få ett jämnare pris, förklarar Isemo.

Publicerad 15 februari 2023 klockan 14:00

Camilla Lagerman , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Lars-Åke ”Pinnen” Johansson tillsammans med nye ägaren Rickard Bädicker. Foto: Camilla Lagerman

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer

Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu Lars-Åke ”Pinnen” Johansson sålt verksamheten. Ny ägare från den 28 juni är Rickard Bädicker från Kumla, en maskiningenjör som brinner för bowling.
– Jag är ganska stolt över att ha blivit en ”Cobring”, skrattar Rickard.

11 juni 2024 klockan 11:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Tommy Allström har tagit sig an sitt största projekt någonsin. Foto: Jennie Einarsson

Efter flera jättebyggen står Lindeföretaget inför ett gigantiskt projekt

Efter närmare 26 år i byggbranschen har Lindesbergsbolaget TAB – Tommy Allström Byggproduktion – blivit ett välkänt namn inte bara i bygden utan även rikstäckande. Med stora logistikfastigheter har man tagit sig an en ny marknad under de senaste åren och omsätter idag otroliga 1,7 miljarder kronor om året.
– Jag är nog inte den som är rädd för att ta lite risker här och var, det kanske inte är alla som skulle ge sig på de här stora projekten, men för mig har det bara varit en välkommen utmaning, säger Tommy Allström.

10 juni 2024 klockan 14:43 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Modiga förare i snabba bilar när Trollrallyt gick av stapeln

Det bjöds på både regn och sol, men framförallt en massa glädje, när årets upplaga av ...

Efterlängtad återkomst: Flytande konsert med Martin Almgren i sommar

Efter två års uppehåll är det dags för den omåttligt populära flytande konserten ...

bildspel Bildspecial: Studentbalen 2024

Startskottet för studentveckan har officiellt gått, och under lördagskvällen samlades Lindeskolans avgångselever för den ...

Daniel Ekström och Oliver Lindberg ligger inte på latsidan. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Krögarparet firar 1-årsjubileum med ny satsning

Den 1 juni har det gått ett år sedan krögarparet Oliver Lindberg och Daniel Ekström slog upp portarna till Brasserie All In på Kungsgatan i Lindesberg. På sina 12 månader har duon hunnit med en hel del, allt från skumparty, Halloweenfest och quiz till studentfester och räkfrossor. Paret är dock inte nöjda där, med start fredagen den 7 juni öppnar man dörrarna till sin nya satsning som blir en förlängning av den befintliga verksamheten.
– Vi tänker att vi testar oss fram för att se vad folk gillar, säger Oliver.

31 maj 2024 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Två generationer ICA-handlare: Kent Söderström och mamma Berit Söderström. Foto: Jennie Einarsson

Festligt när Trivselköp i Guldsmedshyttan firar 45 år

Under fredagen firar ICA Supermarket Trivselköp i Guldsmedshyttan sitt 45-årsjubileum med ett ordentligt kalas. Butiksbakad jordgubbstårta dukades fram och stämningen var på topp när gamla och nya kunder samlades för att delta i festligheterna.

31 maj 2024 klockan 14:09 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Bildextra: Gamla Kristinaskolan färdig för inflytt
Arbetet med att förvandla den gamla Kristinaskolan i Lindesberg till bostäder är nu inne på sluttampen. Redan under torsdagskvällen får de nya ...
30 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Gamla skolprylar efterlyses inför inflytt i Kristinaskolan
Med knappt en vecka kvar tills den gamla Kristinaskolan får sina allra första hyresgäster, efterlyser fastighetsägaren prylar med koppling till ...
24 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Klockars efter beskedet från LPO: ”Deras fria vilja”
Det politiska styret i Lindesberg är inte längre i majoritet efter att LPO lämnade beskedet under torsdagen att man lämnar samarbetet. - Jag har...
16 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kalle Söderlund och Anders Persson, LPo, lämnar nu majoriteten. Foto: Camilla Lagerman

LPO avslutar samarbetet med majoriteten – blir vågmästare

Efter knappt 17 månader vid makten har det nya majoritetsstyret i Lindesbergs kommun gått i kras. Under torsdagseftermiddagen meddelade LPO att man avslutar samarbetet med de övriga partierna, och intar istället en vågmästarroll.
– Vi i partiet har sedan en tid tillbaka haft diskussioner angående en fortsättning i majoriteten, och efter diverse överläggningar har vi kommit fram till att vi kliver av, berättar Anders Persson, LPO.

16 maj 2024 klockan 16:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Feelgood-bandet 2 Blyga Läppar blir dragplåster under den första upplagan av Lindesberg Stadsfest. Foto: Pressbild

Lindesberg får en egen stadsfest – premiär i juli

Lördagen den 6 juli är det premiär för den allra första upplagan av Lindesberg Stadsfest, ett evenemang som man hoppas ska få stan att gunga rejält. Bakom initiativet står krögarduon Oliver Lindberg och Daniel Ekström samt bröderna Mats och Johan Eriksson på JME Music som nu har slagit sina kreativa huvuden ihop för att skapa en stadsfest värd namnet.
– Det ska vara något som får hela stan att leva, förklarar Oliver.

9 maj 2024 klockan 11:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Hyrmaskinsdagen lockade både stora och små

Trots en kylslagen och bitvis regnig väderlek lockade årets upplaga av Hyrmaskinsdagen många nyfikna besökare ...

bildspel Martin Almgren satte extra glans på årets BEL-ceremoni

Lindeskolans årliga BEL-ceremoni genomfördes under tisdagseftermiddagen under, som alltid, mycket ...

En stunds fika och avkoppling för medlemmarna i HjärtLung Bergslagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax

Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några timmars avkoppling och omvårdnad. Medlemsträffarna fyller många funktioner, bland annat försöker man motverka ensamheten.
– Människor som är hjärtsjuka och lite äldre är ofta ensamma, då ville vi göra något gemensamt som alla kunde vara med på, berättar ordförande Gun Ehnvik.

22 april 2024 klockan 11:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar...

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan

Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på ...

Fyra gästartister som fick arenan att fullkomligen koka. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Magisk stämning när Jersey Boys återförenades under Capricen

Med två slutsålda föreställningar kan man inte annat än konstatera att årets Caprice blev ...

Harmoni informerar inför helgens Caprice

Helgens stora evenemang, Harmonis Caprice, närmar sig med stormsteg. För att underlätta för den stora mängden bes...

Dubbelt så många anslöt sig till fjärrvärmenätet

Stora skiftningarna i elpriset och ett ökat intresse för en trygg och hållbar uppvärmning, har gjort ...

Andreas Svahn (S). Foto: Camilla Lagerman

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna gällande besparingar inom vården i den norra länsdelen. Regionrådet Andreas Svahn (S) tog dock tillfället i akt att vid flera tillfällen påtala att man inte ska tro allt man läser i tidningen.
– Man ska inte tro allt man läser i tidningen eller på nätet. Hjälp till att döda fake news, uppmanade han församlingen.

28 mars 2024 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Enormt intresse för politisk utfrågning om vården i Lindesberg – hundratal kom inte in
Onsdagskvällens debatt gällande besparingsförslagen inom vården i den norra länsdelen blev en välbesökt sådan. Över hundra åhörare kom inte...
27 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

11,9 miljoner back i bokslutet: ”Vi måste göra besparingar”
Under tisdagen redovisades 2023 års bokslut för Lindesbergs kommun, där summan blev 11,9 miljoner kronor i minusresultat. Detta trots att man gjort...
26 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lättnad och framtidstro hos estetiska efter glädjebeskedet
Efter månader av oro och ovisshet kan nu både lärare och elever på Lindeskolans estetiska program andas ut. Trots en tumultartad tid fullkomligt ...
22 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-03-21

2024-03-19

2024-03-18

2024-03-15

2024-03-12

2024-03-08

2024-03-06

2024-03-05

2024-03-05

2024-02-28

2024-02-28

2024-02-28

2024-02-27

2024-02-21

2024-06-13 03:21