Biografföreståndare Björn Persson framför de två kommande sommarlovsfilmerna. "Elementärt" som visas nu på onsdag och "Dom små hjältarna" som visas nästa onsdag. Foto: Timmy Lundegård

Filmvecka med sommarbio och dubbla premiärer

Med månaden kvar till skolstarten så rullar sommarlovsbion vidare. Varje onsdag visar Lindesbergs Bio en ny ungdomsfilm, där ungdomar under 15 år får gå in gratis. Den kommande veckan är det dessutom full filmaktivitet på biografen. Förutom sommarlovsbions onsdagar så blir fredagen en rejäl filmkväll med dubbla biopremiärer.
– Det blir en egengjord långfredag med mycket bio, säger Björn Persson.

Varje onsdag under sommarlovet har Lindesbergs Bio visat nya filmer på stora duken till rejäla sommarerbjudanden, där ungdomar till åldern 15 år och yngre går in gratis. Ett uppskattat inslag på sommarlovsprogrammet som ofta lockar många ungdomar som går in på den fria entrén, men även medföljande föräldrar och pensionärer.

– Det började med att staten gav ut extra lovpengar till gratis sommarlovsaktiviteter under 2016. Med tiden har de pengarna tagit slut men eftersom det är ett uppskattat evenemang så har kommunen gått in med extra pengar som en del av deras sommarlovsprogram. Det är ett bra biotillfälle. Eftersom det inte krävs någon föranmälan så kan man impulsivt gå på bio, berättar Lindesbergs biografföreståndare Björn Persson.

Trots alla strömningssidor runt om på internet som erbjuder de mest efterfrågade filmerna och tv-serierna, så ska man aldrig underskatta ett besök på biografen. Med nypoppade popcorn och ett gäng vänner i salongen, så är det som man säger: Film är bäst på bio.

– Det är blir en helt annan upplevelse på bio, framförallt med ljud och platser. Även om folk numera har hemmabio privat, så har vi en annan upplevelse med den stora duken på fem gånger sju meter. På större orter så kan även flera salonger skapa en större stämning. Sedan är det mindre som distraherar när man sitter i biografen samtidigt som det blir en helt annan gemenskap. Man har lättare att kunna skratta ihop och kanske även känna en samhörighet med stolgrannarna, även om man inte känner dem.

Fyra onsdagar kvarstår på biografens sommarlovsprogram, där man utlovar fyra nya filmer som är klart värda att se.

På fredag är det svensk biopremiär för de omtalade filmerna ”Barbie” och ”Oppenheimer”. Foto: Timmy Lundegård

Skulle onsdagarna inte passa in i sommarschemat, så finns flera chanser till härliga bioupplevelser utanför sommarerbjudandet. Juli är ändå biodukarnas största månad, vilket bevisas när Linde Bio har dubbla premiärer under fredagen. Då är det två omtalade filmer som har svensk biopremiär.

Vid 18-slaget visar man komedi- och fantasyfilmen Barbie, med Margot Robbie och Ryan Gosling i huvudrollerna. Nästan direkt därefter, klockan 21, visar man Christopher Nolans tre timmar långa film, Oppenheimer. En verklighetsinspirerande film från andra världskriget med Cillian Murphy och Iron Man-skådespelaren Robert Downey Jr. i rollistan.

– Det blev lite mycket den här veckan med två filmer som har biopremiär under samma kväll. För att kunna ge chansen att visa båda nysläppta filmerna så lade vi Barbie tidigare, medan Oppenheimer lades vid klockan 21. Man kan säga att det blir som en egengjord långfredag med mycket bio.

Filmlista på sommarlovsbion:
19:e juli: Elementärt
26:e juli: Dom små hjältarna
2:e augusti: En annorlunda värld
9:e augusti: Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Samtliga fyra filmerna visas på onsdagar klockan 16.00, där personer som är 15 år och yngre går in gratis.

Problem med textningen?
Om man har svårt med att hinna läsa textningen när man tittar på engelska filmer med svensk text, då finns det en ny app som kan hjälpa dig på bion.

Subreader är gratis att använda när du är på biografen. Via appen loggar du in, skannar en QR-kod och därifrån kan du höra textningen genom ett par hörlurar som du kan låna innan du går in i salongen.

Publicerad 17 juli 2023 klockan 09:30

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Butiksinnehavare Daniel Larsson och hans medarbetare arbetar just nu med att ställa iordning butiken för det nya sortimentet. Foto: Jennie Einarsson

Bråda dagar för vitvaruhandlare när hemelektronik flyttar in

Just nu pågår ett intensivt arbete med att förbereda plats för ett nytt sortiment hos Elon på Charlottenlunds Handelsområde Lindesberg. Den cirka 100 kvm stora ytan kommer så småningom att rymma Elon Ljud & Bilds sortiment med allt ifrån tv-apparater till mobilskal och laddare – men ännu är man långt från klar.
– Vi har verkligen jobbat dygnet runt nu för att få till de här ytorna i butiken, men vi är ännu inte färdiga, informerar Daniel Larsson som driver ELON i Lindesberg och Arboga tillsammans med sin fru Carina Larsson.

9 december 2023 klockan 08:47 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons


Per Sander och Ann-Louise Hytter på Lindesbergs Fastigheter. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Första hyreskontrakten klara för gamla Kristinaskolan

Arbetet med att förvandla den gamla Kristinaskolan i Lindesberg till bostäder är i full gång, och nu har även de sju första lägenheterna fått sina kontrakt påskrivna. Inflyttningsdatum är satt till 31 maj 2024, något som Per Sander på Lindesbergs Fastigheter är övertygad om att de kommer att hålla tidsmässigt.
– Vi räknar med att närmare 20 av lägenheterna ska vara så gott som klara fram till jul, berättar han.

8 december 2023 klockan 09:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mer pengar från Lions till behövande i svåra juletider

På onsdagen fick Linde bergslags församling ett välbehövligt tillskott till kassan inför den ...

Gymnasiet får dåligt betyg – 37 procent utan examen

Ny statistik från Skolverket visar att hela 37 procent av eleverna i Lindesbergs kommun inte når ...

Patrik Esenius kommer ha ansvar på plats, Per Sander, Peter Larsson och Daniel Forsman. Foto: Camilla Lagerman

Driven trio tar över efter Peter Larsson: ”Jag är nöjd med mitt verk”

Efter 18 år bakom spakarna på Lindesbergs Bilskadecenter kliver nu Peter Larsson av som ägare, och lämnar över stafettpinnen till ett gäng drivna killar med stora visioner.
– Jag hoppas att jag kommer trivas med pensionärslivet, men det känns helt rätt att sälja till de här killarna, säger Peter.

1 december 2023 klockan 14:55 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Inga julbelysta träd förrän nästa år

Julbelysning är ett efterlängtat inslag när vintermörkret smyger sig på och med första advent runt hörnet är det åter dags att tända upp centrum i Lindesberg – men exakt vilken typ av belysning vi kommer få se blir en överraskning.
-Jag vill inte avslöja något men vi har en tanke bakom, så mycket kan jag säga, säger Monica Lindh, enhetschef på Tillväxtförvaltningen.

29 november 2023 klockan 09:09 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Högre vårdavgifter väntar när regionen gör enormt underskott
Då den nuvarande ekonomiska prognosen för Region Örebro län pekar på ett underskott på cirka en miljard kronor, har man i regionfullmäktige ...
28 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild flyttar in i Elon-butik
Elon Ljud & Bild kommer att stänga efter årsskiftet - men konceptet hemelektronik kommer fortfarande finnas kvar i Lindesberg, som en del i Elon-...
27 november 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Gemensamma krafter skapar en finare jul för utsatta familjer
För många är julen en högtid förknippad med familjemys, julklappar och julmat - men inte för alla. I många familjer får man inte ekonomin att ...
24 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Redovisa arbetsgivaravgifter

INSÄNDARE/DEBATT: Sverige har idag en dold skatt på arbete som kallas för arbetsgivaravgift. Det gör att många betalar betydligt högre skatt än de är medvetna om. För att öka transparensen i hur våra gemensamma skattepengar används, bör regionen samt länets kommuner omgående redovisa avgiften på anställdas lönebesked.

24 november 2023 klockan 10:49 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Wajih klipper till förmån för Barncancerfonden

Måndagen den 18 december håller Salong Diem i Lindesberg öppet i hela 11 timmar för att göra folk julfina inför den stundande högtiden. Alla intäkter under dagen kommer dock gå oavkortat till Barncancerfonden, som alltså får ett fint tillskott lagom till jul.
– Det bästa jag vet är att göra människor glada, säger Wajih Daoud.

22 november 2023 klockan 13:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Gåvobion ska sprida glädje till behövande i jultider

I samband med julskyltningen den 3 december arrangerar Lindesbergs Biograf eventet Gåvobio, med syfte ...

En vinnare av presentkortet hos Nya Snickerifabriken utsedd

Klockan 19.00 på måndagen stängde LindeNytts tävling där ett cirkulärt presentkort hos Nya ...

bildspel Rekordhögt tryck på Frövifors julmarknad

Kransar, salmbärssylt, honung, kanderade äpplen och kaffe - detta och mycket mer gick att hitta på Frövifors ...

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Beslutet: Stora besparingar inom sjukvården väntar

Under torsdagsförmiddagen fattade hälso- och sjukvårdsnämnden beslut gällande de stora besparingar som Region Örebro län står inför. Tidigare har nämnden beslutat att anta den utvecklingsplan som ska ligga till grund för hur dessa besparingar ska genomföras, och under torsdagen antog man även den budget som lagts fram. Utvecklingsplanen ser därmed ut att bli verklighet under 2024.

16 november 2023 klockan 12:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vem tycker du ska få årets Energiklapp?

Med syfte att lyfta fram lokala eldsjälar, initiativ och projekt har Linde energi sedan fyra år tillbaka uppmä...

Björn Rosenström gästar Vårmönstringens Vårfest

Efter premiärsuccén för Vårmönstringens egen utomhusfestival, meddelar arrangören nu att Vårfesten...

Pigg förening firar 125 år med öppet hus och fest

Lördag 11 november bjuder Lindesbergs äldsta idrottsförening, Lindesbergs Tennisklubb, in till ett ...

Futsaldamerna gör upp i helgens cup

I helgen stundar en andra omgång av Lindegym Futsal Cup 2023. Denna gång är det damerna som intar planen på ...

Nu skall ljus tändas för krigens offer – uppmanar invånarna att vara med

På initiativ av Socialdemokraterna i Lindesbergs kommun anordnas en ...

Delar av centrum utan fjärrvärme på grund av läcka

Delar av centrala Lindesberg kommer att vara utan fjärrvärme under onsdagseftermiddagen och kvällen. ...

Elin Olofsson och Lena Ernstsson är Lindesbergs nya matchmakers. Foto: Jennie Einarsson

Elin och Lena riggar upp för snabbdejting på singlarnas dag

På självaste Singles Day, som infaller lördag 11 november, är det premiär för ett nytt koncept i Lindesberg, som förhoppningsvis får Amors pilar att flyga vilt – och träffa rätt. Det handlar om speed dating där tiden är knapp. På tre minuter gäller det att snabbt lära känna varandra och förhoppningsvis resulterar kvällen i en ny bekantskap.
– Även om man inte hittar en dejt eller partner, så kanske man kan få en god vän, menar initiativtagaren Lena Ernstsson.

8 november 2023 klockan 11:10 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Rysligt mingel under helgens Halloweenfirande
Under den gångna helgen genomförde både Brasserie All In och Lindesbergs Stadshotell sina Halloweenfester, där gästerna dök upp utklädda till ...
6 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Gruppen bakom protestlistorna tackar för stöd – och bekymras över viss vägran
INSÄNDARE: Vi som ingår i gruppen och står bakom protestlistorna Stoppa nedmonteringen av Lindesbergs lasarett har nu spridit listorna i affärer- ...
3 november 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Slöjdare firar 40 år med jubileumsmässa
I helgen bjuder Bergslagens Slöjdare in till sin årligen återkommande Hantverksmässa, som denna gång blir av extra festlig karaktär - fö...
2 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-10-31

2023-10-31

2023-10-26

2023-10-25

2023-10-23

2023-10-18

2023-10-17

2023-10-13

2023-10-12

2023-10-11

2023-10-10

2023-10-10

2023-10-09

2023-10-06

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-12-11 17:37