Björn Öhrman, Kontorschef på revisions- och konsultbyrån Grant Thornton i Lindesberg meddelar att man har beslutat att flytta sitt kontor till Örebro under kommande höst.
– Det finns flera skäl till varför vi genomför flytten, framför allt handlar det om strategiska skäl, förklarar Björn Öhrman.
Grant Thornton är en av landets största revisions- och konsultbyråer och finns fördelade på 24 kontor i Sverige. I dagsläget har man över 1300 anställda varav sju finns på Lindesbergskontoret.
– Vi har i dagsläget sju tjänster på vårt kontor i Lindesberg, och ingen av dessa kommer försvinna. Det handlar inte om en nergång på marknaden men visst är det lite osäkert läge med Coronan just nu. Vi upplever att det är lugnare för tillfället, men det handlar egentligen om strategiska skäl till detta, förklarar Björn som ser stora fördelar med att genomföra flytten.
– Visst blir det en viss förändring, men vi vinner också många fördelar utbildningsmässigt och kompetensmässigt, vi kommer ha en större backup vid exempelvis föräldraledighet och sjukdom. Sedan är inte det inte så stort avstånd mellan Lindesberg och Örebro, vår ambition är att förändringen inte ska märkas av för våra kunder.
Att redovisningen med tiden utvecklas mot det digitala och den fysiska pappershanteringen minskat på senare år, är en stor bidragande orsak till att man väljer att slå ihop de båda kontoren den 30 september.
– Målet är att hjälpa kunderna med digitaliseringen av redovisningen, det mesta görs redan på distans numera och i den mån det handlar om fysiskt material så kommer vi att kunna lösa det genom kundbesök eller postgång.
Grant Thornton kommer även fortsättningsvis vara aktiva inom näringslivet i Lindesberg.
– Kunderna och marknaden i Lindesberg är fortsatt viktig för oss. Vi kommer fortsätta som vi gjort tidigare med seminarier och olika kundaktiviteter, men på ett annat sätt. Vi har tidigare haft dessa i våra egna lokaler, planen nu är att samarbeta med olika aktörer och använda oss av andra lokaler, avslutar Björn Öhrman.
Lördagen den 14 december dedikerar Salong Diem i Lindesberg hela arbetsdagen till Barncancerfonden. Mellan klockan 10-14 kommer Wajih Daoud arbeta hårt för att göra folk julfina inför den stundande högtiden, samtidigt som alla intäkter under dagen oavkortat går till Barncancerfonden, som alltså får ett fint tillskott lagom till jul.
Efter flera uppmärksammade granskningar av media beslutade kommunstyrelsen i Lindesberg att tillsätta en extern utredning av bolagets markaffärer. Under måndagseftermiddagen kallade man till en pressträff för att presentera resultatet.
– Nu har rapporten kommit, och till min stora glädje har den inte hittat några oegentligheter alls, säger Tomas Klockars (M).
Decembers allra första dag firades in med en stämningsfull julmarknad på Brasserie All In i Lindesberg. Ett femtontal försäljare dukade fram allt från handarbeten till smycken och choklad. Det hela blev en stor succé, då Lindesbergarna verkade gå man ur huse för att besöka tillställningen. LindeNytt kan här bjuda på några ögonblick från söndagens marknad.
På söndag den 1 december är det dags att låta julstämningen flöda, när Linde City anordnar skyltsöndag med traditionsenlig julmarknad i Lindesberg. Butikerna öppnar klockan 12:00, då flera julpyntade skyltfönster kommer att pryda centrum.
Under torsdagen bjöd Lindeskolan in till sin årliga gymnasiemässa, där högstadieelever från hela kommunen kom på besök för att bekanta sig med skolans olika program, och kanske få en klarare bild av vad de ska söka in till. För skolan var årets mässa kanske viktigare än någonsin, efter ett år med hot om nedläggningar och besparingar.
I helgen går startskottet för årets julmarknader, när Frövifors pappersbruksmuseum bjuder in till en av de största sådana i regionen. I år har man ett 80-tal försäljare på plats, med ett stort och varierat utbud. Dessutom kommer självaste tomten på besök.
– Vi försöker få en bra variation på utbudet, både hantverk, mat och roliga julklappar som hör julen till, berättar museichef Mikael Tiderman.
Efter onsdagens medborgardialog i Storå ser det hoppfullt ut för Storåskolans högstadium, åtminstone om man får tro politikerna som närvarade. Merparten var rörande överens om att utredningen av flytten har gått alldeles för fort, och att skolan är viktig att bevara i sin nuvarande form.
Efter en turbulent tid med nedläggningshot, har fordonsprogrammet nu lagt det bakom sig och blickar framåt. Under torsdagen arrangerade lärarna en branschdag för eleverna, där både företag, fackförbund och politiker kom för att dela med sig av matnyttig information.
– Det här ger eleverna en bättre inblick i branschen, och det här är bara en bråkdel av våra samarbetspartner. Nästa år kanske det blir några andra företag som kommer, säger läraren Per-Anton Olsson.