Årets drömjobbare tillsammans med Startcentrums Janis Lancereau och Ingela Björkman från Bergslagens Sparbank. Foto: Camilla Lagerman

Här är årets drömjobbare: ”Väldigt tacksam”

För tolfte sommaren i ordningen genomför Bergslagens Sparbank sitt projekt Drömjobbet, där ett antal drivna ungdomar i åldern 17-22 år får chansen att utveckla sina affärsidéer och prova på att driva eget företag som sommarjobb. I år var antalet sökande mycket högt och man har valt ut totalt åtta blivande entreprenörer, möt dem här.
– Det finns inget liknande koncept som är mer komplett än det här som banken erbjuder Drömjobbarna. De här ungdomarna är otroligt drivna, och har så mycket idéer, ni är guld! säger Startcentrums Janis Lancereau.

Drömjobbet startade från början som en vidareutveckling av projektet Sommarlovsentreprenörer, som då riktade sig till elever i årskurs 7-9. Resultatet blev ett entreprenörsprojekt för ungdomar i åldern 17-22 år, där deltagarna får chansen att utveckla sitt entreprenörskap och prova livet som egna företagare.

I år var antalet sökande mycket högt, med hela 22 intresserade, vilket gjorde urvalsprocessen till ett betydligt svårare jobb.

– Det var många sökande och väldigt hög nivå, det gjorde att vi fick välja utifrån att ha en bra variation på bland annat affärsidéer. Vi är väldigt glada att just de här ungdomarna har sökt och att de vill utveckla sina idéer, berättar Ingela Björkman från Bergslagens Sparbank.

Något som även slog Janis och Ingela var hur otroligt drivna och engagerade årets drömjobbare är.

– Det finns inget liknande koncept som är mer komplett än det här som banken erbjuder Drömjobbarna. De här ungdomarna är otroligt drivna, och har så mycket idéer, ni är guld! säger Janis Lancereau som även grundare till mässan emax som ungdomarna fått besöka.

När ungdomarna får frågan vad de tycker nu när de blivit utvalda till Drömjobbet, är ordet tacksamhet något som är återkommande bland samtliga.

– Det är kul att det uppmuntras, och att man även i en liten ort kan få möjligheten att visa vad man går för och få den här chansen, säger Anton.

– Det är inte många som får en sådan här möjlighet, jag är väldigt tacksam, säger Islamdin.

Det här är årets Drömjobbare:

Foto: C. Lagerman

Saga Widström, 18 år från Nora, driver företaget Tote for climate.

– Jag producerar tygväskor av återvunnet material såsom begagnade tyger, gamla dukar eller gardiner, som jag sedan broderar med olika motiv beroende på kundens önskemål.

Mitt mål är att ge ett alternativ till den destruktiva textilindustri som vi ser idag, och jag tar gärna emot tyger från folk som har hemma.

Saga finns HÄR

 

Foto: C. Lagerman

Shad Hassan, 19 år från Frövi och Hampus Seton, 18 år från Lindesberg.

– Vår affärsidé är att resa runt till företag och erbjuda foton och film genom drönare, då det är något som vi båda är intresserade av.

Det började som ett gymnasiearbete på teknikprogrammet, och ett par månader senare hade vi två egna drönare, lärde oss flyga och nu är vi ganska duktiga och har båda drönarkort.

Duon finns HÄR

 

Foto: C. Lagerman

Islamdin Abulkhariyev, 18 år från Lindesberg.

– Jag säljer halsband med personlig gravyr, då jag märker att det är få på marknaden som erbjuder det, och de som finns är dyra.

Halsbanden är i rostfritt stål och finns i färgerna guld, silver och rosé, man kan både duscha, bada och sola utan att det blir missfärgat. Jag har själv ett där jag har graverat in mina föräldrars födelsedatum och initialer.

Achilles halsband finns HÄR

 

Foto: C. Lagerman

Carl-Henrik Svebeus, 17 år från Lindesberg.

– Jag ska bygga en timmerstuga, sedan kommer jag filma hela processen och lägga upp på Youtube, då det är innehåll som många uppskattar.

Sedan kommer jag också göra olika timmerprodukter till trädgård som görs efter önskemål.

Stugan kommer bli 4×3,80 meter och ska byggas strax utanför Grimsö.

Bergslagstimmer finns HÄR

 

Foto: C. Lagerman

Algot Eknor, 18 år från Nora, driver företaget Glada Snickarn.

– Jag riktar in mig på vara kommunikativ, öppen och ha en bra relation med kunderna, då jag får känslan av att det är många som känner sig oroliga och inte kan lita på sin hantverkare eller bara vill veta mer om processen. Jag går byggprogrammet, men jobbar med detta på fritiden, och gör allt från renoveringar till olika projekt. Just nu bygger jag ett pizzaugnstak och en bastuvagn.

Algot finns HÄR

 

Foto: C. Lagerman

Anton Swall, 18 år från Nora.

– Min affärsidé är näthandel för husdjurstillbehör, där jag för tillfället har två produkter, men det kommer säkert bli fler. Dels en godisboll som ger husdjuret en liten utmaning, lek och godis i ett.

Sedan kattborsten, där man efter borstning trycker på en knapp så puttas allt hår bort.

Det ska vara roliga och smidiga produkter som inte går att hitta överallt.

Fyndico finns HÄR

 

Foto: C. Lagerman

Sally Ismael, 18 år från Nora.

– Jag gillar allt som rör inredning och dekor, så jag kommer anordna barnkalas och fester där jag dekorerar dem.

Jag dekorerade till exempel min egen studentfest och tyckte det var så roligt och ville fortsätta med det.

Jag kan även göra större evenemang och olika teman.

Sally finns HÄR

 

 

 

Publicerad 29 juni 2023 klockan 15:05

Camilla Lagerman , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Butiksinnehavare Daniel Larsson och hans medarbetare arbetar just nu med att ställa iordning butiken för det nya sortimentet. Foto: Jennie Einarsson

Bråda dagar för vitvaruhandlare när hemelektronik flyttar in

Just nu pågår ett intensivt arbete med att förbereda plats för ett nytt sortiment hos Elon på Charlottenlunds Handelsområde Lindesberg. Den cirka 100 kvm stora ytan kommer så småningom att rymma Elon Ljud & Bilds sortiment med allt ifrån tv-apparater till mobilskal och laddare – men ännu är man långt från klar.
– Vi har verkligen jobbat dygnet runt nu för att få till de här ytorna i butiken, men vi är ännu inte färdiga, informerar Daniel Larsson som driver ELON i Lindesberg och Arboga tillsammans med sin fru Carina Larsson.

9 december 2023 klockan 08:47 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons


Per Sander och Ann-Louise Hytter på Lindesbergs Fastigheter. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Första hyreskontrakten klara för gamla Kristinaskolan

Arbetet med att förvandla den gamla Kristinaskolan i Lindesberg till bostäder är i full gång, och nu har även de sju första lägenheterna fått sina kontrakt påskrivna. Inflyttningsdatum är satt till 31 maj 2024, något som Per Sander på Lindesbergs Fastigheter är övertygad om att de kommer att hålla tidsmässigt.
– Vi räknar med att närmare 20 av lägenheterna ska vara så gott som klara fram till jul, berättar han.

8 december 2023 klockan 09:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mer pengar från Lions till behövande i svåra juletider

På onsdagen fick Linde bergslags församling ett välbehövligt tillskott till kassan inför den ...

Gymnasiet får dåligt betyg – 37 procent utan examen

Ny statistik från Skolverket visar att hela 37 procent av eleverna i Lindesbergs kommun inte når ...

Patrik Esenius kommer ha ansvar på plats, Per Sander, Peter Larsson och Daniel Forsman. Foto: Camilla Lagerman

Driven trio tar över efter Peter Larsson: ”Jag är nöjd med mitt verk”

Efter 18 år bakom spakarna på Lindesbergs Bilskadecenter kliver nu Peter Larsson av som ägare, och lämnar över stafettpinnen till ett gäng drivna killar med stora visioner.
– Jag hoppas att jag kommer trivas med pensionärslivet, men det känns helt rätt att sälja till de här killarna, säger Peter.

1 december 2023 klockan 14:55 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Inga julbelysta träd förrän nästa år

Julbelysning är ett efterlängtat inslag när vintermörkret smyger sig på och med första advent runt hörnet är det åter dags att tända upp centrum i Lindesberg – men exakt vilken typ av belysning vi kommer få se blir en överraskning.
-Jag vill inte avslöja något men vi har en tanke bakom, så mycket kan jag säga, säger Monica Lindh, enhetschef på Tillväxtförvaltningen.

29 november 2023 klockan 09:09 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Högre vårdavgifter väntar när regionen gör enormt underskott
Då den nuvarande ekonomiska prognosen för Region Örebro län pekar på ett underskott på cirka en miljard kronor, har man i regionfullmäktige ...
28 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild flyttar in i Elon-butik
Elon Ljud & Bild kommer att stänga efter årsskiftet - men konceptet hemelektronik kommer fortfarande finnas kvar i Lindesberg, som en del i Elon-...
27 november 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Gemensamma krafter skapar en finare jul för utsatta familjer
För många är julen en högtid förknippad med familjemys, julklappar och julmat - men inte för alla. I många familjer får man inte ekonomin att ...
24 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Redovisa arbetsgivaravgifter

INSÄNDARE/DEBATT: Sverige har idag en dold skatt på arbete som kallas för arbetsgivaravgift. Det gör att många betalar betydligt högre skatt än de är medvetna om. För att öka transparensen i hur våra gemensamma skattepengar används, bör regionen samt länets kommuner omgående redovisa avgiften på anställdas lönebesked.

24 november 2023 klockan 10:49 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Wajih klipper till förmån för Barncancerfonden

Måndagen den 18 december håller Salong Diem i Lindesberg öppet i hela 11 timmar för att göra folk julfina inför den stundande högtiden. Alla intäkter under dagen kommer dock gå oavkortat till Barncancerfonden, som alltså får ett fint tillskott lagom till jul.
– Det bästa jag vet är att göra människor glada, säger Wajih Daoud.

22 november 2023 klockan 13:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Gåvobion ska sprida glädje till behövande i jultider

I samband med julskyltningen den 3 december arrangerar Lindesbergs Biograf eventet Gåvobio, med syfte ...

En vinnare av presentkortet hos Nya Snickerifabriken utsedd

Klockan 19.00 på måndagen stängde LindeNytts tävling där ett cirkulärt presentkort hos Nya ...

bildspel Rekordhögt tryck på Frövifors julmarknad

Kransar, salmbärssylt, honung, kanderade äpplen och kaffe - detta och mycket mer gick att hitta på Frövifors ...

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Beslutet: Stora besparingar inom sjukvården väntar

Under torsdagsförmiddagen fattade hälso- och sjukvårdsnämnden beslut gällande de stora besparingar som Region Örebro län står inför. Tidigare har nämnden beslutat att anta den utvecklingsplan som ska ligga till grund för hur dessa besparingar ska genomföras, och under torsdagen antog man även den budget som lagts fram. Utvecklingsplanen ser därmed ut att bli verklighet under 2024.

16 november 2023 klockan 12:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vem tycker du ska få årets Energiklapp?

Med syfte att lyfta fram lokala eldsjälar, initiativ och projekt har Linde energi sedan fyra år tillbaka uppmä...

Björn Rosenström gästar Vårmönstringens Vårfest

Efter premiärsuccén för Vårmönstringens egen utomhusfestival, meddelar arrangören nu att Vårfesten...

Pigg förening firar 125 år med öppet hus och fest

Lördag 11 november bjuder Lindesbergs äldsta idrottsförening, Lindesbergs Tennisklubb, in till ett ...

Futsaldamerna gör upp i helgens cup

I helgen stundar en andra omgång av Lindegym Futsal Cup 2023. Denna gång är det damerna som intar planen på ...

Nu skall ljus tändas för krigens offer – uppmanar invånarna att vara med

På initiativ av Socialdemokraterna i Lindesbergs kommun anordnas en ...

Delar av centrum utan fjärrvärme på grund av läcka

Delar av centrala Lindesberg kommer att vara utan fjärrvärme under onsdagseftermiddagen och kvällen. ...

Elin Olofsson och Lena Ernstsson är Lindesbergs nya matchmakers. Foto: Jennie Einarsson

Elin och Lena riggar upp för snabbdejting på singlarnas dag

På självaste Singles Day, som infaller lördag 11 november, är det premiär för ett nytt koncept i Lindesberg, som förhoppningsvis får Amors pilar att flyga vilt – och träffa rätt. Det handlar om speed dating där tiden är knapp. På tre minuter gäller det att snabbt lära känna varandra och förhoppningsvis resulterar kvällen i en ny bekantskap.
– Även om man inte hittar en dejt eller partner, så kanske man kan få en god vän, menar initiativtagaren Lena Ernstsson.

8 november 2023 klockan 11:10 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Rysligt mingel under helgens Halloweenfirande
Under den gångna helgen genomförde både Brasserie All In och Lindesbergs Stadshotell sina Halloweenfester, där gästerna dök upp utklädda till ...
6 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Gruppen bakom protestlistorna tackar för stöd – och bekymras över viss vägran
INSÄNDARE: Vi som ingår i gruppen och står bakom protestlistorna Stoppa nedmonteringen av Lindesbergs lasarett har nu spridit listorna i affärer- ...
3 november 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Slöjdare firar 40 år med jubileumsmässa
I helgen bjuder Bergslagens Slöjdare in till sin årligen återkommande Hantverksmässa, som denna gång blir av extra festlig karaktär - fö...
2 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-10-31

2023-10-31

2023-10-26

2023-10-25

2023-10-23

2023-10-18

2023-10-17

2023-10-13

2023-10-12

2023-10-11

2023-10-10

2023-10-10

2023-10-09

2023-10-06

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-12-11 17:10