Anna Huzelius har planer för hotellet. Foto: Ida Lindkvist
Här är hon – hotellets nya chef
Anna Huzelius är Lindesbergs Stadshotells nya chef. Hon har under de senaste sex åren jobbat med affärs- och ledarskapsutveckling, och är van vid förändringsarbete. Anna vill i framtiden se hur hotellet blir en mötesplats där alla känner sig välkomna att titta in, och för att uppnå förbättringar och förfiningar är hon i ett första steg mån om att låta lindesbergarna göra sina röster hörda.
Anna Huzelius har sina rötter fast rotade i kommunen då hon är uppvuxen i Blixterboda, har gått i skola i Rockhammar, och numer bor i Åfallet mellan Frövi och Vedevåg. Där lever hon tillsammans med sin respektive och tvillingdöttrar på 19 år. Anna har alltid haft ett hektiska jobb med mycket att göra och rejält tempo, så att bo naturnära, få påta i trädgården och gå skogspromenader och andas den friska, rena luften är något som värderas högt.
Anna har tidigare jobbat som både chef och ledare och liknande befattningar vid företag såsom Trygg Hansa, Sparbanken och kommer nu senast ifrån sex år av eget företagande inom affärs- och ledarskapsutveckling. Där har hon bland annat jobbat med just Egerydskoncernen och utbildat deras chefer.
– Jag fick ett samtal från deras VD Maria som jag jobbat tight med, hon undrade om jag var intresserad av att gå in och hjälpa till att driva hotellet. Jag tyckte att det lät jätteintressant!
– Jag har jobbat mycket med förändringsarbete och tycker att det är jättekul att få till förändringar som är bra för personalen och kunderna. Det är bland det roligaste som finns att lyckas med det! Hotell och restaurang är nytt för mig, men arbets- och affärsutveckling känner jag mig väldigt trygg i, berättar Anna.
Foto: Ida Lindkvist
Anna blickar ut genom fönstret som vetter ner mot sjön, hon har just avslutat sin frukost. Hon berömmer den vackra miljön som hotellet ligger placerat i, med den vackra utsikten över Lindessjön, Café Oscar, kyrkan och torget.
– Det är anrikt och det finns mycket historia i hotellet, här finns alla förutsättningar. Det finns saker som vi behöver förbättra, förfina men också bevara. Jag vill att det ska bli en mötesplats där alla kan titta in när som helst. Drömmen är att folk kommer hit både på dagen och kvällen, sätter sig för att umgås efter jobbet eller äta en god bit mat, säger Anna och fortsätter:
– Därför vill vi ut och lyssna och ta reda på vad Lindesberg med omnejd vill ha av Stadshotellet, både företag och privatpersoner. Vi behöver ut och lyssna för att kunna fortsätta utveckla hotellet, vad man vill ha kvar och vad man vill utveckla. Sedan får man se till att ta en sak i taget för att motsvara dessa förväntningar, hitta en tydlig riktning och väg. Det här är jättespännande och hur kul som helst!
Det märks hur Anna brinner för sitt nya jobb och idéerna sprudlar. Men först av allt ska hon lära känna verksamheten. Anna säger avslutningsvis:
– Det är trivsamt och bra i Lindesberg, det händer mycket här, och kommunen är på frammarsch och där vill vi också vara med!
Efter förra årets pandemi-uppehåll återkommer den lekfulla teatervandringen Hyttans Hemligheter med ett helt nytt äventyr i sommar. Premiären är satt till 9 juli och man spelar sedan föreställningar fram till 1 augusti.
– Vi har lärt oss, anpassat oss och ser hoppfullt på framtiden, meddelar ensemblen på sin hemsida.
Sedan 37:an slog upp portarna till sina nyrenoverade och större lokaler i början av året har man bjudit på en rad olika nyheter. Inom kort hoppas man kunna lansera den senaste och kanske största av dem, nämligen sin alldeles egenproducerade glass.
– Det här är en chansning så klart, folk är vana vid att se 37:an på ett visst sätt, men vi hoppas att det blir succé, berättar Julia Ekmark.
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.
Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till zonalpelargonen Astrid. Marco Åkesson på Plantmarknaden berättar mer om denna omåttligt populära blomma och om den vinnande sorten Astrid.
– Den är förvånansvärt vädertålig, trots att den är så tät, och ger mycket blommor oavsett om den står utomhus eller inne.
Försäljningen på svenska krogar minskade kraftigt under pandemiåret 2020. Även i Lindesberg har restaurangförsäljningen minskat, visar färsk statistik från SCB, som presenterades i ett pressmeddelande under onsdagen.
- Vi som livsmedelsbutik har ett samhällsansvar att kunna förse invånarna med mat, och det måste vi kunna göra på ett så säkert sätt som möjligt! säger Carolina Eriksson på ICA Supermarket Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman
För två år sedan öppnade ICA Supermarket i Lindesberg sin onlinehandel, en funktion som har visat sig spela en viktig roll under coronapandemin. Under vintern funderade man vidare på hur man ytterligare kunde utveckla tjänsten för att underlätta under under pandemin, och motverka smittspridning. I december lämnade de in ett förslag till Lindesbergs kommun som innefattade att öppna upp Kungsgatan över Norrtullstorget så att kunder skulle kunna hämta sina beställda varor i skåp, men svaret från kommunen blev nej.
– Det är så oansvarigt! Man får inte agera så i dessa tider! säger en upprörd Carolina Eriksson.
Det kommunala fastighetsbolaget FALAB, Fastigheter i Linde AB, har i veckan överenskommit med privatägda Lindesbergs Fastigheter AB om försäljning av Kristinaskolan och fastigheten Kvarngatan 9 i samma område. I ett pressmeddelande uppges att ägarskiftet dock kommer att ske först när skolverksamheten flyttar ut. Ägarskiftet kan därför ske tidigast hösten 2021.
– Vi är väldigt glada över det engagemang som finns hos de privata fastighetsägarna att vara med och utveckla Lindesberg, säger Roger Sixtensson, VD på FALAB.
PRESSMEDDELANDE: Linde energi inleder nu nästa etapp med att väder- och framtidssäkra elnätet kring Österhammar, strax öster om Blixterboda. Denna gång ersätts fyra kilometer luftledning med jordkabel mellan Österhammar och Sköldberga. Ett projekt som gynnas av tjälen, då arbetet bland annat utförs i Natura 2000-området Österhammarssjön med sitt rika fågelliv.
17 februari 2021 klockan 10:41 av
LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln