Ann-Sofie Ekstrand och Malin Saxin Hedberg är duon bakom Linde Hundhall som öppnar i vår. Foto: Camilla Lagerman

Här öppnar Linde Hundhall i vår

På källarplanet under den gamla färgaffären på Bytesgatan pågår just nu ett stort arbete för att förvandla det som tidigare huserade en loppis under många år till en stor och öppen hundhall. Bakom initiativet står vännerna och hundälskarna Ann-Sofie Ekstrand och Malin Saxin Hedberg, och lyckan över att snart vara i mål går inte att ta miste på.
– Det ska bli så otroligt kul, det här har vi längtat efter så länge! säger Ann-Sofie.

En 210 kvadratmeter stor hundhall är på väg att växa fram, där man både kommer hålla en mängd olika kurser och även erbjuda uthyrning till hundägare som vill träna på egen hand. Detta är något som både Malin och Ann-Sofie pratat länge om, och som nu efter många års väntan blir verklighet.

– Jag har nog pratat om en hundhall i över tio års tid, men det har inte gått att hitta en lämplig lokal. Antingen har det varit för dyrt eller så har det inte varit lokaler som passat för ändamålet, berättar Ann-Sofie.

Lyckan blev dock enorm när man fick erbjudandet om källarplanet på Bytesgatan 9 i Lindesberg, och vännerna var inte sena med att skriva på kontraktet. Nu väntar man bara på att rivningsarbetet ska bli färdigt innan de kan komma in och slutföra förvandlingen.

– Eftersom man ska kunna hyra lokalen kommer vi utrusta den med olika typer av träningsredskap, för till exempel lydnad, rallylydnad och nosework. Sedan kommer vi även att bygga upp en specialsöksvägg, berättar Malin.

– Vi kommer även ha ett litet utbud av godis, leksaker, koppel och halsband ifall att någon glömmer det när de kommer på kurs, då är det så smidigt att det finns, säger Ann-Sofie.

Malin driver företaget Dog4Joy, och har många års erfarenhet inom hundträning. Hon är utbildad hundinstruktör och går just nu och utbildar sig till instruktör i tävlingslydnad. – Jag har nördat lydnad, det är min stora passion, säger hon. Här med sin hund Sokki.

Både Malin och Ann-Sofie driver idag varsitt företag med inriktning på just hundträning, något de planerar att fortsätta med, men ändå ha hundhallen gemensamt.

– Alla vi hundmänniskor har hunden gemensamt, då är det mycket bättre att samarbeta för hunden, med hundträning och bra hundägarskap än att se varandra som konkurrenter, för det är inget som hunden tjänar på, förklarar Malin.

– Vi strävar mot samma mål och kompletterar varandra väldigt bra, flikar Ann-Sofie in.

Ann-Sofie driver företaget Hundtrygg och är utbildad hundinstruktör, men också som beteendevetare, och problemhundskonsult. Hon är även utbildad instruktör inom klicker, rallylydnad, viltspår, nosework, specialsök, personsök, draghund, tävlingslydnad, balansboll, hoopers och Doga med hund. Här med sina hundar Vilja och Bim. Foto: Camilla Lagerman

Då både Ann-Sofie och Malin har en diger meritlista när det gäller hundträning kommer man erbjuda en rad olika kurser, men också en satsning på friskvård för våra fyrbenta vänner.

– Jag är utbildad inom friskvård för hund, och kommer att avsätta en dag i veckan där det fokus på just friskvård, med både massage, akupressur och styrketräning. Fler borde lägga tid på friskvård för sin hund, både vardagshundar som går på asfalt och använder samma muskler hela tiden, men även tävlingslydnadshundar som lätt blir snedmusklade, förklarar Ann-Sofie.

Något man också kommer bjuda in till är gemensamma promenader, där man förutom motion och trevligt sällskap även kan få lite tips på roliga aktiviteter för sin hund.

– Där har vi en stor bredd på alternativ, Ann-Sofie har sina marker ute i Mättjärn, jag har mina smultronställen i Aspensäng, plus att vi kan gå Lindessjön runt. Har man en runda så går man ofta samma, men blir man ett gäng som går tillsammans kan man planera en aktiveringspromenad, få nya tips och idéer och samtidigt hitta en ny slinga att gå, det är kalas! säger Malin.

Premiären för hundhallen är preliminärt satt till den 1 april, och redan veckan efter startar de första kurserna, och vännerna ser det positiva i att vara två, även om man har två olika företag.

– Det ska faktiskt bli skönt att kunna lasta av lite valp- och unghundskurser på Malin, för jag hinner inte riktigt med, säger Ann-Sofie.

– Jag älskar ju valpkurser, att få följa valparna upp till unghundar, sedan till vuxna och se vad de väljer för inriktning, säger Malin.

– Alla är välkomna att gå kurser hos oss, både vuxna och barn, avslutar Ann-Sofie glatt.

 

För att läsa mer om Hundhallen och de kommande kurserna, klicka HÄR.

Publicerad 25 februari 2022 klockan 14:50

Camilla Lagerman , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

I augusti 2022 gick den senaste tävlingen på Linde Raceway. Arkivfoto: Hasse Persson

Motorklubben bjuder in till utställning och manifestation: Många som vill visa sitt stöd

Söndagen den 4 augusti anordnar SHRA Lindesberg Dragracingens dag på Linde Raceway. Förare från olika tävlingsklasser ställer ut sina fordon, samtidigt som man vill manifestera att sporten lever och finns kvar i Lindesberg.
– Vi vill visa att dragracingen lever i Lindesberg, säger Peter Hayden på SHRA.

25 juli 2024 klockan 15:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Camilla Lagerman

Efter konkursen – ny ägare tar över Wienerkonditoriet

I slutet av juni begärdes Sveas bageri och konditori i konkurs, något som även påverkade Sveas Wiener i Lindesberg. Nu kan LindeNytt avslöja att en ny ägare har tagit över det anrika Wienerkonditoriet, som nu får nytt liv.
– Nu är det dags! Det är jätteroligt, säger Susanne Thammes, teamledare i Lindesberg.

18 juli 2024 klockan 12:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Över 200 loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 13-14 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget ...

Rusta etablerar sig i Lindesberg – öppnar hösten 2025

Varuhuset Rusta, med över 100 butiker spridda över landet, etablerar sig i Lindesberg. Butiken ...

Sveas bageri och konditori i konkurs – konkursförvaltaren söker lösning

I februari 2021 tog Sveas bageri och konditori över det anrika ...

Från vänster: Ingela Björkman, Daniel Flodström, Hampus Bergman, Remy Envik Claesson, Elsa Ehn, Myra Eknor, Bernice Mwisenza och Janis Lancereau. Foto: Camilla Lagerman

Möt årets drivna drömjobbare: ”En fantastisk möjlighet”

För trettonde sommaren i ordningen genomför Sparbanken Bergslagen sitt projekt Drömjobbet, där ett antal drivna ungdomar i åldern 17-22 år får chansen att utveckla sina affärsidéer och prova på att driva eget företag som sommarjobb. I år var antalet sökande rekordhögt och man har valt ut totalt sex blivande entreprenörer, möt dem här.
– Det är en fantastisk möjlighet vi har fått av banken, säger Daniel Flodström.

25 juni 2024 klockan 16:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hugo Öhman, digital specialist på Tormek hoppas på en succé för andra upplagan av Sharp Makers. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bland Harry Potter-kvastar och andra vassa konstverk

Efter fjolårets succé har slipmaskintillverkaren Tormek åter slagit upp portarna för att visa besökare vad man kan göra med en vass egg. 25 nya konstnärer installerar nu sina kreationer i Sharp Makers 2024 och variationen är stor även i år – allt från en flygande Harry Potter-kvast till handgjorda musikinstrument och en mekanisk val finns att beskåda.
– Vi vill inspirera folk och visa upp våra duktiga användare och vad de kan åstadkomma, så vi kör i år igen, säger Hugo Öhman, digital specialist på Tormek.

18 juni 2024 klockan 12:11 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Karzan gjorde verklighet av sin dröm – nu är Mama Rosa öppet
Redan för 15 år sedan föddes drömmen hos Karzan Kader om att en dag öppna en restaurang i Mama Rosas gamla lokaler, och att den skulle bära ...
14 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer
Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu Lars-Åke ”Pinnen” Johansson sålt verksamheten. Ny ä...
11 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter flera jättebyggen står Lindeföretaget inför ett gigantiskt projekt
Efter närmare 26 år i byggbranschen har Lindesbergsbolaget TAB - Tommy Allström Byggproduktion - blivit ett välkänt namn inte bara i bygden utan...
10 juni 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Modiga förare i snabba bilar när Trollrallyt gick av stapeln

Det bjöds på både regn och sol, men framförallt en massa glädje, när årets upplaga av Trollrallyt gick av stapeln under nationaldagen. Ett trettiotal modiga lådbilsförare begav sig ner för banan i jakten om att bli den snabbaste föraren.
– Det känns som att barnen tycker det är roligt och att de uppskattar det, konstaterar Ali Jamal Yassin, ordförande i arrangerande Bergslagens IF.

6 juni 2024 klockan 12:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Efterlängtad återkomst: Flytande konsert med Martin Almgren i sommar

Efter två års uppehåll är det dags för den omåttligt populära flytande konserten med Martin Almgren att göra comeback. Datumet är satt till lördagen den 3 augusti, klockan 18:00, och precis som tidigare kommer man hålla till ute på Råsvalens vatten i höjd med Lövåsen.

5 juni 2024 klockan 08:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: Studentbalen 2024

Startskottet för studentveckan har officiellt gått, och under lördagskvällen samlades Lindeskolans avgångselever för den ...

bildspel Krögarparet firar 1-årsjubileum med ny satsning

Den 1 juni har det gått ett år sedan krögarparet Oliver Lindberg och Daniel Ekström slog upp portarna till ...

Festligt när Trivselköp i Guldsmedshyttan firar 45 år

Under fredagen firar ICA Supermarket Trivselköp i Guldsmedshyttan sitt 45-årsjubileum med ett ...

Den gamla Kristinaskolan står nu färdig för sina första hyresgäster. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildextra: Gamla Kristinaskolan färdig för inflytt

Arbetet med att förvandla den gamla Kristinaskolan i Lindesberg till bostäder är nu inne på sluttampen. Redan under torsdagskvällen får de nya hyresgästerna hämta sina nycklar, och dagen efter är byggnaden redo för inflyttning. LindeNytt fick en rundtur i de nybyggda lägenheterna, med sina enorma fönster och fantastiska utsikt.
– Det är jätteroligt att det är färdigt, men det känns samtidigt lite konstigt, säger Ann-Louise Hytter på Lindesbergs Fastigheter.

30 maj 2024 klockan 09:12 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Gamla skolprylar efterlyses inför inflytt i Kristinaskolan

Med knappt en vecka kvar tills den gamla Kristinaskolan får sina allra första hyresgäster, ...

Klockars efter beskedet från LPO: ”Deras fria vilja”

Det politiska styret i Lindesberg är inte längre i majoritet efter att LPO lämnade beskedet ...

LPO avslutar samarbetet med majoriteten – blir vågmästare

Efter knappt 17 månader vid makten har det nya majoritetsstyret i Lindesbergs kommun gått i ...

Lindesberg får en egen stadsfest – premiär i juli

Lördagen den 6 juli är det premiär för den allra första upplagan av Lindesberg Stadsfest, ett ...

bildspel Hyrmaskinsdagen lockade både stora och små

Trots en kylslagen och bitvis regnig väderlek lockade årets upplaga av Hyrmaskinsdagen många nyfikna besökare ...

bildspel Martin Almgren satte extra glans på årets BEL-ceremoni

Lindeskolans årliga BEL-ceremoni genomfördes under tisdagseftermiddagen under, som alltid, mycket ...

Ann-Louise Hytter på Lindesbergs Fastigheter önskar förslag från allmänheten. Foto: Camilla Lagerman

Fastighetsägaren ber om förslag från allmänheten: ”Vad vill Lindesberg ha?”

Vid årsskiftet stängde Elon Ljud & Bild för gott i centrala Lindesberg, och sedan dess har lokalen på Kristinavägen stått tom. Nu vill fastighetsägaren, Lindesbergs Fastigheter, veta vad allmänheten helst vill se i lokalen.
– Vi är jätteöppna för roliga idéer, och är inte omöjliga på något sätt, säger Ann-Louise Hytter.

24 april 2024 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax
Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några ...
22 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”
Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar, är glädjen stor både bland elever och lärare. LindeNytt h...
12 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag
Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på Lindbackaskolan lyckats få ihop pengar till en högt efterlängtad ...
12 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-11

2024-04-06

2024-04-04

2024-04-02

2024-03-28

2024-03-27

2024-03-26

2024-03-22

2024-03-21

2024-03-19

2024-03-18

2024-03-15

2024-03-12

2024-03-08

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2024-07-25 20:41