Ann-Sofie Ekstrand och Malin Saxin Hedberg är duon bakom Linde Hundhall som öppnar i vår. Foto: Camilla Lagerman

Här öppnar Linde Hundhall i vår

På källarplanet under den gamla färgaffären på Bytesgatan pågår just nu ett stort arbete för att förvandla det som tidigare huserade en loppis under många år till en stor och öppen hundhall. Bakom initiativet står vännerna och hundälskarna Ann-Sofie Ekstrand och Malin Saxin Hedberg, och lyckan över att snart vara i mål går inte att ta miste på.
– Det ska bli så otroligt kul, det här har vi längtat efter så länge! säger Ann-Sofie.

En 210 kvadratmeter stor hundhall är på väg att växa fram, där man både kommer hålla en mängd olika kurser och även erbjuda uthyrning till hundägare som vill träna på egen hand. Detta är något som både Malin och Ann-Sofie pratat länge om, och som nu efter många års väntan blir verklighet.

– Jag har nog pratat om en hundhall i över tio års tid, men det har inte gått att hitta en lämplig lokal. Antingen har det varit för dyrt eller så har det inte varit lokaler som passat för ändamålet, berättar Ann-Sofie.

Lyckan blev dock enorm när man fick erbjudandet om källarplanet på Bytesgatan 9 i Lindesberg, och vännerna var inte sena med att skriva på kontraktet. Nu väntar man bara på att rivningsarbetet ska bli färdigt innan de kan komma in och slutföra förvandlingen.

– Eftersom man ska kunna hyra lokalen kommer vi utrusta den med olika typer av träningsredskap, för till exempel lydnad, rallylydnad och nosework. Sedan kommer vi även att bygga upp en specialsöksvägg, berättar Malin.

– Vi kommer även ha ett litet utbud av godis, leksaker, koppel och halsband ifall att någon glömmer det när de kommer på kurs, då är det så smidigt att det finns, säger Ann-Sofie.

Malin driver företaget Dog4Joy, och har många års erfarenhet inom hundträning. Hon är utbildad hundinstruktör och går just nu och utbildar sig till instruktör i tävlingslydnad. – Jag har nördat lydnad, det är min stora passion, säger hon. Här med sin hund Sokki.

Både Malin och Ann-Sofie driver idag varsitt företag med inriktning på just hundträning, något de planerar att fortsätta med, men ändå ha hundhallen gemensamt.

– Alla vi hundmänniskor har hunden gemensamt, då är det mycket bättre att samarbeta för hunden, med hundträning och bra hundägarskap än att se varandra som konkurrenter, för det är inget som hunden tjänar på, förklarar Malin.

– Vi strävar mot samma mål och kompletterar varandra väldigt bra, flikar Ann-Sofie in.

Ann-Sofie driver företaget Hundtrygg och är utbildad hundinstruktör, men också som beteendevetare, och problemhundskonsult. Hon är även utbildad instruktör inom klicker, rallylydnad, viltspår, nosework, specialsök, personsök, draghund, tävlingslydnad, balansboll, hoopers och Doga med hund. Här med sina hundar Vilja och Bim. Foto: Camilla Lagerman

Då både Ann-Sofie och Malin har en diger meritlista när det gäller hundträning kommer man erbjuda en rad olika kurser, men också en satsning på friskvård för våra fyrbenta vänner.

– Jag är utbildad inom friskvård för hund, och kommer att avsätta en dag i veckan där det fokus på just friskvård, med både massage, akupressur och styrketräning. Fler borde lägga tid på friskvård för sin hund, både vardagshundar som går på asfalt och använder samma muskler hela tiden, men även tävlingslydnadshundar som lätt blir snedmusklade, förklarar Ann-Sofie.

Något man också kommer bjuda in till är gemensamma promenader, där man förutom motion och trevligt sällskap även kan få lite tips på roliga aktiviteter för sin hund.

– Där har vi en stor bredd på alternativ, Ann-Sofie har sina marker ute i Mättjärn, jag har mina smultronställen i Aspensäng, plus att vi kan gå Lindessjön runt. Har man en runda så går man ofta samma, men blir man ett gäng som går tillsammans kan man planera en aktiveringspromenad, få nya tips och idéer och samtidigt hitta en ny slinga att gå, det är kalas! säger Malin.

Premiären för hundhallen är preliminärt satt till den 1 april, och redan veckan efter startar de första kurserna, och vännerna ser det positiva i att vara två, även om man har två olika företag.

– Det ska faktiskt bli skönt att kunna lasta av lite valp- och unghundskurser på Malin, för jag hinner inte riktigt med, säger Ann-Sofie.

– Jag älskar ju valpkurser, att få följa valparna upp till unghundar, sedan till vuxna och se vad de väljer för inriktning, säger Malin.

– Alla är välkomna att gå kurser hos oss, både vuxna och barn, avslutar Ann-Sofie glatt.

 

För att läsa mer om Hundhallen och de kommande kurserna, klicka HÄR.

Publicerad 25 februari 2022 klockan 14:50

Camilla Lagerman , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Kyrkoherde Matilda Hedrén och diakon Susanne Lindblom från Linde bergslags församling fick ett fint tillskott till kassan av Mauritz Forslund och Lars-Olov Green från Lions Club Lindesberg. Foto: Jennie Einarsson

Mer pengar från Lions till behövande i svåra juletider

På onsdagen fick Linde bergslags församling ett välbehövligt tillskott till kassan inför den stundande julen, när Lions Club Lindesberg lämnade över sin årliga julgåva. I år var bidraget större än tidigare till glädje för församlingen, som redan nu upplever att allt fler familjer söker stöd inför den kommande högtiden.
– Vi är jättetacksamma, pengarna kommer verkligen till nytta, tyvärr får man väl säga, konstaterar kyrkoherde Matilda Hedrén.

6 december 2023 klockan 15:29 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons


Filip Nyängen och Josefina Eriksson arrangerar en dag fylld med aktiviteter och julkänsla. Foto: Camilla Lagerman

Julandan i fokus när Rejmes och Lindlöven slår sig ihop: ”Antalet utsatta blir bara fler”

Lördagen den 16 december bjuder Rejmes och Lindlövens IF in till ett gemensamt event för att sprida julstämning inför högtiden. Under dagen kommer man bland annat kunna få sin bil värderad, utmana Lindlövens A-lag i speedshooting, samt träffa självaste jultomten. Förutom barnens önskelistor tar tomten även emot julklappar som sedan skänks till behövande i kommunen.
– För någon kommer det säkert kännas bättre i hjärtat, det är jag övertygad om, säger Josefina Eriksson, platschef på Rejmes i Lindesberg.

5 december 2023 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Gymnasiet får dåligt betyg – 37 procent utan examen

Ny statistik från Skolverket visar att hela 37 procent av eleverna i Lindesbergs kommun inte når ...

Driven trio tar över efter Peter Larsson: ”Jag är nöjd med mitt verk”

Efter 18 år bakom spakarna på Lindesbergs Bilskadecenter kliver nu Peter ...

Inga julbelysta träd förrän nästa år

Julbelysning är ett efterlängtat inslag när vintermörkret smyger sig på och med första advent runt hörnet är ...

Foto: Pavel Koubek

Högre vårdavgifter väntar när regionen gör enormt underskott

Då den nuvarande ekonomiska prognosen för Region Örebro län pekar på ett underskott på cirka en miljard kronor, har man i regionfullmäktige beslutat om en höjning av avgifterna för bland annat Folktandvården. Detta innebär en tioprocentig höjning av patientavgifterna från och med den 15 januari 2024, meddelar Region Örebro län i ett pressmeddelande.

28 november 2023 klockan 13:05 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild flyttar in i Elon-butik

Elon Ljud & Bild kommer att stänga efter årsskiftet – men konceptet hemelektronik kommer fortfarande finnas kvar i Lindesberg, som en del i Elon-butiken på Charlottenlunds Handelsområde. Det innebär att ägaren Daniel Larsson, Elon, tar över konceptet från Mattias Rudenvall, Elon Ljud & Bild, när butiken stänger. Detta meddelar ägarna av de två butikerna i ett gemensamt uttalande på måndagen.
– Nu blir det vitvaror, kök och hemelektronik under ett tak, uppger Daniel Larsson på Elon.

27 november 2023 klockan 16:19 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Gemensamma krafter skapar en finare jul för utsatta familjer
För många är julen en högtid förknippad med familjemys, julklappar och julmat - men inte för alla. I många familjer får man inte ekonomin att ...
24 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Redovisa arbetsgivaravgifter
INSÄNDARE/DEBATT: Sverige har idag en dold skatt på arbete som kallas för arbetsgivaravgift. Det gör att många betalar betydligt högre skatt än...
24 november 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Wajih klipper till förmån för Barncancerfonden
Måndagen den 18 december håller Salong Diem i Lindesberg öppet i hela 11 timmar för att göra folk julfina inför den stundande högtiden. Alla ...
22 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Donera en julklapp och se på bio gratis. Foto: Lindesbergs Biograf

Gåvobion ska sprida glädje till behövande i jultider

I samband med julskyltningen den 3 december arrangerar Lindesbergs Biograf eventet Gåvobio, med syfte att sprida extra glädje i jultider. Målet är att samla in julklappar till de familjer som har det svårt, där alla besökare som donerar en julklapp bjuds på gratis adventsbio med popcorn som tack.
– Vi hoppas att det kommer mycket folk och att vi kanske kan göra det till en tradition, säger Daniel Wiklund på Lindesbergs Biograf.

21 november 2023 klockan 13:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Jennie Einarsson

En vinnare av presentkortet hos Nya Snickerifabriken utsedd

Klockan 19.00 på måndagen stängde LindeNytts tävling där ett cirkulärt presentkort hos Nya Snickerifabriken stod på spel. Trots den korta tävlingstiden var deltagandet otroligt högt och de flesta svarade också rätt på tävlingsfrågan.

21 november 2023 klockan 10:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Rekordhögt tryck på Frövifors julmarknad

Kransar, salmbärssylt, honung, kanderade äpplen och kaffe - detta och mycket mer gick att hitta på Frövifors ...

Beslutet: Stora besparingar inom sjukvården väntar

Under torsdagsförmiddagen fattade hälso- och sjukvårdsnämnden beslut gällande de stora besparingar som ...

Vem tycker du ska få årets Energiklapp?

Med syfte att lyfta fram lokala eldsjälar, initiativ och projekt har Linde energi sedan fyra år tillbaka uppmä...

Foto: Pressbild

Björn Rosenström gästar Vårmönstringens Vårfest

Efter premiärsuccén för Vårmönstringens egen utomhusfestival, meddelar arrangören nu att Vårfesten återkommer även nästa år, den här gången med ett något större dragplåster på scenen.
– Vi levlar upp lite med nästa års stora headline, så där tar vi ett lite starkare namn med Björn Rosenström. Han har inte varit i trakterna på länge, så det känns som det kan bli ett slagkraftigt namn, berättar Johan Eriksson på JME Music.

15 november 2023 klockan 14:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Pigg förening firar 125 år med öppet hus och fest

Lördag 11 november bjuder Lindesbergs äldsta idrottsförening, Lindesbergs Tennisklubb, in till ett ...

Futsaldamerna gör upp i helgens cup

I helgen stundar en andra omgång av Lindegym Futsal Cup 2023. Denna gång är det damerna som intar planen på ...

Nu skall ljus tändas för krigens offer – uppmanar invånarna att vara med

På initiativ av Socialdemokraterna i Lindesbergs kommun anordnas en ...

Delar av centrum utan fjärrvärme på grund av läcka

Delar av centrala Lindesberg kommer att vara utan fjärrvärme under onsdagseftermiddagen och kvällen. ...

Elin och Lena riggar upp för snabbdejting på singlarnas dag

På självaste Singles Day, som infaller lördag 11 november, är det premiär för ett nytt ...

bildspel Rysligt mingel under helgens Halloweenfirande

Under den gångna helgen genomförde både Brasserie All In och Lindesbergs Stadshotell sina Halloweenfester, där ...

Arkivfoto: Jennie Einarsson

Gruppen bakom protestlistorna tackar för stöd – och bekymras över viss vägran

INSÄNDARE: Vi som ingår i gruppen och står bakom protestlistorna Stoppa nedmonteringen av Lindesbergs lasarett har nu spridit listorna i affärer- företag och restauranger. Samtliga affärsinnehavare – företagare och restaurangägare ställer upp i stort sett mangrant, det finns dock undantag.

3 november 2023 klockan 08:49 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Slöjdare firar 40 år med jubileumsmässa
I helgen bjuder Bergslagens Slöjdare in till sin årligen återkommande Hantverksmässa, som denna gång blir av extra festlig karaktär - fö...
2 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Rotarymöte kastade ljus över samhällets mörka sida
Rotarys sedvanliga måndagsmöte flyttades under gårdagen till Lindeskolans aula, då man hade bjudit in två för kvällen mycket speciella förelä...
31 oktober 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Han satte ”Kapten Klänning” bakom galler – nu jagar han våldsbejakande extremister
Under måndagseftermiddagen fick 134 föranmälda gäster från bland annat skola, polis, och Lindesbergs kommun ta del av en föreläsning om ...
31 oktober 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-10-26

2023-10-25

2023-10-23

2023-10-18

2023-10-17

2023-10-13

2023-10-12

2023-10-11

2023-10-10

2023-10-10

2023-10-09

2023-10-06

2023-10-06

2023-10-04

2023-12-08 06:44