Ann-Sofie Ekstrand och Malin Saxin Hedberg är duon bakom Linde Hundhall som öppnar i vår. Foto: Camilla Lagerman

Här öppnar Linde Hundhall i vår

På källarplanet under den gamla färgaffären på Bytesgatan pågår just nu ett stort arbete för att förvandla det som tidigare huserade en loppis under många år till en stor och öppen hundhall. Bakom initiativet står vännerna och hundälskarna Ann-Sofie Ekstrand och Malin Saxin Hedberg, och lyckan över att snart vara i mål går inte att ta miste på.
– Det ska bli så otroligt kul, det här har vi längtat efter så länge! säger Ann-Sofie.

En 210 kvadratmeter stor hundhall är på väg att växa fram, där man både kommer hålla en mängd olika kurser och även erbjuda uthyrning till hundägare som vill träna på egen hand. Detta är något som både Malin och Ann-Sofie pratat länge om, och som nu efter många års väntan blir verklighet.

– Jag har nog pratat om en hundhall i över tio års tid, men det har inte gått att hitta en lämplig lokal. Antingen har det varit för dyrt eller så har det inte varit lokaler som passat för ändamålet, berättar Ann-Sofie.

Lyckan blev dock enorm när man fick erbjudandet om källarplanet på Bytesgatan 9 i Lindesberg, och vännerna var inte sena med att skriva på kontraktet. Nu väntar man bara på att rivningsarbetet ska bli färdigt innan de kan komma in och slutföra förvandlingen.

– Eftersom man ska kunna hyra lokalen kommer vi utrusta den med olika typer av träningsredskap, för till exempel lydnad, rallylydnad och nosework. Sedan kommer vi även att bygga upp en specialsöksvägg, berättar Malin.

– Vi kommer även ha ett litet utbud av godis, leksaker, koppel och halsband ifall att någon glömmer det när de kommer på kurs, då är det så smidigt att det finns, säger Ann-Sofie.

Malin driver företaget Dog4Joy, och har många års erfarenhet inom hundträning. Hon är utbildad hundinstruktör och går just nu och utbildar sig till instruktör i tävlingslydnad. – Jag har nördat lydnad, det är min stora passion, säger hon. Här med sin hund Sokki.

Både Malin och Ann-Sofie driver idag varsitt företag med inriktning på just hundträning, något de planerar att fortsätta med, men ändå ha hundhallen gemensamt.

– Alla vi hundmänniskor har hunden gemensamt, då är det mycket bättre att samarbeta för hunden, med hundträning och bra hundägarskap än att se varandra som konkurrenter, för det är inget som hunden tjänar på, förklarar Malin.

– Vi strävar mot samma mål och kompletterar varandra väldigt bra, flikar Ann-Sofie in.

Ann-Sofie driver företaget Hundtrygg och är utbildad hundinstruktör, men också som beteendevetare, och problemhundskonsult. Hon är även utbildad instruktör inom klicker, rallylydnad, viltspår, nosework, specialsök, personsök, draghund, tävlingslydnad, balansboll, hoopers och Doga med hund. Här med sina hundar Vilja och Bim. Foto: Camilla Lagerman

Då både Ann-Sofie och Malin har en diger meritlista när det gäller hundträning kommer man erbjuda en rad olika kurser, men också en satsning på friskvård för våra fyrbenta vänner.

– Jag är utbildad inom friskvård för hund, och kommer att avsätta en dag i veckan där det fokus på just friskvård, med både massage, akupressur och styrketräning. Fler borde lägga tid på friskvård för sin hund, både vardagshundar som går på asfalt och använder samma muskler hela tiden, men även tävlingslydnadshundar som lätt blir snedmusklade, förklarar Ann-Sofie.

Något man också kommer bjuda in till är gemensamma promenader, där man förutom motion och trevligt sällskap även kan få lite tips på roliga aktiviteter för sin hund.

– Där har vi en stor bredd på alternativ, Ann-Sofie har sina marker ute i Mättjärn, jag har mina smultronställen i Aspensäng, plus att vi kan gå Lindessjön runt. Har man en runda så går man ofta samma, men blir man ett gäng som går tillsammans kan man planera en aktiveringspromenad, få nya tips och idéer och samtidigt hitta en ny slinga att gå, det är kalas! säger Malin.

Premiären för hundhallen är preliminärt satt till den 1 april, och redan veckan efter startar de första kurserna, och vännerna ser det positiva i att vara två, även om man har två olika företag.

– Det ska faktiskt bli skönt att kunna lasta av lite valp- och unghundskurser på Malin, för jag hinner inte riktigt med, säger Ann-Sofie.

– Jag älskar ju valpkurser, att få följa valparna upp till unghundar, sedan till vuxna och se vad de väljer för inriktning, säger Malin.

– Alla är välkomna att gå kurser hos oss, både vuxna och barn, avslutar Ann-Sofie glatt.

 

För att läsa mer om Hundhallen och de kommande kurserna, klicka HÄR.

Publicerad 25 februari 2022 klockan 14:50

Camilla Lagerman , 0581-155 50 , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Monica Jomfjäll på Fonus i Lindesberg, delar bland annat ut boken om Stig för att hjälpa barn i sorg. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Ny satsning ska hjälpa barn i sitt sorgearbete

En undersökning gjord av Kantar Sifo visar att 9 av 10 vuxna tycker att barns sorg är ett viktigt ämne att prata om, men samtidigt vet närmare 50 procent inte hur man gör. Med anledning av detta har Fonus gjort en satsning, bland annat tillsammans med psykoterapeuten Louise Hallin som har lång erfarenhet av att arbeta med barn i sorg.
– Det här är ett jätteviktigt ämne att lyfta, men också något som vi vuxna gärna flyr ifrån, säger Monica Jomfjäll på Fonus i Lindesberg.

23 juni 2022 klockan 10:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Charlotte Lundell och hennes hund Pandora visar hur behaglig temperaturen i bilen blir med en silverfilt. Foto: Camilla Lagerman

Charlottes sommartips till nya och gamla hundägare

Det har gått närmare två år sedan Charlotte Lundell tog över husdjursbutiken Kotten & Co efter Sara Lindlöf, och mycket har hänt under den tiden. Bland annat har man renodlat butikens sortiment och vidareutvecklat trimmet, som fått en ökning med närmare 40 procent. Nu ser man fram emot en härlig sommar och passar på att komma med lite tips inför de riktigt varma dagarna.
– Det här är det roligaste jag har gjort, helt annorlunda mot det jag har gjort förut och ingen dag är den andra lik, säger Charlotte med ett stort leende.

22 juni 2022 klockan 10:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Inför premiären av Korpspelen – få en glimt av skådespelet redan nu

Just nu pågår de sista repetitionerna för fullt inför Bergslagens ...

Marina fångar historiens vingslag i Stripa

Under sex veckor har Marina Jacob och Isabella Mazzanti arbetat som gästkonstnärer i Lindesbergs kommun, som en del...

Martin på Råsvalen för tredje sommaren – ställer upp storbildsskärm i Gusselby

Det blir en tredje sommar med Martin Almgren på Råsvalens vatten, nä...

SHRAs ordförande, Kristoffer Schöldström tillsammans med tävlingsansvarige Mikael "Blomman" Blomberg. Foto: Camilla Lagerman

SHRA tar dragracingen åter till sitt ursprung med ”Bergslagens Snabbaste”

Den numera klassiska dragracingtävlingen Linde Open förblir liggande i dvala även i år, men motorklubben SHRA har nya planer för sommaren, nämligen två stycken race man kort och gott kallar för ”Bergslagens Snabbaste”.
– Alla bilar kan vara med och vi riktar oss till alla bilentusiaster i Lindesbergs kommun och runtikring, säger tävlingsansvarige Mikael ”Blomman” Blomberg.

15 juni 2022 klockan 13:55 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Björn Persson fick hoppa in och visa en av räkbåtarna som finns att hyra, medan hustrun Malin servade kunder. Foto: Camilla Lagerman

Full fart för Lilla Logen: ”Över förväntan”

Närmare tre månader har passerat sedan Lindegårdens Värdshus försattes i konkurs, men tiden efter har knappast varit lugn för makarna Persson, snarare tvärtom. Genom sitt nya företag, Lilla Logen, har Malin fullt upp med att servera nylagade luncher till sina kunder utanför Nya Snickerifabriken i Lindesberg.
– Det är jätteroligt, verkligen över förväntan, säger Malin Persson glatt.

14 juni 2022 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dialog om slumpvisa drogtester och narkotikahund på Lindeskolan
Under en pressträff på måndagen presenterade Barn- och utbildningsnämnden några utvalda delar av sin budget för 2023. Det man främst flaggade f...
14 juni 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Lions loppis genererar stödpengar – nu efterlyses fler bidragssökande
Väl synlig från riksväg 50 i Vasselhyttan ligger den välbesökta loppisladan som drivs av Lions Club Storå. Här går att fynda möbler, husgerå...
13 juni 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Premiär för Ort 12 – Stripabryggeriets nya pilsner
I samband med Stripabryggeriets pubkväll på fredagen så lanserade man den helt nya ölen Ort 12. En öl som enligt delägare Jan Magnusson på...
11 juni 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Måndag-torsdag under vecka 24 bjuds det på en mängd olika aktiviteter. Arkivfoto: Camilla Lagerman/Privat

LIBO startar sommarlovet med aktivitetsvecka

Med start klockan 10.00 på måndag drar LIBOs aktivitetsvecka igång på Björkhyttevägen i Lindesberg. Under veckan ges barn och ungdomar möjligheten att testa olika sporter och knyta nya vänskapsband inför sommarlovet.
– Vi bjuder inte bara in våra hyresgästers barn, eftersom det är så många andra som har behov och som kanske inte kommer iväg på semester och liknande. Man ska känna sig välkommen även om man inte bor hos oss, berättar Annelie Bergkvist, marknadsansvarig på LIBO.

9 juni 2022 klockan 11:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Många hushåll drabbades av grumligt vatten på tisdagen. Foto: Läsarbild.

Grumligt dricksvatten i många hushåll efter läcka: ”Ingen fara att förtära”

På grund av en vattenläcka i centrala Lindesberg, har många hushåll drabbats av missfärgat dricksvatten under tisdagseftermiddagen. Vid 18-tiden uppgav SOS Alarm, som svarar för Samhällsbyggnad Bergslagen, att det trots allt inte är någon fara att dricka vattnet.
– Det ser kanske inte så trevligt ut, men det handlar bara om avlagringar som har släppt och grumlat vattnet då trycket förändrats på grund av läckan. Det är ingen fara att förtära vattnet som det är, uppger operatör vid SOS Alarm.

7 juni 2022 klockan 18:39 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Classic Car Day blev återigen en succé

För andra året i rad arrangerades bilträffen Classic Car Day vid Bergsgården i Guldsmedshyttan. De välpolerade ...

Gratiskonserten flyttas in – ”Först till kvarn”

Den stora gratiskonserten som skulle gå hållas på Loppholmarna i Lindesberg under fredagskv...

bildspel Proffsdagen drog fullt hus

Stämningen var på topp när Hyrmaskiner i Lindesberg bjöd in till sitt återkommande evenemang Proffsdagen. Det bjöds på korv, ...

Annons

16 juni är det dags för Thomas Järvheden att bjuda på Sveriges Roligaste Konsert. Foto: Pressbild Robert Eldrim

bildspel Järvheden, Rickfors, Almgren och Johansen till Lindesberg i sommar

Lindesberg har en riktig musiksommar att vänta, då stora namn som Thomas Järvheden, Mikael Rickfors och Jan Johansen kommer till Riff Musikbar inom kort, där även Martin Almgren gör ett stopp med sin egen sommarturné.
– Vi kommer ha galet mycket spelningar på Riff i sommar. Det blir quizkvällar, trubadurkvällar och band varje vecka efter midsommar, säger Johan Eriksson på Riff.

1 juni 2022 klockan 10:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Försmak inför fredagens gratiskonsert – smyglyssna redan nu

En cirka 30 personer stor ensemble med Martin Almgren i spetsen bjuder på fredag in till en ...

Uppföljning av akutmottagningen: ”Nu är orosmolnet IVA”

Den 17 januari i år blev det återigen möjligt för invånare att vända sig till ...

Kreativiteten flödade när Lindesnickarn höll kurs

Det fullkomligt sprudlade av skaparglädje när Lindesnickarn bjöd in en grupp kursdeltagare till en hel ...

bildspel Fullsatt när Stew och Lugnet turnéöppnade i Lindesberg

Strax efter klockan 21.00 på onsdagskvällen förvandlades nyöppnade Riff Musikbar i Lindesberg till ...

Erikshjälpen i Lindesberg firade 22-årsjubileum

I år fyller butiken Erikshjälpen i Lindesberg 22 år och det uppmärksammades med ett stort firande i ...

Extramaterial: Molly 4, susar nedför Trollrallyts bana

Med 31 startade rallyförare blev nypremiären av Trollrallyt en riktig fest, både för barn och förä...

Kommunpolitikerna bjöd på ett glatt skutt i vattenbrynet på invigningen av Ölsjöbadet. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Här inviger politikerna Ölsjöbadet i Ramsberg

I september 2020 rasade en kraftig brand som förstörde flera av byggnaderna vid Ölsjöbadet i Ramsberg. Redan sommaren 2021 hade man byggt upp anläggningen på nytt med ideella krafter från föreningen Ramsberg – En Bygd i Bergslagen i samarbete med Lindesbergs kommun. På grund av pandemin så sköt man på invigningen, men på måndagen kunde man äntligen klippa bandet och genomföra en officiell invigning.

24 maj 2022 klockan 07:53 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Solig inramning på välbesökt Pilkrogsdag
I strålande solsken trängdes både föräldrar och barn på den lilla pittoreska skolgården i Pilkrog under söndagen. Efter ett ofrivilligt uppeh...
23 maj 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Succé för premiären av Rejmesdagen
Under lördagen samlades utställare och besökare vid Rejmes i Lindesberg för att delta i festligheterna vid den allra första upplagan av det nya ...
22 maj 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Trollrallyts comeback blev en riktig fullträff
40 år efter att den allra första upplagan av Trollrallyt genomfördes i Lindesberg välkomnades den tillbaka med öppna armar av både publik och t...
21 maj 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-05-20

2022-05-19

2022-05-19

2022-05-18

2022-05-18

2022-05-17

2022-05-17

2022-05-16

2022-05-16

2022-05-15

2022-05-13

2022-05-13

2022-05-12

2022-05-11

2022-06-24 21:51