Hundratals ungdomar hedrade Benjamins minne: ”Succé!”

Det bjöds på en hel del skratt, segerjubel, tårar, nyfunnen vänskap och en massa fotboll när cupen Benjamins minne genomfördes under söndagen. Cupen, som arrangerades av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, var en hyllning till pojkarnas vän och lagkamrat Benjamin, som gick bort i cancer för 3,5 år sedan. Över 13 000 kronor samlades in till Barncancerfonden Mellansverige, genom lotterier och frivilliga donationer.
– Ingen ska behöva begrava sitt barn, så att kunna skänka lite pengar till Barncancerfonden för att underlätta för familjer som går igenom en tuff tid känns fint, säger Aleksander Lazarevic.

Det fullkomligt myllrade av folk i Fritidsbyn under söndagen, när cupen Benjamins minne arrangerades för andra gången i ordningen. Totalt 17 lag från hela Mellansverige fyllde fotbollsplanerna för att hedra Benjamin, som gick bort i cancer för 3,5 år sedan.

Klockan slår 09.00 och det är dags för första matchstart, IFK Lindesberg möter gästande Örebro Syrianska på den stora A-lagsplanen. IFK Lindesbergs lagkapten Melker Larsson samlar ihop killarna i en ring utanför planen.

– Kom igen nu killar, nu kämpar vi för Benjamin, nu vinner vi det här för honom! säger han och alla i laget instämmer. Sedan sträcker de fram armarna i mitten och bildar en jättelik stjärna, innan de samstämmigt ropar ”Benjamin” och skickar upp händerna mot himlen.

Foto: Camilla Lagerman

Innan matchen blåses igång ställer båda lagen upp sig vid mittlinjen, lägger armarna om varandra och inväntar domarens signal, som just den här gången betyder att man startar en tyst minut. Domaren fattar visselpipan och blåser, och allt stannar upp. I mittcirkeln ligger Benjamins matchtröja, som bär nr 10, utlagd för att hedra hans minne. Efter en minut blåser domare Islamdin Abulkhariyev igång matchen, och cupen är igång på riktigt.

Kommunstyrelsens ordförande, Tomas Klockars, besökte cupen under morgontimmarna, där han stöttade IFK Lindesberg som dagen till ära ställde upp med två lag.

– Det är ett fantastiskt initiativ. Alla föreningar i kommunen gör ett fantastiskt jobb med ungdomar, både när det gäller gemenskap och kamratskap. Just det här med tillsammans är något som föreningarna jobbar med, och det är viktigt. Det här är jättefint! säger han.

Under dagen arrangerade LindeNytt tre lotterier i klubbhuset, där samtliga intäkter gick till Benjamins insamling hos Barncancerfonden Mellansverige. Det ena lotteriet hade en uppsjö med priser, sponsrade av lokala företag och kändisar. De andra två hade ett pris vardera, en tavla från Bingor Rimér och en från Mikael Persbrandt. Resultatet blev 13 480 kronor som samlades in genom lotterierna och frivilliga donationer.

Foto: Camilla Lagerman

Klockan 18:00 var det dags för dagens stora final, som på grund av mörkret fick flyttas till fotbollstältet. Här möttes Hammarby Södermalm och ÖSK i jakten på cupens finaste pokal. Det blev en match med mycket känslor, där slutligen ÖSK stod som segrare och fick lyfta pokalen. IFK Lindesbergs pojklag slutade på en mycket fin tredjeplats.

När samtliga lag lämnat anläggningen sammanfattar huvudtränare Aleksander Lazarevic söndagens cup.

– Succé! Vi sätter både Lindesberg och föreningen på kartan med det här, samtidigt som vi gör det för en bra sak. Ingen ska behöva begrava sitt barn, så att kunna skänka lite pengar till Barncancerfonden för att underlätta för familjer som går igenom en tuff tid känns fint. Att kunna ge en lite drägligare tillvaro och kunna göra saker som sätter guldkant på tillvaron, säger han med tårar i ögonen och fortsätter:

– I det stora hela är jag jättenöjd att vi lyckades genomföra en så pass stor cup, det är en tung apparat att bedriva och det har varit några sömnlösa nätter inför det här. Vi har bara fått positiv feedback från våra gäster, så jag är mäkta stolt.

Stort tack till lotteriets sponsorer: Mikael Persbrandt, Bingo Rimér, Blombergska Bokhandeln, Lyckoklöver, iis Lindesberg, Salong Diem, Chris Kläfford, Bob Linger, Marie Björn, Stew, Linde energi, Mejk, Brasserie All In, Gustavsvik, LRAB, 37:an, Lindesbergs Fastigheter, Tormek, Team Sportia, Lizas Parfym, Lennart och Annelie Heintz.

Publicerad 10 oktober 2023 klockan 12:02

Camilla Lagerman , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Inga julbelysta träd förrän nästa år

Julbelysning är ett efterlängtat inslag när vintermörkret smyger sig på och med första advent runt hörnet är det åter dags att tända upp centrum i Lindesberg – men exakt vilken typ av belysning vi kommer få se blir en överraskning.
-Jag vill inte avslöja något men vi har en tanke bakom, så mycket kan jag säga, säger Monica Lindh, enhetschef på Tillväxtförvaltningen.

29 november 2023 klockan 09:09 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

AnnonsFoto: Pavel Koubek

Högre vårdavgifter väntar när regionen gör enormt underskott

Då den nuvarande ekonomiska prognosen för Region Örebro län pekar på ett underskott på cirka en miljard kronor, har man i regionfullmäktige beslutat om en höjning av avgifterna för bland annat Folktandvården. Detta innebär en tioprocentig höjning av patientavgifterna från och med den 15 januari 2024, meddelar Region Örebro län i ett pressmeddelande.

28 november 2023 klockan 13:05 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild flyttar in i Elon-butik

Elon Ljud & Bild kommer att stänga efter årsskiftet - men konceptet hemelektronik kommer fortfarande finnas kvar ...

Gemensamma krafter skapar en finare jul för utsatta familjer

För många är julen en högtid förknippad med familjemys, julklappar och julmat - men inte för ...

Redovisa arbetsgivaravgifter

INSÄNDARE/DEBATT: Sverige har idag en dold skatt på arbete som kallas för arbetsgivaravgift. Det gör att många betalar ...

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Wajih klipper till förmån för Barncancerfonden

Måndagen den 18 december håller Salong Diem i Lindesberg öppet i hela 11 timmar för att göra folk julfina inför den stundande högtiden. Alla intäkter under dagen kommer dock gå oavkortat till Barncancerfonden, som alltså får ett fint tillskott lagom till jul.
– Det bästa jag vet är att göra människor glada, säger Wajih Daoud.

22 november 2023 klockan 13:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Donera en julklapp och se på bio gratis. Foto: Lindesbergs Biograf

Gåvobion ska sprida glädje till behövande i jultider

I samband med julskyltningen den 3 december arrangerar Lindesbergs Biograf eventet Gåvobio, med syfte att sprida extra glädje i jultider. Målet är att samla in julklappar till de familjer som har det svårt, där alla besökare som donerar en julklapp bjuds på gratis adventsbio med popcorn som tack.
– Vi hoppas att det kommer mycket folk och att vi kanske kan göra det till en tradition, säger Daniel Wiklund på Lindesbergs Biograf.

21 november 2023 klockan 13:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En vinnare av presentkortet hos Nya Snickerifabriken utsedd
Klockan 19.00 på måndagen stängde LindeNytts tävling där ett cirkulärt presentkort hos Nya Snickerifabriken stod på spel. Trots den korta tä...
21 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Rekordhögt tryck på Frövifors julmarknad
Kransar, salmbärssylt, honung, kanderade äpplen och kaffe - detta och mycket mer gick att hitta på Frövifors julmarknad, som i år lockade fler ...
20 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Beslutet: Stora besparingar inom sjukvården väntar
Under torsdagsförmiddagen fattade hälso- och sjukvårdsnämnden beslut gällande de stora besparingar som Region Örebro län står inför. Tidigare...
16 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Richard Järlstam, marknads- och försäljningschef på Linde energi. Foto: Linde energi.

Vem tycker du ska få årets Energiklapp?

Med syfte att lyfta fram lokala eldsjälar, initiativ och projekt har Linde energi sedan fyra år tillbaka uppmärksammat personer genom ”Energiklappen”. Nu vänder sig det lokala energibolaget åter till allmänheten med en uppmaning att nominera kandidater som man tycker är värda årets Energiklapp.
– Vi på Linde energi brinner för ett hållbart och levande Bergslagen och vill på detta sätt uppmuntra och uppmärksamma våra lokala hjältar, säger Joakim Johansson vd på Linde energi i ett pressmeddelande.

15 november 2023 klockan 14:47 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Foto: Pressbild

Björn Rosenström gästar Vårmönstringens Vårfest

Efter premiärsuccén för Vårmönstringens egen utomhusfestival, meddelar arrangören nu att Vårfesten återkommer även nästa år, den här gången med ett något större dragplåster på scenen.
– Vi levlar upp lite med nästa års stora headline, så där tar vi ett lite starkare namn med Björn Rosenström. Han har inte varit i trakterna på länge, så det känns som det kan bli ett slagkraftigt namn, berättar Johan Eriksson på JME Music.

15 november 2023 klockan 14:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Pigg förening firar 125 år med öppet hus och fest

Lördag 11 november bjuder Lindesbergs äldsta idrottsförening, Lindesbergs Tennisklubb, in till ett ...

Futsaldamerna gör upp i helgens cup

I helgen stundar en andra omgång av Lindegym Futsal Cup 2023. Denna gång är det damerna som intar planen på ...

Nu skall ljus tändas för krigens offer – uppmanar invånarna att vara med

På initiativ av Socialdemokraterna i Lindesbergs kommun anordnas en ...

AnnonsCentrala Lindesberg. Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Delar av centrum utan fjärrvärme på grund av läcka

Delar av centrala Lindesberg kommer att vara utan fjärrvärme under onsdagseftermiddagen och kvällen. Anledningen är ett läckage som har upptäckts och skall åtgärdas med start kl. 16.00.

8 november 2023 klockan 15:56 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Elin och Lena riggar upp för snabbdejting på singlarnas dag

På självaste Singles Day, som infaller lördag 11 november, är det premiär för ett nytt ...

bildspel Rysligt mingel under helgens Halloweenfirande

Under den gångna helgen genomförde både Brasserie All In och Lindesbergs Stadshotell sina Halloweenfester, där ...

Gruppen bakom protestlistorna tackar för stöd – och bekymras över viss vägran

INSÄNDARE: Vi som ingår i gruppen och står bakom protestlistorna ...

Slöjdare firar 40 år med jubileumsmässa

I helgen bjuder Bergslagens Slöjdare in till sin årligen återkommande Hantverksmässa, som denna gång blir av ...

Rotarymöte kastade ljus över samhällets mörka sida

Rotarys sedvanliga måndagsmöte flyttades under gårdagen till Lindeskolans aula, då man hade bjudit in ...

Foto: Pressbild

Martin Almgren släpper ny låt efter pappans bortgång: ”Blev mitt andningshål”

Vid midnatt släpper Martin Almgren sin senaste singel ”Days with you”, en låt som kom att bli en form av sorgebearbetning för Martin, vars pappa gick bort i somras efter en kort tids sjukdom.
– Jag har verkligen fått släppa ut vad jag känner, det har jag mycket lättare för att göra genom musiken än när jag ska prata, så det blev mitt andningshål, berättar Martin för LindeNytt.

26 oktober 2023 klockan 18:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Efter succén – nu blir Hälsomässan ännu större
Efter succépremiären för Hälsomässan i januari i år, som lockade flera hundra besökare, är man redan nu i startgroparna inför nästa mässa...
25 oktober 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Rotary överraskade idrottsförening med välkommet tillskott
Under måndagens Rotarymöte gästades sällskapet av Ali Jamal Yassin, ordförande i den nystartade idrottsföreningen Bergslagens IF, som berättade...
23 oktober 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Fonus förbereder för årets ljuständning: ”Varmt i hjärtat”
För femte året i rad hjälper Fonus i Lindesberg anhöriga att tända ljus vid deras nära och käras gravar inför Alla helgons dag. Intresset för...
18 oktober 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-10-17

2023-10-13

2023-10-12

2023-10-11

2023-10-10

2023-10-09

2023-10-06

2023-10-06

2023-10-04

2023-09-29

2023-09-28

2023-09-28

2023-09-26

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-11-30 05:16