Hundratals ungdomar hedrade Benjamins minne: ”Succé!”

Det bjöds på en hel del skratt, segerjubel, tårar, nyfunnen vänskap och en massa fotboll när cupen Benjamins minne genomfördes under söndagen. Cupen, som arrangerades av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, var en hyllning till pojkarnas vän och lagkamrat Benjamin, som gick bort i cancer för 3,5 år sedan. Över 13 000 kronor samlades in till Barncancerfonden Mellansverige, genom lotterier och frivilliga donationer.
– Ingen ska behöva begrava sitt barn, så att kunna skänka lite pengar till Barncancerfonden för att underlätta för familjer som går igenom en tuff tid känns fint, säger Aleksander Lazarevic.

Det fullkomligt myllrade av folk i Fritidsbyn under söndagen, när cupen Benjamins minne arrangerades för andra gången i ordningen. Totalt 17 lag från hela Mellansverige fyllde fotbollsplanerna för att hedra Benjamin, som gick bort i cancer för 3,5 år sedan.

Klockan slår 09.00 och det är dags för första matchstart, IFK Lindesberg möter gästande Örebro Syrianska på den stora A-lagsplanen. IFK Lindesbergs lagkapten Melker Larsson samlar ihop killarna i en ring utanför planen.

– Kom igen nu killar, nu kämpar vi för Benjamin, nu vinner vi det här för honom! säger han och alla i laget instämmer. Sedan sträcker de fram armarna i mitten och bildar en jättelik stjärna, innan de samstämmigt ropar ”Benjamin” och skickar upp händerna mot himlen.

Foto: Camilla Lagerman

Innan matchen blåses igång ställer båda lagen upp sig vid mittlinjen, lägger armarna om varandra och inväntar domarens signal, som just den här gången betyder att man startar en tyst minut. Domaren fattar visselpipan och blåser, och allt stannar upp. I mittcirkeln ligger Benjamins matchtröja, som bär nr 10, utlagd för att hedra hans minne. Efter en minut blåser domare Islamdin Abulkhariyev igång matchen, och cupen är igång på riktigt.

Kommunstyrelsens ordförande, Tomas Klockars, besökte cupen under morgontimmarna, där han stöttade IFK Lindesberg som dagen till ära ställde upp med två lag.

– Det är ett fantastiskt initiativ. Alla föreningar i kommunen gör ett fantastiskt jobb med ungdomar, både när det gäller gemenskap och kamratskap. Just det här med tillsammans är något som föreningarna jobbar med, och det är viktigt. Det här är jättefint! säger han.

Under dagen arrangerade LindeNytt tre lotterier i klubbhuset, där samtliga intäkter gick till Benjamins insamling hos Barncancerfonden Mellansverige. Det ena lotteriet hade en uppsjö med priser, sponsrade av lokala företag och kändisar. De andra två hade ett pris vardera, en tavla från Bingor Rimér och en från Mikael Persbrandt. Resultatet blev 13 480 kronor som samlades in genom lotterierna och frivilliga donationer.

Foto: Camilla Lagerman

Klockan 18:00 var det dags för dagens stora final, som på grund av mörkret fick flyttas till fotbollstältet. Här möttes Hammarby Södermalm och ÖSK i jakten på cupens finaste pokal. Det blev en match med mycket känslor, där slutligen ÖSK stod som segrare och fick lyfta pokalen. IFK Lindesbergs pojklag slutade på en mycket fin tredjeplats.

När samtliga lag lämnat anläggningen sammanfattar huvudtränare Aleksander Lazarevic söndagens cup.

– Succé! Vi sätter både Lindesberg och föreningen på kartan med det här, samtidigt som vi gör det för en bra sak. Ingen ska behöva begrava sitt barn, så att kunna skänka lite pengar till Barncancerfonden för att underlätta för familjer som går igenom en tuff tid känns fint. Att kunna ge en lite drägligare tillvaro och kunna göra saker som sätter guldkant på tillvaron, säger han med tårar i ögonen och fortsätter:

– I det stora hela är jag jättenöjd att vi lyckades genomföra en så pass stor cup, det är en tung apparat att bedriva och det har varit några sömnlösa nätter inför det här. Vi har bara fått positiv feedback från våra gäster, så jag är mäkta stolt.

Stort tack till lotteriets sponsorer: Mikael Persbrandt, Bingo Rimér, Blombergska Bokhandeln, Lyckoklöver, iis Lindesberg, Salong Diem, Chris Kläfford, Bob Linger, Marie Björn, Stew, Linde energi, Mejk, Brasserie All In, Gustavsvik, LRAB, 37:an, Lindesbergs Fastigheter, Tormek, Team Sportia, Lizas Parfym, Lennart och Annelie Heintz.

Publicerad 10 oktober 2023 klockan 12:02

Camilla Lagerman , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Efter konkursen – ny ägare tar över Wienerkonditoriet

I slutet av juni begärdes Sveas bageri och konditori i konkurs, något som även påverkade Sveas Wiener i Lindesberg. Nu kan LindeNytt avslöja att en ny ägare har tagit över det anrika Wienerkonditoriet, som nu får nytt liv.
– Nu är det dags! Det är jätteroligt, säger Susanne Thammes, teamledare i Lindesberg.

18 juli 2024 klockan 12:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Jennie Einarsson

Över 200 loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 13-14 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget Bergslagens loppishelg går av stapeln för sjätte året i rad. Över 200 olika säljare, från Silverhöjden i norr till Fellingsbro i söder, öppnar dörrarna för fyndsugna loppisälskare mellan klockan 10.00-16.00 både lördag och söndag.

8 juli 2024 klockan 15:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Rusta etablerar sig i Lindesberg – öppnar hösten 2025

Varuhuset Rusta, med över 100 butiker spridda över landet, etablerar sig i Lindesberg. Butiken ...

Sveas bageri och konditori i konkurs – konkursförvaltaren söker lösning

I februari 2021 tog Sveas bageri och konditori över det anrika ...

Möt årets drivna drömjobbare: ”En fantastisk möjlighet”

För trettonde sommaren i ordningen genomför Sparbanken Bergslagen sitt projekt Drö...

Hugo Öhman, digital specialist på Tormek hoppas på en succé för andra upplagan av Sharp Makers. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bland Harry Potter-kvastar och andra vassa konstverk

Efter fjolårets succé har slipmaskintillverkaren Tormek åter slagit upp portarna för att visa besökare vad man kan göra med en vass egg. 25 nya konstnärer installerar nu sina kreationer i Sharp Makers 2024 och variationen är stor även i år – allt från en flygande Harry Potter-kvast till handgjorda musikinstrument och en mekanisk val finns att beskåda.
– Vi vill inspirera folk och visa upp våra duktiga användare och vad de kan åstadkomma, så vi kör i år igen, säger Hugo Öhman, digital specialist på Tormek.

18 juni 2024 klockan 12:11 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Karzan Kader har nu öppnat sitt efterlängtade Mama Rosa. Foto: Camilla Lagerman

Karzan gjorde verklighet av sin dröm – nu är Mama Rosa öppet

Redan för 15 år sedan föddes drömmen hos Karzan Kader om att en dag öppna en restaurang i Mama Rosas gamla lokaler, och att den skulle bära samma namn som förr i tiden. Nu har han gjort verklighet av sin vision, och han hoppas kunna skapa samma känsla av gemenskap som fanns då.
– Jag själv var för ung för att komma in, men jag har fått höra historier om hur det var på den tiden, med långa köer och fullsatta kvällar, säger han med ett leende.

14 juni 2024 klockan 15:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer
Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu Lars-Åke ”Pinnen” Johansson sålt verksamheten. Ny ä...
11 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter flera jättebyggen står Lindeföretaget inför ett gigantiskt projekt
Efter närmare 26 år i byggbranschen har Lindesbergsbolaget TAB - Tommy Allström Byggproduktion - blivit ett välkänt namn inte bara i bygden utan...
10 juni 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Modiga förare i snabba bilar när Trollrallyt gick av stapeln
Det bjöds på både regn och sol, men framförallt en massa glädje, när årets upplaga av Trollrallyt gick av stapeln under nationaldagen. Ett ...
6 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Efterlängtad återkomst: Flytande konsert med Martin Almgren i sommar

Efter två års uppehåll är det dags för den omåttligt populära flytande konserten med Martin Almgren att göra comeback. Datumet är satt till lördagen den 3 augusti, klockan 18:00, och precis som tidigare kommer man hålla till ute på Råsvalens vatten i höjd med Lövåsen.

5 juni 2024 klockan 08:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildspecial: Studentbalen 2024

Startskottet för studentveckan har officiellt gått, och under lördagskvällen samlades Lindeskolans avgångselever för den traditionsenliga balen på Nora Stadshotell. Höga klackar, böljande klänningar och stiliga kostymer minglade på röda mattan i solskenet som strålade ikapp med studenternas leenden. LindeNytt kan här bjuda på ett bildspel från kvällens festligheter.

1 juni 2024 klockan 21:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Krögarparet firar 1-årsjubileum med ny satsning

Den 1 juni har det gått ett år sedan krögarparet Oliver Lindberg och Daniel Ekström slog upp portarna till ...

Festligt när Trivselköp i Guldsmedshyttan firar 45 år

Under fredagen firar ICA Supermarket Trivselköp i Guldsmedshyttan sitt 45-årsjubileum med ett ...

bildspel Bildextra: Gamla Kristinaskolan färdig för inflytt

Arbetet med att förvandla den gamla Kristinaskolan i Lindesberg till bostäder är nu inne på sluttampen. ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Gamla skolprylar efterlyses inför inflytt i Kristinaskolan

Med knappt en vecka kvar tills den gamla Kristinaskolan får sina allra första hyresgäster, efterlyser fastighetsägaren prylar med koppling till skolverksamheten som än gång huserade i byggnaden.
– Det vore roligt med exempelvis lite fina bilder från förr att hänga upp i trapphuset, så man får den här känslan från skolan, säger Ann-Louise Hytter från Lindesbergs Fastigheter.

24 maj 2024 klockan 11:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Klockars efter beskedet från LPO: ”Deras fria vilja”

Det politiska styret i Lindesberg är inte längre i majoritet efter att LPO lämnade beskedet ...

LPO avslutar samarbetet med majoriteten – blir vågmästare

Efter knappt 17 månader vid makten har det nya majoritetsstyret i Lindesbergs kommun gått i ...

Lindesberg får en egen stadsfest – premiär i juli

Lördagen den 6 juli är det premiär för den allra första upplagan av Lindesberg Stadsfest, ett ...

bildspel Hyrmaskinsdagen lockade både stora och små

Trots en kylslagen och bitvis regnig väderlek lockade årets upplaga av Hyrmaskinsdagen många nyfikna besökare ...

bildspel Martin Almgren satte extra glans på årets BEL-ceremoni

Lindeskolans årliga BEL-ceremoni genomfördes under tisdagseftermiddagen under, som alltid, mycket ...

En stunds fika och avkoppling för medlemmarna i HjärtLung Bergslagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax

Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några timmars avkoppling och omvårdnad. Medlemsträffarna fyller många funktioner, bland annat försöker man motverka ensamheten.
– Människor som är hjärtsjuka och lite äldre är ofta ensamma, då ville vi göra något gemensamt som alla kunde vara med på, berättar ordförande Gun Ehnvik.

22 april 2024 klockan 11:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”
Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar, är glädjen stor både bland elever och lärare. LindeNytt h...
12 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag
Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på Lindbackaskolan lyckats få ihop pengar till en högt efterlängtad ...
12 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan
Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på Lindeskolan, kom under torsdagen beskedet att...
11 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-06

2024-04-04

2024-04-02

2024-03-28

2024-03-27

2024-03-26

2024-03-22

2024-03-21

2024-03-19

2024-03-18

2024-03-15

2024-03-12

2024-03-08

2024-03-06

2024-07-24 16:52