Det var med stor lättnad som Per Eriksson åter kunde öppna Charlottenlunds Padelcenter. Foto: Jennie Einarsson
”ICA-Per” öppnar padelhallen – igen
Nära ett och ett halvt år har hunnit gå sedan Per Eriksson snöpligt fick stänga igen Charlottenlunds Padelcenter på grund av ett oväntat hinder – det krävdes nämligen en ändring av detaljplanen för området. Efter en långdragen process har nu både detaljplan och bygglov blivit godkända till stor lättnad för Per, som återigen kunde slå upp dörrarna till padelhallen under måndagen.
– Det känns jätteroligt att vi äntligen kan få öppna igen, förklarar han när LindeNytt kommer på besök.
Det var i juni 2021 som Per Eriksson för första gången slog upp dörrarna till sin sprillans nya padelhall vid Charlottenlunds handelsområde i Lindesberg. Vad Per inte visste då var att han knappt två månader senare oväntat skulle behöva stänga igen padelhallen då detaljplanen kom att sätta käppar i hjulet för satsningen.
– Eftersom det har varit fritidsaktiviteter på den här fastighetsbeteckningen tidigare så trodde jag inte att det skulle behövas en ändring i detaljplanen för att uppföra en padelhall, förklarar Per Eriksson och syftar på Orielfältet som bestod av fotbollsplaner en gång i tiden.
För några månader sedan vann detaljplansändringen slutligen laga kraft och nu – ett och ett halvt år efter stängningen fick Per Eriksson även det glädjande beskedet att bygglovshandlingarna blivit godkända. I och med detta kunde han äntligen återigen öppna upp Charlottenlunds Padelcenter för spelsugna under måndagen.
– Det har tagit lång tid att få detaljplanen ändrad men nu är det klart och vi har även fått lokalen klassad som besöksanläggning. Hallen har stått outnyttjad under snart ett och ett halvt år så det känns jätteroligt att vi äntligen kan få öppna igen, förklarar Per med stor lättnad i rösten.
Sportlovslediga Alfred Eremo och Malte Hedström testar singelbanan. Foto: Jennie Einarsson
Under tiden som gått sedan Per tvingades att stänga Charlottenlunds Padelcenter har det rapporterats i media om att flera padelhallar runtom i Sverige stängt ner sina verksamheter. Enligt Per är detta ingenting som oroar honom i någon större utsträckning.
– Jag tror det beror på att det har varit lite för dyrt att spela padel, många har säkert padelintresset kvar men det är en nog en kostnadsfråga. Det baserar jag på samtal jag haft med folk som jag har träffat, då har jag bildat mig den uppfattningen. Vi kommer göra ett försök nu att satsa på padel till rätt kostnad så att alla ska ha möjlighet att spela, förklarar Per.
Under mars månad kommer Charlottenlunds Padelcenter att ha öppet hus och en återinvigning, men redan nu har man alltså återigen möjlighet att nyttja banorna.
Under onsdagen avgjordes årets pitchtävling för UF-företag på Lindeskolan i Lindesberg. Bergslagens Sparbank, tillsammans med skolan och ett antal lokala samarbetspartners, arrangerade tävlingen där man delade ut priser i fyra olika kategorier. Varje vinnande företag fick ta emot en prischeck om 2500 kronor vardera, som kanske kan hjälpa de unga entreprenörerna en bit i sitt fortsatta arbete. Vinnaren av årets Pitch fick dessutom gratis marknadsföring hos LindeNytt, för att kunna sprida sitt varumärke ytterligare.
Söndagen den 7 maj arrangeras Barnkalasfestivalen i Lindesberg arena. En festival för de allra minsta, där de kan få uppleva idoler som Mamma Mu och Kråkan, Pettsson och Findus samt trollkarlen Daniel Kane. Efter föreställningarna ges även möjlighet att fotograferas med karaktärerna. Nu kan LindeNytt, i samarbete med Besök Linde, ge två av er chansen att vinna varsin biljett till den efterlängtade festivalen.
– Det här blir superkul för barnen! säger eventstrateg Jeanette Andersson.
Våren närmar sig med stormsteg och det börjar så smått bli dags att ruska liv i växtligheten igen. Trädgårdsmästare Marco Åkesson bjuder på värdefulla tips inför den stundande trädgårdssäsong – redan nu finns det mycket att förbereda.
– Framför allt är det läge att få ner tomat, gurka och chili i jorden nu så det hinner att driva på tills man kan plantera ut dem, förklarar Marco.
I ett ymnigt snöfall besökte Miljöpartiets språkrör, Per Bolund, Linde energis nya solpark, Solvallen, i Vässlingby. Besöket var en del i den förre detta energi- och klimatministerns energiturné, där han ska träffa aktörer som alla utgör viktiga pusselbitar i framtidens hållbara energisystem.
– Det är jättekul att politiker från olika partier besöker oss och uppmärksammar de saker vi gör, säger Linde energis vd, Jens Isemo.
Med plåtslageri i generna tog Pontus SM-guld
Under sex timmar kämpade sex finalister om att ro hem titeln ”Sveriges bästa unga plåtslagare 2023”. Efter att juryn bedömt de tävlandes ...
Vinterspår fick konkurrens av andra ”spår”
Det var rekordmånga utställare på plats längs Vinterspåret när Lindesbergs kommuns största kulturevenemang gick av stapeln under helgen - hela ...
Från och med idag, den 1 mars, öppnar Lindesbergs kommun ansökningarna för årets feriearbeten, där ungdomar födda 2006 i år är prioriterade.
– Vi hoppas på att ungdomarna genom sitt feriejobb får nya goda erfarenheter som kanske kan hjälpa dem med sitt framtida yrkesval, säger Zila Conejeros, enhetschef på Arbetsmarknadsenheten i ett pressmeddelande.
Energibolaget Neoen planerar för att uppföra en ny jättelik solcellsanläggning i Frövi. Solcellsparken, som förväntas att bli en av Sveriges största, beräknas kunna ge en elproduktion på 60 GWh, vilket motsvarar den årliga elförbrukningen för 3000 villor.
– Skulle den här parken byggas idag så skulle den ha blivit den största i Sverige, den är mer än tre gånger så stor som den idag största parken, förklarar projektledare Kristian Lilliesköld.
När Linde energis kunder fick sin elräkning under förra veckan utbröt en minst sagt hätsk diskussion på sociala medier. Detta gällde främst de kunder som hade bolagets avtal Linde Smart, där man köper el till ett förvaltat pris. Efter en mängd otrevliga samtal, mail och påhälsningar, väljer man nu att förklara orsaken till hur priserna påverkas, samt att erkänna att man borde varit tydligare i sin marknadsföring.
– Vi kommer se över vårt marknadsmaterial och säkerställa att kunden verkligen har förstått när den gör sitt val av elhandelsavtal, säger vd Jens Isemo.
Innovation Day är ett helt nytt koncept framtaget av årskurs 2 på Natur- samt Teknikprogrammet på Lindeskolan i samarbete med Linde Energi. Under ett antal lektionstimmar har elever fått i uppdrag att arbeta med innovationer, för att sedan presentera en idé för en jury, där en vinnande grupp utsågs. Årets vinnande bidrag blev ett förslag på hur man kan minska matsvinnet i skolorna, något som juryn nappade på.
– De hade ett kul upplägg som vi tyckte var genomförbart, inte bara på Lindeskolan, utan på många andra skolor, berättar Leif Lundell tf kommunikationsansvarig på Linde energi.
Hyrorna höjs med 4,4%: ”En kompromiss”
LIBO:s hyresgäster får en betydligt lägre hyreshöjning än vad det kommunala fastighetsbolaget hade som ingångsbud på förhandlingsbordet. Budet...