Martin Almgren satte extra glans på årets BEL-ceremoni

Lindeskolans årliga BEL-ceremoni genomfördes under tisdagseftermiddagen under, som alltid, mycket festliga och högtidliga former. Totalt prisades 14 elever för sina fina prestationer som de stått för under året, ivrigt påhejade av sina stolta kompisar i publiken. I år fick galan extra mycket stjärnglans då Lindesbergs egen Martin Almgren, som också är en gammal elev på skolan, stod för musikunderhållningen tillsammans med estetiska programmet.
– Man kan ta sig var man vill i världen, med hjälp av glädje, vilja och lite talang. Kan jag, så kan ni! uppmanade han skolans elever.

BEL, eller Bra Elev Lindeskolan som det står för, har blivit en årlig och mycket uppskattad ceremoni som sponsras av Sparbanksstiftelsen. På varje nationellt program utser lärarna varje år en pristagare i årskurs 3. Varje BEL-pris är på 10 000 kronor, dock kan priset delas mellan flera elever om synnerliga skäl föreligger. På IM-programmen delar Sparbankstiftelsen istället ut stipendier till elever i sista årskursen, där stipendierna är på 2 000 kronor styck.

Representanter för Sparbanksstiftelsen i form av ledamot Kerstin Åkerstedt, tjänsteman Bengt Svensson samt Sparbanken Bergslagens styrelseordförande Cecilia Jeffner fanns på plats för att dela ut dagens priser till årets framstående elever, där både elever och lärare från estetiska programmet bjöd på musikunderhållning tillsammans med Martin Almgren.

Foto: Camilla Lagerman

– Jag ser att det sitter en del politiker här, om ni vill ta ett bra beslut kan ni väl införa ett förbud mot pollen? sade Martin skämtsamt från scenen, och påpekade att han kände sig lite krasslig.

Några röstbekymmer märktes dock inte av, när Almgren framförde flera låtar där hans numera välkända stämma fyllde Lindesberg arena.

Totalt 14 elever från skolans program prisades under galan, och för varje namn som ropades upp haglade det applåder, jubel och busvisslingar från klasskompisar och vänner som ville visa sin glädje och uppskattning. BEL-galan var inte längre bara en prisutdelning för fina prestationer, det var också en uppvisning i vänskap och stöttning.

Som alltid avslutade gymnasiechef Staffan Hörnberg med att vända sig till eleverna i publiken.

– Vad brukar vi säga? Lindeskolan..
– ÄGER! svarade publiken unisont.

Följande elever fick BEL-priset 2024, med ett kort utdrag ut motiveringen:

Barn- och fritidsprogrammet: Tuva Öhmar
Eleven har genom ett målmedvetet arbete gjort en enormt stor resa, såväl kunskapsmässigt som personlighetsmässigt under sin tid på programmet. Eleven har växt och utvecklats i en stabil uppåtgående kurva och är en god representant för programmets värden och fundament.

Bygg- och anläggningsprogrammet: Patric Larsson
Till en elev som är noggrann, driven och hjälpsam. Under sina år hos oss har eleven uppvisat goda studieresultat och varit en bra lagspelare. Eleven är duktig på att snickra och har goda vitsord från APL företag. Eleven är en god representant både för sig själv och byggprogrammet.

El- och energiprogrammet: Oskar Olsson och Johan Westman
Vi har valt att dela priset i är pga att eleverna är som ler och långhalm ihop. Oskar och Johan har under sina år på Lindeskolan alltid utför sina uppgifter på ett positivt sätt. De är inte de som talar med stora ord men de sprider glädje och ger klassen lugn och harmoni.

Ekonomiprogrammet: Ida Nilsson
Till en målmedveten elev som är socialt kompetent, positiv och hjälpsam. Ida är engagerad, driven och har fantastiska ledaregenskaper. Hon har en hög ambitionsnivå och är en synnerligen bra lagspelare. Ida har uppvisat goda studieresultat och är en god representant för sig själv och ekonomiprogrammet.

Estetiska programmet: Ruben Mehlqvist
Den nominerade eleven har på ett slagfärdigt sätt utvecklats till att bli en taktfast musiker både gällande tekniska och improvisatoriska färdigheter. Eleven har deltagit på flertalet evenemang som marknadsfört både estetiska programmet och Lindeskolan. Eleven är en positiv förebild och lyhörd i alla former av ensemblespel.

Fordonsprogrammet: Axel Gualco
På vår verkstad sprider eleven en känsla av energi och optimism. Med ett leende på läpparna och ett vänligt ord för alla, skapar han en uppmuntrande atmosfär där arbete blir till glädje. eleven är alltid redo att erbjuda stöd och vägledning åt sina kamrater, vilket skapar en samarbetsvillig och trivsam miljö för alla.

Naturvetenskapsprogrammet: Maya Ericsson
Med en slående förmåga att ta till sig kunskaper i såväl naturvetenskapliga som samhällsvetenskapliga ämnen har denna elev på ett positivt och skarpt sätt tillskansat sig breda kunskaper på en avancerad nivå. Hon är alltid väl förberedd och läser in sig på ett väldigt ambitiöst sätt.

Samhällsvetenskapsprogrammet: Selma Nelzén
Till en elev som under samtliga sina år på samhällsvetenskapliga programmet haft en tydlig målsättning, hög ambitionsnivå och visat konsekvent goda studieresultat. Genom sin nyfikenhet och vilja till fördjupad förståelse för komplexa samhällsfrågor är hon en förebild för programmets elever och en stor tillgång i klassrummet.

Teknikprogrammet: Tyra Lovang
Den här eleven sprider på ett oöverträffbart sätt en god stämning omkring sig, något samtliga klasskamrater och lärare som haft det stora nöjet att möta eleven under lektioner och i korridorerna kan vittna om. Därtill visar eleven stort intresse och nyfikenhet oavsett ämne, vilket synliggörs genom elevens mycket aktiva och frågvisa förhållningssätt.

Vård- och omsorgsprogrammet: Milla Tengelin
Eleven är en positiv och engagerad elev på Vård och Omsorgsprogrammet. Hen är studiemotiverad och tar stort ansvar för sina studier vilket har resulterat i goda studieresultat. Eleven är omtänksam mot sina klasskamrater och visar ett fint och mjukt bemötande i olika sammanhang.

IM-programmet: Emil Berg
Emil har visat på stor progression under året genom att ta tag i studierna, förbereda sig för arbetslivet och utöver det vara en person som ger sig tid att lyssna på och uppmuntra andra elever. Emil har ett stort hjärta och sprider glädje omkring sig. Han vill att människor runt honom ska må bra och han är hjälpsam och trevlig mot alla.

IM-programmet: Harleen Kaur
Du har gjort en otrolig resa på många sätt, mött många kulturer vilket inte alltid är lätt. Alla dina frågor får klassen att vakna, ditt mod att våga fråga kommer vi alla att sakna. Kunskapens kurva du följt så bra
en förebild för hela klass IMA.

Skolpriset: Algot Grönlund Eknor
Till en elev med mycket driv och goda studieresultat. Eleven har under sina år hos oss varit en god representerat för Lindeskolan genom att vara mycket engagerad och aktiv på gymnasiemässorna. Eleven har även synliggjort byggprogrammet och Lindeskolan i sitt UF engagemang.Framgångsrik IC elev som representerat Sverige internationellt i sin sport. Eleven har är en god representant för sig själv och Lindeskolan

Publicerad 7 maj 2024 klockan 15:50

Camilla Lagerman , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Fredrik Norman

Gamla skolprylar efterlyses inför inflytt i Kristinaskolan

Med knappt en vecka kvar tills den gamla Kristinaskolan får sina allra första hyresgäster, efterlyser fastighetsägaren prylar med koppling till skolverksamheten som än gång huserade i byggnaden.
– Det vore roligt med exempelvis lite fina bilder från förr att hänga upp i trapphuset, så man får den här känslan från skolan, säger Ann-Louise Hytter från Lindesbergs Fastigheter.

24 maj 2024 klockan 11:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Majoriteten som föll. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Klockars efter beskedet från LPO: ”Deras fria vilja”

Det politiska styret i Lindesberg är inte längre i majoritet efter att LPO lämnade beskedet under torsdagen att man lämnar samarbetet.
– Jag har inte pratat med dem personligen än, Anders ringde när jag var upptagen så jag skickade ett meddelande att jag skulle ringa upp. Då fick jag ett sms där han förklarade att de tänker kliva av, säger Tomas Klockars (M).

16 maj 2024 klockan 17:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LPO avslutar samarbetet med majoriteten – blir vågmästare

Efter knappt 17 månader vid makten har det nya majoritetsstyret i Lindesbergs kommun gått i ...

Lindesberg får en egen stadsfest – premiär i juli

Lördagen den 6 juli är det premiär för den allra första upplagan av Lindesberg Stadsfest, ett ...

bildspel Hyrmaskinsdagen lockade både stora och små

Trots en kylslagen och bitvis regnig väderlek lockade årets upplaga av Hyrmaskinsdagen många nyfikna besökare ...

Ann-Louise Hytter på Lindesbergs Fastigheter önskar förslag från allmänheten. Foto: Camilla Lagerman

Fastighetsägaren ber om förslag från allmänheten: ”Vad vill Lindesberg ha?”

Vid årsskiftet stängde Elon Ljud & Bild för gott i centrala Lindesberg, och sedan dess har lokalen på Kristinavägen stått tom. Nu vill fastighetsägaren, Lindesbergs Fastigheter, veta vad allmänheten helst vill se i lokalen.
– Vi är jätteöppna för roliga idéer, och är inte omöjliga på något sätt, säger Ann-Louise Hytter.

24 april 2024 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En stunds fika och avkoppling för medlemmarna i HjärtLung Bergslagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax

Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några timmars avkoppling och omvårdnad. Medlemsträffarna fyller många funktioner, bland annat försöker man motverka ensamheten.
– Människor som är hjärtsjuka och lite äldre är ofta ensamma, då ville vi göra något gemensamt som alla kunde vara med på, berättar ordförande Gun Ehnvik.

22 april 2024 klockan 11:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”
Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar, är glädjen stor både bland elever och lärare. LindeNytt h...
12 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag
Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på Lindbackaskolan lyckats få ihop pengar till en högt efterlängtad ...
12 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan
Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på Lindeskolan, kom under torsdagen beskedet att...
11 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Fyra gästartister som fick arenan att fullkomligen koka. Foto: Camilla Lagerman
Foto: Camilla Lagerman

bildspel Magisk stämning när Jersey Boys återförenades under Capricen

Med två slutsålda föreställningar kan man inte annat än konstatera att årets Caprice blev en dundersuccé. Dessutom bjöd man publiken på en stor överraskning, när det visade sig att man inte hade en, utan två hemliga gästartister. Det blev en kväll med mycket glädje, vänskap och musik i världsklass.

6 april 2024 klockan 21:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Roland Hellsing tar ton under capricen 2018. Arkivbild: Fredrik Stenfelt

Harmoni informerar inför helgens Caprice

Helgens stora evenemang, Harmonis Caprice, närmar sig med stormsteg. För att underlätta för den stora mängden besökare går man nu ut med viktig information kring evenemanget. Bland annat råder det totalt väskförbud, samt obligatorisk garderob, på grund av det rådande säkerhetsläget.

4 april 2024 klockan 12:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbelt så många anslöt sig till fjärrvärmenätet

Stora skiftningarna i elpriset och ett ökat intresse för en trygg och hållbar uppvärmning, har gjort ...

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna g...

Sanna Jansson (L), Markus Lundin, (KD), Anders Persson (LPO), Tomas Klockars (M) och Tom Persson (SD) redovisade 2023 års bokslut. Foto: Camilla Lagerman

11,9 miljoner back i bokslutet: ”Vi måste göra besparingar”

Under tisdagen redovisades 2023 års bokslut för Lindesbergs kommun, där summan blev 11,9 miljoner kronor i minusresultat. Detta trots att man gjort en tomtaffär som inbringade 10 miljoner kronor samt en reavinst på försäljning av bilar på 1,3 miljoner kronor.
– Vi kommer vända på varenda krona, konstaterar Anders Persson (LPO).

26 mars 2024 klockan 14:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lättnad och framtidstro hos estetiska efter glädjebeskedet

Efter månader av oro och ovisshet kan nu både lärare och elever på Lindeskolans estetiska ...

bildspel Unga företagare i fokus under Lindeskolans pitchtävling

Under onsdagen avgjordes årets pitchtävling för UF-företag på Lindeskolan i Lindesberg. Sparbanken...

Varsel på Cummins Meritor – 95 personer kan tvingas lämna sina arbeten

På måndagen lades ett varsel på Cummins Meritor i Lindesberg, där 95 personer ...

Klart: Estetiska programmet får vara kvar

Under måndagens sammanträde i barn- och utbildningsnämnden stod bland annat punkten om estetiska programmets ...

Familjens psykiska ohälsa lade grunden för Hälsostugan

När flera närstående drabbades av depression tvekade inte Maria Källberg en sekund över att kliva ...

Väntjänsten söker fler hjälpande händer

Sedan många år tillbaka har Väntjänsten fungerat som ett komplement till hemtjänsten, men också som en hjä...

Estetiska programmets lokaler på Lindeskolan. Foto: Camilla Lagerman

Gymnasiechefens varning: Kostnadsökning att lägga ner estetiska programmet

UPPDATERAD KL 18:50 Under måndagens sammanträde i barn- och utbildningsnämnden ska man bland annat fatta beslut gällande estetiska programmet på Lindeskolan, men man ska också presentera ytterligare information om Lastbilar och mobila maskiner, även kallat tunga fordon. Där pågår fortfarande en utredning avseende kostnader för renovering av lokaler, trots att tunga fordon inte är i behov av detta.

8 mars 2024 klockan 12:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Så mycket högre blir hyran i år
Under onsdagen meddelade det kommunala fastighetsbolaget LIBO i ett pressmeddelande, att hyresförhandlingarna nu är avslutade. Efter det nya ...
6 mars 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Faktaresistens i majoriteten
INSÄNDARE/DEBATT: Ordföranden i Barn- och utbildningsnämnden framför sina debattinlägg i media, medan det är tystare på den politiska arena som...
5 mars 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Bygg ut Transportprogrammet i Lindesberg tillsammans med branschen!
INSÄNDARE/DEBATT: Lindesbergs kommun kan bli ett nav i vår del av Bergslagen för att stötta upp den så viktiga transportbranschen. Ca 1000 tunga ...
5 mars 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-28

2024-02-28

2024-02-28

2024-02-27

2024-02-21

2024-02-20

2024-02-15

2024-02-15

2024-02-14

2024-02-13

2024-02-10

2024-02-09

2024-02-06

2024-05-29 01:05