Petter Carlsson, Tjodolf Sommestad, Ronny Sterzenbach och Ali Jamal Yassin ser ljust på framtiden för IFK Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

IFK Lindesbergs fantastiska julklapp: Ny jättesponsor

Lagom till jul offentliggör IFK Lindesberg klubbens nyaste tillskott på sponsorsidan, nämligen Tjodolf Sommestad. Eldsjälen, som själv har ett brinnande intresse för fotboll, går in med ekonomiska medel för att hjälpa föreningen framåt i sina nya satsningar, som man hoppas ska kunna ta klubben till nya nivåer.
– Det här gör att vi kan fördela om resurserna i föreningen och satsa på utbildning för ungdomsledare och föreningsutveckling. Det öppnar dörrar för oss och vi är jättetacksamma, säger klubbens ordförande Petter Carlsson.

Tjodolf Sommestad flyttade till Lindesberg som 12-åring, men återvände till Stockholm i vuxen ålder där han bland annat gjorde stor karriär inom spelvärlden. För ungefär 15 år sedan gick flytten tillbaka till Lindesberg, där han sedan dess har startat ett flertal framgångsrika bolag. Passionen för fotbollen, och moderklubben IFK Lindesberg, har dock aldrig svalnat och han går nu in som ny sponsor till föreningen för att hjälpa dem ta nästa steg i sina satsningar.

– Jag flyttade till Lindesberg när jag var 12 år, och ett av de första sociala sammanhangen jag hamnade i var IFK Lindesberg. Jag har alltid haft intresse för fotboll sedan jag var riktigt liten och IFK Lindesberg var ett sätt för mig att komma in i umgänget här i stan, vilket det är såklart är för många barn, jag har ju egna barn också, berättar han för LindeNytt.

Att Tjodolf går in som sponsor just nu är dock ingen slump, då föreningen arbetat hårt under de senaste åren med att synliggöra sitt arbete, samtidigt som fler och fler lokala företag visat intresse för att stötta fotbollen.

– Min förhoppning är att kunna hjälpa till att få föreningen att accelerera och att kunna planera lite mer långsiktigt, att kanske kunna ta in den hjälp som behövs med något eller satsa på saker som kan börja ge resultat om några år. En level-up, eller två, som man säger inom spelvärlden, och jag hoppas att det kan skicka in lite ny energi och ge en andningspaus, säger Tjodolf.

Bland de nya satsningarna som möjliggörs av Tjodolfs ekonomiska injektion i föreningen nämns bland annat utbildning av ungdomsledare, föreningsutveckling och en ordentlig satsning för att få A-laget att klättra uppåt i seriesystemet.

– Att vi säger att vi vill satsa på att få A-lagen högre upp i seriesystemet har också en sammankoppling till våra yngre knattar, vi tror att det kan driva de yngre att vilja sträva dit. Det ska finnas en bra samhörighet i hela föreningen, exempelvis ska Kalle från A-laget kunna gå in och träna Pelle från p-10, att man har den relationen och sammanhållningen gör att det känns roligt att vara här, förklarar Ali Jamal Yassin som är marknadsansvarig i föreningen.

– I nuläget förestår föreningen IFK inget eget damlag, men vi bedriver ett samarbete med systerföreningen GSBK sedan några år tillbaka då vi hade för få spelare på seniorsidan. Vi hoppas att kommande års satsningar även gör att fler tjejer väljer att spela fotboll längre, så att vi kan få fram underlag för mer än ett seniorlag på damsidan framöver, säger Petter.

Tjodolf Sommestad och Ali Jamal Yassin. Foto: Camilla Lagerman

Man betonar också att de nya satsningarna kommer att genomsyra hela föreningen, både pojkar och flickor, på alla nivåer och i alla åldrar. Klubben hoppas också att ungdomar ska vilja fortsätta att satsa på sin fotbollskarriär, något som bland annat framgångsrika representationslag kan bidra till.

– Både handbollen och hockeyn spelar på elitnivå, och där har vi haft killar i 14-15-årsåldern som har varit jätteduktiga inom fotbollen men som har valt att inte satsa vidare, utan vända sig till någon av de andra sporterna just för att vi inte har ett lag i en högre division, säger Ali.

– IFK är ju ändå Lindesbergs största förening sett till ungdomsverksamheten, och det kan jag ju tycka att politikerna borde bry sig mer om. Det är klart att det ska finnas elitverksamhet också, men bredden är ju viktig, det är ju här vi fostrar framtida generationer i att samarbeta och ha roligt ihop, och jag tycker vi ska ha rätt förutsättningar för det även kring fotbollsklubben, säger Tjodolf.

Det finns dock fler saker på klubbens önskelista, som man hoppas kunna göra verklighet av tack vare Tjodolfs bidrag. Bland annat vill man bygga om klubbhuset, något som man även fått bidrag från Riksidrottsförbundet för att kunna påbörja, men också utveckla fritidsbyn så att fotbollen får den utomhusarenan man behöver.

– Det finns möjlighet att utveckla fritidsbyn med en ordentlig arena med belysning, som man borde ha, och konstgräsmöjligheter som finns i resten av Sverige borde ju finnas här också, säger Tjodolf.

– Vi vill ju ha mer platser för att kunna ta hand om publiken, då vi faktiskt har mycket folk som kommer på matcherna. Vi märker att det är många som vill komma och titta på fotboll, förklarar Ronny Sterzenbach.

Inför nästa år har klubben redan några nya evenemang på gång, bland annat kommer man anordna LIBO-cup, en sponsorcup samt en futsalcup som man hoppas ska kunna bli återkommande happenings i föreningen.

– Att Tjodolf kommer in och hjälper oss ger mig personligen mer drivkraft, han har gett oss ett förtroende och det är upp till oss att visa i handling att vi tar vara på det, säger Ali.

– Föreningsliv är en viktig del i ett samhälle, och jag har en idé om att bidra till att göra Lindesberg till Sveriges bästa småstad, och att ha de bästa föreningarna och bra föreningsverksamheter tycker jag är en del av det. Nu kan jag kombinera det med min passion för fotboll och mitt extra hjärta för IFK, så det känns jättebra, avslutar Tjodolf.

Publicerad 23 december 2022 klockan 08:32

Camilla Lagerman , 0581-155 50 , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Nytt samarbete ger grönt ljus för guidningar i Stripa Gruva

Under 2015 tog det kommunala bolaget Besök Linde AB över ansvaret att driva byggnadsminnet Stripa Gruva vidare. Bara ett par år senare meddelade bolaget att man drog sig ur Stripa för gott, och hänvisade till dåligt ekonomiskt resultat. Nu är det dock dags för Stripas gruvmiljöer att återigen få påhälsning av nyfikna besökare, då Lindesbergs kommun slutit ett nytt avtal med föreningen Industrilandskap Bergslagen.

21 mars 2023 klockan 15:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Fredrik Norman / Jennie Einarsson

Trädgårdsmästarens tips inför våren och odlingssäsongen

Våren närmar sig med stormsteg och det börjar så smått bli dags att ruska liv i växtligheten igen. Trädgårdsmästare Marco Åkesson bjuder på värdefulla tips inför den stundande trädgårdssäsong – redan nu finns det mycket att förbereda.
– Framför allt är det läge att få ner tomat, gurka och chili i jorden nu så det hinner att driva på tills man kan plantera ut dem, förklarar Marco.

16 mars 2023 klockan 12:12 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Miljöpartiets Per Bolund besökte Linde energis anläggningar i Fellingsbro

I ett ymnigt snöfall besökte Miljöpartiets språkrör, Per Bolund, Linde energis ...

Med plåtslageri i generna tog Pontus SM-guld

Under sex timmar kämpade sex finalister om att ro hem titeln ”Sveriges bästa unga plåtslagare 2023”. Efter ...

Vinterspår fick konkurrens av andra ”spår”

Det var rekordmånga utställare på plats längs Vinterspåret när Lindesbergs kommuns största ...

Mikael Luth ställer ut sina senaste målningar i torrpastell under helgen. Foto: Sara Sporre

Stor kulturhelg nu ännu större – Vinterspår fortsätter att växa

I helgen är det återigen dags för Lindesbergs kommuns största kulturevenemang Vinterspår att gå av stapeln. Under två dagar kommer rekordmånga – 154 utställare att visa upp sina alster runtom i kommunen, från Ramshyttan i norr till Fellingsbro i söder.
– Det är så roligt att det tillkommer nya deltagare hela tiden, säger Sara Sporre, kultursekreterare på Lindesbergs kommun.

2 mars 2023 klockan 14:18 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Foto: Lindesbergs kommun

Nu kan kommunens ungdomar söka sommarjobb

Från och med idag, den 1 mars, öppnar Lindesbergs kommun ansökningarna för årets feriearbeten, där ungdomar födda 2006 i år är prioriterade.
– Vi hoppas på att ungdomarna genom sitt feriejobb får nya goda erfarenheter som kanske kan hjälpa dem med sitt framtida yrkesval, säger Zila Conejeros, enhetschef på Arbetsmarknadsenheten i ett pressmeddelande.

1 mars 2023 klockan 11:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ny gigantisk solcellspark planeras i Frövi
Energibolaget Neoen planerar för att uppföra en ny jättelik solcellsanläggning i Frövi. Solcellsparken, som förväntas att bli en av Sveriges st...
23 februari 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Damberg och Baudin besökte Solvallen i Vässlingby: ”Enorm potential”
I ett soldränkt men frostbitande Vässlingby, strax utanför Fellingsbro, fick Linde energis nya solpark celebert besök när Socialdemokraternas ...
22 februari 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

”ICA-Per” öppnar padelhallen – igen
Nära ett och ett halvt år har hunnit gå sedan Per Eriksson snöpligt fick stänga igen Charlottenlunds Padelcenter på grund av ett oväntat hinder...
21 februari 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Bertil Jansson (M), föreslås bli ny ordförande för FALAB och LIBO. Foto: Fredrik Norman/Moderaterna

Föreslås bli ny ordförande för FALAB och LIBO trots misstro från flera håll

I slutet av 2022 skickades ett flertal anonyma brev till bland annat dåvarande ordförande för kommunstyrelsen, Bengt Storbacka (S), samt Tomas Klockars (M) som tog över positionen efter årsskiftet. Breven innehöll uppgifter gällande moderaten Bertil Jansson, och de brister som framkommit under hans tidigare anställning vid Lindeskolan, uppgifter som bekräftas av handlingar från kommunens personalavdelning. Trots detta står Jansson nu nominerad till ordförandeposterna för de kommunala fastighetsbolagen FALAB/LIBO.
– Han är inte dömd för något, det är två varningar som är utdelade och som han har godtagit, och de anser vi är utagerade. Vi har fullt förtroende för Bertil, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Klockars (M).

20 februari 2023 klockan 14:23 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nye kårchefen i Lindesberg, Anders Carlsson. Foto: Jennie Einarsson

Rekrytering – en utmaning för nye kårchefen

Efter närmare 30 år på brandstationen i Lindesberg, varav 7 år som räddningsledare, tog Anders Carlsson klivet upp som ny kårchef efter Mikael Juneholm i fjol. En position som innebär en stor utmaning när det kommer till rekrytering av ny personal, delvis på grund av att lönebilden är relativt låg.
– Det är inget man gör för lönens skull, det handlar om att göra någonting för samhället. Det är förbannat roligt att jobba som brandman och en fantastisk känsla att känna att man gör skillnad, menar Anders Carlsson, kårchef i Lindesberg.

16 februari 2023 klockan 09:05 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Satsa på hållbar arbetsmiljö – vi har inte råd att låta bli

INSÄNDARE/DEBATT: Personal som söker sig bort från Region Örebro län, det är resultatet ...

Beslut idag: Klartecken att riva Michelsonska huset

Trots avrådan om rivning från Samhällsbyggnad Bergslagen och ett engagemang från Lindesbergs hembygdsfö...

Annons

Foto: Jennie Einarsson

Stort intresse från allmänheten när ”bibblan” ska byta namn

Efter en omfattande renovering av biblioteket i Lindesberg som drog igång under september 2022 står lokalerna äntligen redo att inredas. Utöver ett rejält ansiktslyft har man även anpassat dessa för att rymma fler verksamheter och därför har man beslutat sig för att hitta ett nytt passande namn för bibliotekshuset. Sara Sporre, kultursekreterare på Lindesbergs kommun, berättar att intresset från allmänheten varit skyhögt.
– Vi har fått in jättemånga bra förslag och vi tar gärna emot ännu fler, vi väntar på att vi ska hitta det rätta namnet.

10 februari 2023 klockan 13:34 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Tre föreningar går ihop och skapar aktiviteter på sportlovet

Idrottsföreningarna LIF Lindesberg, Frövi Judo och Stråssa GF går ihop och förvandlar ...

bildspel Mersmak för lokal matmarknad efter lyckad premiär

Under lördagen var det premiär för matmarknaden "Pop-up en trappa upp" i centrala Lindesberg. Så fort dö...

bildspel Bildspecial: Sabaton fick arenan att koka

Inför en fullsatt arena intog det svenska metalbandet Sabaton scenen, och bjöd in publiken till en färgsprakande ...

Gymnasieelever prisades för innovativa idéer

Innovation Day är ett helt nytt koncept framtaget av årskurs 2 på Natur- samt Teknikprogrammet på Lindeskolan ...

I Sverige ska du kunna försörja dig själv på en arbetarlön

INSÄNDARE/DEBATT: Snart drar avtalsrörelsen i gång på allvar. Denna gång sker det mot ...

Hyrorna höjs med 4,4%: ”En kompromiss”

LIBO:s hyresgäster får en betydligt lägre hyreshöjning än vad det kommunala fastighetsbolaget hade som ...

Stefan Karlsson, arbetshandledare och Ethel Andersson, enhetschef på Daglig verksamhet. Foto: Jennie Einarsson

Fritidsbanken i Lindesberg firade femårsjubileum

Det har hunnit gå fem år sedan Fritidsbanken i Lindesberg öppnade på Norrtullsgatan 9 för allra första gången. Under åren har mängder med sport- och fritidsutrustning lånats ut. Enbart under förra året lånades hela 2140 prylar av olika slag ut till allmänheten. Detta firades på festligt vis med öppet hus och fika under onsdagen.

1 februari 2023 klockan 18:37 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Lyckad premiäröppning av 37:an Regnbågen
Klockan 08:00 på onsdagsmorgonen slog 37:an upp dörrarna till sitt nya café på Lindesbergs lasarett, som under de senaste dagarna genomgått en f...
1 februari 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Vass satsning av duon bakom Nya Snickerifabriken
Efter att cirkulärbutiken i Nya Snickerifabriken fått en kanonstart breddar ägarduon Rebecca Persson och Matilda Persson nu verksamheten till glä...
30 januari 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Sommarens drömjobb öppet för ansökan
För tolfte året i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt drömjobb under sommarlovet. Syftet är att skapa fö...
26 januari 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-01-25

2023-01-24

2023-01-23

2023-01-23

2023-01-20

2023-01-19

2023-01-18

2023-01-18

2023-01-17

2023-01-13

2023-01-12

2023-01-11

2023-01-09

2023-01-03

2023-03-23 09:29