Petter Carlsson, Tjodolf Sommestad, Ronny Sterzenbach och Ali Jamal Yassin ser ljust på framtiden för IFK Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

IFK Lindesbergs fantastiska julklapp: Ny jättesponsor

Lagom till jul offentliggör IFK Lindesberg klubbens nyaste tillskott på sponsorsidan, nämligen Tjodolf Sommestad. Eldsjälen, som själv har ett brinnande intresse för fotboll, går in med ekonomiska medel för att hjälpa föreningen framåt i sina nya satsningar, som man hoppas ska kunna ta klubben till nya nivåer.
– Det här gör att vi kan fördela om resurserna i föreningen och satsa på utbildning för ungdomsledare och föreningsutveckling. Det öppnar dörrar för oss och vi är jättetacksamma, säger klubbens ordförande Petter Carlsson.

Tjodolf Sommestad flyttade till Lindesberg som 12-åring, men återvände till Stockholm i vuxen ålder där han bland annat gjorde stor karriär inom spelvärlden. För ungefär 15 år sedan gick flytten tillbaka till Lindesberg, där han sedan dess har startat ett flertal framgångsrika bolag. Passionen för fotbollen, och moderklubben IFK Lindesberg, har dock aldrig svalnat och han går nu in som ny sponsor till föreningen för att hjälpa dem ta nästa steg i sina satsningar.

– Jag flyttade till Lindesberg när jag var 12 år, och ett av de första sociala sammanhangen jag hamnade i var IFK Lindesberg. Jag har alltid haft intresse för fotboll sedan jag var riktigt liten och IFK Lindesberg var ett sätt för mig att komma in i umgänget här i stan, vilket det är såklart är för många barn, jag har ju egna barn också, berättar han för LindeNytt.

Att Tjodolf går in som sponsor just nu är dock ingen slump, då föreningen arbetat hårt under de senaste åren med att synliggöra sitt arbete, samtidigt som fler och fler lokala företag visat intresse för att stötta fotbollen.

– Min förhoppning är att kunna hjälpa till att få föreningen att accelerera och att kunna planera lite mer långsiktigt, att kanske kunna ta in den hjälp som behövs med något eller satsa på saker som kan börja ge resultat om några år. En level-up, eller två, som man säger inom spelvärlden, och jag hoppas att det kan skicka in lite ny energi och ge en andningspaus, säger Tjodolf.

Bland de nya satsningarna som möjliggörs av Tjodolfs ekonomiska injektion i föreningen nämns bland annat utbildning av ungdomsledare, föreningsutveckling och en ordentlig satsning för att få A-laget att klättra uppåt i seriesystemet.

– Att vi säger att vi vill satsa på att få A-lagen högre upp i seriesystemet har också en sammankoppling till våra yngre knattar, vi tror att det kan driva de yngre att vilja sträva dit. Det ska finnas en bra samhörighet i hela föreningen, exempelvis ska Kalle från A-laget kunna gå in och träna Pelle från p-10, att man har den relationen och sammanhållningen gör att det känns roligt att vara här, förklarar Ali Jamal Yassin som är marknadsansvarig i föreningen.

– I nuläget förestår föreningen IFK inget eget damlag, men vi bedriver ett samarbete med systerföreningen GSBK sedan några år tillbaka då vi hade för få spelare på seniorsidan. Vi hoppas att kommande års satsningar även gör att fler tjejer väljer att spela fotboll längre, så att vi kan få fram underlag för mer än ett seniorlag på damsidan framöver, säger Petter.

Tjodolf Sommestad och Ali Jamal Yassin. Foto: Camilla Lagerman

Man betonar också att de nya satsningarna kommer att genomsyra hela föreningen, både pojkar och flickor, på alla nivåer och i alla åldrar. Klubben hoppas också att ungdomar ska vilja fortsätta att satsa på sin fotbollskarriär, något som bland annat framgångsrika representationslag kan bidra till.

– Både handbollen och hockeyn spelar på elitnivå, och där har vi haft killar i 14-15-årsåldern som har varit jätteduktiga inom fotbollen men som har valt att inte satsa vidare, utan vända sig till någon av de andra sporterna just för att vi inte har ett lag i en högre division, säger Ali.

– IFK är ju ändå Lindesbergs största förening sett till ungdomsverksamheten, och det kan jag ju tycka att politikerna borde bry sig mer om. Det är klart att det ska finnas elitverksamhet också, men bredden är ju viktig, det är ju här vi fostrar framtida generationer i att samarbeta och ha roligt ihop, och jag tycker vi ska ha rätt förutsättningar för det även kring fotbollsklubben, säger Tjodolf.

Det finns dock fler saker på klubbens önskelista, som man hoppas kunna göra verklighet av tack vare Tjodolfs bidrag. Bland annat vill man bygga om klubbhuset, något som man även fått bidrag från Riksidrottsförbundet för att kunna påbörja, men också utveckla fritidsbyn så att fotbollen får den utomhusarenan man behöver.

– Det finns möjlighet att utveckla fritidsbyn med en ordentlig arena med belysning, som man borde ha, och konstgräsmöjligheter som finns i resten av Sverige borde ju finnas här också, säger Tjodolf.

– Vi vill ju ha mer platser för att kunna ta hand om publiken, då vi faktiskt har mycket folk som kommer på matcherna. Vi märker att det är många som vill komma och titta på fotboll, förklarar Ronny Sterzenbach.

Inför nästa år har klubben redan några nya evenemang på gång, bland annat kommer man anordna LIBO-cup, en sponsorcup samt en futsalcup som man hoppas ska kunna bli återkommande happenings i föreningen.

– Att Tjodolf kommer in och hjälper oss ger mig personligen mer drivkraft, han har gett oss ett förtroende och det är upp till oss att visa i handling att vi tar vara på det, säger Ali.

– Föreningsliv är en viktig del i ett samhälle, och jag har en idé om att bidra till att göra Lindesberg till Sveriges bästa småstad, och att ha de bästa föreningarna och bra föreningsverksamheter tycker jag är en del av det. Nu kan jag kombinera det med min passion för fotboll och mitt extra hjärta för IFK, så det känns jättebra, avslutar Tjodolf.

Publicerad 23 december 2022 klockan 08:32

Camilla Lagerman , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Läraren Per-Anton Olsson hade med sig en skrivelse från MaskinLeverantörerna. Foto: Camilla Lagerman

Skrivelsen som inte fick läsas upp i kommunfullmäktige

Inför punkten allmänhetens frågestund under måndagens kommunfullmäktige hade läraren Per-Anton Olsson aviserat att han ville läsa ett stycke ur en skrivelse från branschorganisationen Maskinleverantörerna, med anledning av nedläggningshotet på tunga fordon. Detta medgav dock inte ordförande Arnold Bengtsson (S), då det endast är frågor som ska ställas. LindeNytt kan dock publicera skrivelsen i sin helhet.

27 februari 2024 klockan 13:51 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

AnnonsMed den agrivoltaiska tekniken går det att kombinera solpark och jordbruk. Foto: Linde Energi

Dubbla nomineringar till Lindeföretag för deras satsningar på solceller

Sedan 2004 har Svensk Solenergi årligen delat ut Solenergipriset till branschens mest innovativa idéer. I år står det klart att Lindesberg genom Linde Energi och det privata företaget Solisten David Larsson AB, lyckats knipa dubbla nomineringar till de prestigefyllda utmärkelserna.
– Det är jätteroligt att av de totalt 16 nominerade i Sverige på kategorierna mark och byggnad, så går två av dem till Lindesberg. Det känns som att det säger någonting om att vi ligger lite i framkant på det här området i Lindesberg, säger Simon Tullstedt, marknads- och kommunikationschef på Linde Energi.

21 februari 2024 klockan 20:46 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Landsbygdspartiet Oberoende syn på besparingar på Lindeskolan

INSÄNDARE/DEBATT: En sak som samtliga partier är överens om är att vi måste spara pengar dä...

Sluteldat för kråkorna – innovativa elever vill effektivisera 170 000 vedpannor

Under tisdagen hölls finalen för "Innovation day 2024" på Lindeskolan...

Ambulanschef Mikael Jansson, Lars Andersson och Lars-Olov Green från Lions, Eva Idstam från Lions Kristina och ambulanssjuksköterska Torbjörn Bergvall. Foto: Jennie Einarsson

Skänkta mjukisdjur skall trösta barn i ambulansen

Under onsdagen fick ambulansen i Lindesberg tillskott av en mängd nya medarbetare – i form av mjukisdjur. Bakom initiativet står Lions Club Lindesberg och Lions Kristina, som krokat arm för att se till att barn ska få tröst och lugn av en liten kramvänlig nalle när de råkar ut för något som kan kännas skrämmande.
– Det här är väldigt uppskattat, nästan alla barn som åker i ambulans vill ha en nalle, säger Mikael Jansson, ambulanschef för norra länsdelen.

14 februari 2024 klockan 14:56 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Lillemor Bodman (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Foto: Moderaterna Lindesberg/Fredrik Norman

Bodman om konsekvenserna för berörda elever – och påstått jäv i skolfrågan

Efter måndagens möte i barn- och utbildningsnämnden står det klart att vård- och omsorgsprogrammet pausas från och med hösten 2024, samtidigt inväntar man sökunderlaget för estetiska programmet för att kunna avgöra dess framtid. Under nästa sammanträde i mars ska man även fatta beslut gällande ”tunga fordon”, då man nu ska utreda om det går att rädda.
– Det är ett otroligt svårt ekonomiskt läge, det säger man ju alltid kan man tycka, men det är verkligen extremt dåligt, säger Lillemor Bodman (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

13 februari 2024 klockan 12:55 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Läraren om sparförslaget: ”Underlaget är felaktigt”
På måndag ska barn- och utbildningsnämnden fatta beslut gällande besparingar på Lindeskolan. Bland förslagen finns bland annat att lägga ned ...
10 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Förening tar över och styr Trollrallyt in i framtiden
Efter att ha arrangerat Trollrallyt i Lindesberg i två år lämnar Matilda Persson och Rebecca Persson nu över stafettpinnen till nya eldjälar i f...
9 februari 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel LindePac firar sex år och spår en ljus framtid utan plast
Det har hunnit gå sex år sedan LindePac återupptog produktionen av formgjuten cellplast efter att dåvarande ägare beslutat att lägga ner ...
6 februari 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Sofia Birging, Anna Engström och Fanny Nelson från Stråssa GF Lindesberg fick ta emot Föreningsledarstipendiet 2023. Foto: Lindesbergs kommun

Dags att nominera eller söka kommunens stipendier

Nu finns det möjlighet att söka eller nominera kandidater till Lindesbergs kommuns Byggnadspris, Kulturstipendium, Föreningsledarstipendium samt Resestipendium för ungdomar under 20 år. Nominering och ansökan är öppen för alla.

1 februari 2024 klockan 14:10 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Biografens överlevnad hänger på oss!

INSÄNDARE/DEBATT: Det är allmänt känt att Vill man ha lokala butiker kvar? Då behöver man handla lokalt. Detsamma gäller kultur!

1 februari 2024 klockan 09:30 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Krögarduo öppnade med ny energi efter ledigheten

UPPDATERAD 1/2: Efter närmare en månads stängning öppnade Brasserie All In dörrarna igen under fredagen. ...

Festligt när Apotek Hjärtat öppnade i nya lokaler

På måndagsförmiddagen bjöds det på festlig invigning när Apotek Hjärtat för första gången kunde v...

Svalt intresse när invånarna fick tycka till om kommunen

Under hösten 2023 genomfördes en medborgarundersökning där 1200 slumpmässigt utvalda invånare ...

Foto: Fredrik Norman

Så påverkas resenärer av rådande störningar i tågtrafiken

På grund av omfattande störningar i tågtrafiken, vilket har drabbat många resenärer den senaste tiden, går nu Tåg i Bergslagen ut med information om förändrade tidtabeller som bland annat berör resande i vårt område med Linje 53 Bergslagsbanan mellan Gävle – Mjölby.
– Detta är mycket olyckligt och vi vet att många resenärer har drabbats, kommenterar Gabriel Andersson, presskontakt på Tåg i Bergslagen, i ett pressmeddelande.

17 januari 2024 klockan 13:37 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Nye presidenten – ett ungt lejon i ett åldrande sällskap

För cirka fyra månader sedan tillträdde William Flormo, blott 26 år gammal, som ny president...

Arrangörerna efterlyser nya krafter till Trollrallyt

Efter att ha arrangerat lådbilstävlingen Trollrallyt i två år söker nu arrangörerna Matilda Persson ...

Öppet för anmälan till LindeDagen 2024

Nu välkomnar Lindesbergs Rotaryklubb utställare att anmäla sig till den åttonde upplagan av LindeDagen. Det mycket ...

Gemenskapen viktigast när pensionärsklubben fäller käglor

I samband med att en ny säsong drar igång anordnar nu PensionärsBowlingklubben Linde i samarbete...

Vad får man gjort i Lindesbergs kommun på 365 dagar?

INSÄNDARE/DEBATT: Vi politiska partier i den styrande majoriteten påbörjade resan mot en tryggare och ...

Länsstyrelsens beslut: Sju lodjur får fällas under licensjakten

Länsstyrelsen har beslutat om licensjakt på lodjur i Örebro län. Då resultatet från å...

Foto: Region Örebro län

Regionens upphandling kan vara olaglig – riskerar miljonböter

I början av 2016 beslutade Regionerna Örebro, Blekinge, Sörmland, Västerbotten, Västernorrland, Dalarna, Halland, Gävleborg och Norrbotten att gemensamt upphandla ett nytt digitalt journalsystem för vården. Enligt Konkurrensverket är upphandlingen olaglig, och regionerna riskerar nu att behöva betala tio miljoner kronor vardera i upphandlingsskadeavgift.

21 december 2023 klockan 08:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lions Club Storå dubblade julgåvan i år: ”Större behov än någonsin”
På tisdagen fick Linde bergslags församling ta emot ett rejält bidrag från Lions Club Storå. I år var gåvan dessutom större än någon gång ...
20 december 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Fem eldsjälar tilldelas Energiklappen 2023
Tidigare i vinter bad Linde energi allmänheten att nominera sina lokala hjältar till Energiklappen. Den 10 december stängde nomineringarna, och nu ...
20 december 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Wajih gjorde ett jätteklipp för Barncancerfonden – samlade in 10 000 kronor
Måndagen gick i välgörenhetens tecken hos Salong Diem i Lindesberg, då ägaren Wajih Daoud lät samtliga dagens intäkter oavkortat gå till ...
19 december 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-12-19

2023-12-18

2023-12-18

2023-12-15

2023-12-14

2023-12-14

2023-12-12

2023-12-09

2023-12-08

2023-12-06

2023-12-05

2023-12-04

2023-12-01

2023-11-29

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2024-02-27 21:50