Petter Carlsson, Tjodolf Sommestad, Ronny Sterzenbach och Ali Jamal Yassin ser ljust på framtiden för IFK Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

IFK Lindesbergs fantastiska julklapp: Ny jättesponsor

Lagom till jul offentliggör IFK Lindesberg klubbens nyaste tillskott på sponsorsidan, nämligen Tjodolf Sommestad. Eldsjälen, som själv har ett brinnande intresse för fotboll, går in med ekonomiska medel för att hjälpa föreningen framåt i sina nya satsningar, som man hoppas ska kunna ta klubben till nya nivåer.
– Det här gör att vi kan fördela om resurserna i föreningen och satsa på utbildning för ungdomsledare och föreningsutveckling. Det öppnar dörrar för oss och vi är jättetacksamma, säger klubbens ordförande Petter Carlsson.

Tjodolf Sommestad flyttade till Lindesberg som 12-åring, men återvände till Stockholm i vuxen ålder där han bland annat gjorde stor karriär inom spelvärlden. För ungefär 15 år sedan gick flytten tillbaka till Lindesberg, där han sedan dess har startat ett flertal framgångsrika bolag. Passionen för fotbollen, och moderklubben IFK Lindesberg, har dock aldrig svalnat och han går nu in som ny sponsor till föreningen för att hjälpa dem ta nästa steg i sina satsningar.

– Jag flyttade till Lindesberg när jag var 12 år, och ett av de första sociala sammanhangen jag hamnade i var IFK Lindesberg. Jag har alltid haft intresse för fotboll sedan jag var riktigt liten och IFK Lindesberg var ett sätt för mig att komma in i umgänget här i stan, vilket det är såklart är för många barn, jag har ju egna barn också, berättar han för LindeNytt.

Att Tjodolf går in som sponsor just nu är dock ingen slump, då föreningen arbetat hårt under de senaste åren med att synliggöra sitt arbete, samtidigt som fler och fler lokala företag visat intresse för att stötta fotbollen.

– Min förhoppning är att kunna hjälpa till att få föreningen att accelerera och att kunna planera lite mer långsiktigt, att kanske kunna ta in den hjälp som behövs med något eller satsa på saker som kan börja ge resultat om några år. En level-up, eller två, som man säger inom spelvärlden, och jag hoppas att det kan skicka in lite ny energi och ge en andningspaus, säger Tjodolf.

Bland de nya satsningarna som möjliggörs av Tjodolfs ekonomiska injektion i föreningen nämns bland annat utbildning av ungdomsledare, föreningsutveckling och en ordentlig satsning för att få A-laget att klättra uppåt i seriesystemet.

– Att vi säger att vi vill satsa på att få A-lagen högre upp i seriesystemet har också en sammankoppling till våra yngre knattar, vi tror att det kan driva de yngre att vilja sträva dit. Det ska finnas en bra samhörighet i hela föreningen, exempelvis ska Kalle från A-laget kunna gå in och träna Pelle från p-10, att man har den relationen och sammanhållningen gör att det känns roligt att vara här, förklarar Ali Jamal Yassin som är marknadsansvarig i föreningen.

– I nuläget förestår föreningen IFK inget eget damlag, men vi bedriver ett samarbete med systerföreningen GSBK sedan några år tillbaka då vi hade för få spelare på seniorsidan. Vi hoppas att kommande års satsningar även gör att fler tjejer väljer att spela fotboll längre, så att vi kan få fram underlag för mer än ett seniorlag på damsidan framöver, säger Petter.

Tjodolf Sommestad och Ali Jamal Yassin. Foto: Camilla Lagerman

Man betonar också att de nya satsningarna kommer att genomsyra hela föreningen, både pojkar och flickor, på alla nivåer och i alla åldrar. Klubben hoppas också att ungdomar ska vilja fortsätta att satsa på sin fotbollskarriär, något som bland annat framgångsrika representationslag kan bidra till.

– Både handbollen och hockeyn spelar på elitnivå, och där har vi haft killar i 14-15-årsåldern som har varit jätteduktiga inom fotbollen men som har valt att inte satsa vidare, utan vända sig till någon av de andra sporterna just för att vi inte har ett lag i en högre division, säger Ali.

– IFK är ju ändå Lindesbergs största förening sett till ungdomsverksamheten, och det kan jag ju tycka att politikerna borde bry sig mer om. Det är klart att det ska finnas elitverksamhet också, men bredden är ju viktig, det är ju här vi fostrar framtida generationer i att samarbeta och ha roligt ihop, och jag tycker vi ska ha rätt förutsättningar för det även kring fotbollsklubben, säger Tjodolf.

Det finns dock fler saker på klubbens önskelista, som man hoppas kunna göra verklighet av tack vare Tjodolfs bidrag. Bland annat vill man bygga om klubbhuset, något som man även fått bidrag från Riksidrottsförbundet för att kunna påbörja, men också utveckla fritidsbyn så att fotbollen får den utomhusarenan man behöver.

– Det finns möjlighet att utveckla fritidsbyn med en ordentlig arena med belysning, som man borde ha, och konstgräsmöjligheter som finns i resten av Sverige borde ju finnas här också, säger Tjodolf.

– Vi vill ju ha mer platser för att kunna ta hand om publiken, då vi faktiskt har mycket folk som kommer på matcherna. Vi märker att det är många som vill komma och titta på fotboll, förklarar Ronny Sterzenbach.

Inför nästa år har klubben redan några nya evenemang på gång, bland annat kommer man anordna LIBO-cup, en sponsorcup samt en futsalcup som man hoppas ska kunna bli återkommande happenings i föreningen.

– Att Tjodolf kommer in och hjälper oss ger mig personligen mer drivkraft, han har gett oss ett förtroende och det är upp till oss att visa i handling att vi tar vara på det, säger Ali.

– Föreningsliv är en viktig del i ett samhälle, och jag har en idé om att bidra till att göra Lindesberg till Sveriges bästa småstad, och att ha de bästa föreningarna och bra föreningsverksamheter tycker jag är en del av det. Nu kan jag kombinera det med min passion för fotboll och mitt extra hjärta för IFK, så det känns jättebra, avslutar Tjodolf.

Publicerad 23 december 2022 klockan 08:32

Camilla Lagerman , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Efter konkursen – ny ägare tar över Wienerkonditoriet

I slutet av juni begärdes Sveas bageri och konditori i konkurs, något som även påverkade Sveas Wiener i Lindesberg. Nu kan LindeNytt avslöja att en ny ägare har tagit över det anrika Wienerkonditoriet, som nu får nytt liv.
– Nu är det dags! Det är jätteroligt, säger Susanne Thammes, teamledare i Lindesberg.

18 juli 2024 klockan 12:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Jennie Einarsson

Över 200 loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 13-14 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget Bergslagens loppishelg går av stapeln för sjätte året i rad. Över 200 olika säljare, från Silverhöjden i norr till Fellingsbro i söder, öppnar dörrarna för fyndsugna loppisälskare mellan klockan 10.00-16.00 både lördag och söndag.

8 juli 2024 klockan 15:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Rusta etablerar sig i Lindesberg – öppnar hösten 2025

Varuhuset Rusta, med över 100 butiker spridda över landet, etablerar sig i Lindesberg. Butiken ...

Sveas bageri och konditori i konkurs – konkursförvaltaren söker lösning

I februari 2021 tog Sveas bageri och konditori över det anrika ...

Möt årets drivna drömjobbare: ”En fantastisk möjlighet”

För trettonde sommaren i ordningen genomför Sparbanken Bergslagen sitt projekt Drö...

Hugo Öhman, digital specialist på Tormek hoppas på en succé för andra upplagan av Sharp Makers. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bland Harry Potter-kvastar och andra vassa konstverk

Efter fjolårets succé har slipmaskintillverkaren Tormek åter slagit upp portarna för att visa besökare vad man kan göra med en vass egg. 25 nya konstnärer installerar nu sina kreationer i Sharp Makers 2024 och variationen är stor även i år – allt från en flygande Harry Potter-kvast till handgjorda musikinstrument och en mekanisk val finns att beskåda.
– Vi vill inspirera folk och visa upp våra duktiga användare och vad de kan åstadkomma, så vi kör i år igen, säger Hugo Öhman, digital specialist på Tormek.

18 juni 2024 klockan 12:11 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Karzan Kader har nu öppnat sitt efterlängtade Mama Rosa. Foto: Camilla Lagerman

Karzan gjorde verklighet av sin dröm – nu är Mama Rosa öppet

Redan för 15 år sedan föddes drömmen hos Karzan Kader om att en dag öppna en restaurang i Mama Rosas gamla lokaler, och att den skulle bära samma namn som förr i tiden. Nu har han gjort verklighet av sin vision, och han hoppas kunna skapa samma känsla av gemenskap som fanns då.
– Jag själv var för ung för att komma in, men jag har fått höra historier om hur det var på den tiden, med långa köer och fullsatta kvällar, säger han med ett leende.

14 juni 2024 klockan 15:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer
Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu Lars-Åke ”Pinnen” Johansson sålt verksamheten. Ny ä...
11 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter flera jättebyggen står Lindeföretaget inför ett gigantiskt projekt
Efter närmare 26 år i byggbranschen har Lindesbergsbolaget TAB - Tommy Allström Byggproduktion - blivit ett välkänt namn inte bara i bygden utan...
10 juni 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Modiga förare i snabba bilar när Trollrallyt gick av stapeln
Det bjöds på både regn och sol, men framförallt en massa glädje, när årets upplaga av Trollrallyt gick av stapeln under nationaldagen. Ett ...
6 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Efterlängtad återkomst: Flytande konsert med Martin Almgren i sommar

Efter två års uppehåll är det dags för den omåttligt populära flytande konserten med Martin Almgren att göra comeback. Datumet är satt till lördagen den 3 augusti, klockan 18:00, och precis som tidigare kommer man hålla till ute på Råsvalens vatten i höjd med Lövåsen.

5 juni 2024 klockan 08:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildspecial: Studentbalen 2024

Startskottet för studentveckan har officiellt gått, och under lördagskvällen samlades Lindeskolans avgångselever för den traditionsenliga balen på Nora Stadshotell. Höga klackar, böljande klänningar och stiliga kostymer minglade på röda mattan i solskenet som strålade ikapp med studenternas leenden. LindeNytt kan här bjuda på ett bildspel från kvällens festligheter.

1 juni 2024 klockan 21:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Krögarparet firar 1-årsjubileum med ny satsning

Den 1 juni har det gått ett år sedan krögarparet Oliver Lindberg och Daniel Ekström slog upp portarna till ...

Festligt när Trivselköp i Guldsmedshyttan firar 45 år

Under fredagen firar ICA Supermarket Trivselköp i Guldsmedshyttan sitt 45-årsjubileum med ett ...

bildspel Bildextra: Gamla Kristinaskolan färdig för inflytt

Arbetet med att förvandla den gamla Kristinaskolan i Lindesberg till bostäder är nu inne på sluttampen. ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Gamla skolprylar efterlyses inför inflytt i Kristinaskolan

Med knappt en vecka kvar tills den gamla Kristinaskolan får sina allra första hyresgäster, efterlyser fastighetsägaren prylar med koppling till skolverksamheten som än gång huserade i byggnaden.
– Det vore roligt med exempelvis lite fina bilder från förr att hänga upp i trapphuset, så man får den här känslan från skolan, säger Ann-Louise Hytter från Lindesbergs Fastigheter.

24 maj 2024 klockan 11:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Klockars efter beskedet från LPO: ”Deras fria vilja”

Det politiska styret i Lindesberg är inte längre i majoritet efter att LPO lämnade beskedet ...

LPO avslutar samarbetet med majoriteten – blir vågmästare

Efter knappt 17 månader vid makten har det nya majoritetsstyret i Lindesbergs kommun gått i ...

Lindesberg får en egen stadsfest – premiär i juli

Lördagen den 6 juli är det premiär för den allra första upplagan av Lindesberg Stadsfest, ett ...

bildspel Hyrmaskinsdagen lockade både stora och små

Trots en kylslagen och bitvis regnig väderlek lockade årets upplaga av Hyrmaskinsdagen många nyfikna besökare ...

bildspel Martin Almgren satte extra glans på årets BEL-ceremoni

Lindeskolans årliga BEL-ceremoni genomfördes under tisdagseftermiddagen under, som alltid, mycket ...

En stunds fika och avkoppling för medlemmarna i HjärtLung Bergslagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax

Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några timmars avkoppling och omvårdnad. Medlemsträffarna fyller många funktioner, bland annat försöker man motverka ensamheten.
– Människor som är hjärtsjuka och lite äldre är ofta ensamma, då ville vi göra något gemensamt som alla kunde vara med på, berättar ordförande Gun Ehnvik.

22 april 2024 klockan 11:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”
Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar, är glädjen stor både bland elever och lärare. LindeNytt h...
12 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag
Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på Lindbackaskolan lyckats få ihop pengar till en högt efterlängtad ...
12 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan
Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på Lindeskolan, kom under torsdagen beskedet att...
11 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-06

2024-04-04

2024-04-02

2024-03-28

2024-03-27

2024-03-26

2024-03-22

2024-03-21

2024-03-19

2024-03-18

2024-03-15

2024-03-12

2024-03-08

2024-03-06

2024-07-24 17:48