Foto: Pressbild

Martin Almgren släpper ny låt efter pappans bortgång: ”Blev mitt andningshål”

Vid midnatt släpper Martin Almgren sin senaste singel ”Days with you”, en låt som kom att bli en form av sorgebearbetning för Martin, vars pappa gick bort i somras efter en kort tids sjukdom.
– Jag har verkligen fått släppa ut vad jag känner, det har jag mycket lättare för att göra genom musiken än när jag ska prata, så det blev mitt andningshål, berättar Martin för LindeNytt.

De flesta förknippar nog Martin Almgren med hans signifikanta, rungande skratt som kan fylla upp ett rum utan problem. Men med den nya låten ”Days with you” öppnar han upp en helt annan sida av sig själv, där han bearbetar sorgen efter sin bortgångne pappa.

– Den handlar om de här vanliga frågeställningarna som kommer upp, vad är jag utan dig, att jag skulle ha tagit tillvara på tiden lite mer – för när det väl är slut så är det för sent, berättar Martin.

Från början var dock inte tanken att låten skulle bli det den i slutändan faktiskt blev, då musiken komponerades långt innan, där flera olika texter provades fram.

– Tanken var ju att den skulle släppas även innan pappa gick bort, men sedan när han gjorde det så visade det sig att det var som att jag hade skrivit hans låt, långt innan han ens blev sjuk. Så det var ganska lätt att slutföra texten, men sedan visste jag inte om jag skulle orka att göra färdigt den, men sedan bestämde jag att nu ska det få komma ut, berättar Martin.

Foto: Pressbild

När låten var komplett med både musik och text, började nästa steg i processen, något som i början var väldigt tungt och svårt men som sedan visade sig ha en läkande effekt.

– När jag skulle börja lägga sång på den så var det väldigt svårt, man kom liksom en halv vers och så fick man ta paus. Jag sjöng ju hur det kändes, så det blev att jag bearbetade sorgen medan jag producerade låten. Det blev på något sätt en terapi för mig, och det gjorde att jag kunde ta mig igenom dagarna på ett bättre sätt, säger Martin.

Trots att låten släpps officiellt vid midnatt, så har Martin faktiskt framfört den live vid två tillfällen, och den första gången satt hans pappa i publiken.

– Då var det med den gamla texten, men i det stora hela var den detsamma. Då spelade jag den i Kopparbergs kyrka och pappa hörde den. Sedan har jag spelat den en gång efter att han gick bort, det var i Hällefors när jag var förband åt Sven-Ingvars. Då visste jag faktiskt inte riktigt om jag skulle klara av det, men jag tog mig igenom det, berättar han.

Vid midnatt, natten mellan torsdag och fredag släpps låten ”Days with you” på samtliga streamingplattformar, och Martin beskriver att det ska bli skönt att få ut den nu.

– Jag har verkligen fått släppa ut vad jag känner, det har jag mycket lättare för att göra genom musiken än när jag ska prata, så det blev mitt andningshål. Det ska bli skönt att få ut den, för varje gång man har hållit på med den så blir man ju påmind om allt, så att allt kommer upp igen. Men för varje gång kommer man ihåg mer bra saker och fina stunder, och det känns bra nu.

Publicerad 26 oktober 2023 klockan 18:16

Camilla Lagerman , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Inga julbelysta träd förrän nästa år

Julbelysning är ett efterlängtat inslag när vintermörkret smyger sig på och med första advent runt hörnet är det åter dags att tända upp centrum i Lindesberg – men exakt vilken typ av belysning vi kommer få se blir en överraskning.
-Jag vill inte avslöja något men vi har en tanke bakom, så mycket kan jag säga, säger Monica Lindh, enhetschef på Tillväxtförvaltningen.

29 november 2023 klockan 09:09 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

AnnonsFoto: Pavel Koubek

Högre vårdavgifter väntar när regionen gör enormt underskott

Då den nuvarande ekonomiska prognosen för Region Örebro län pekar på ett underskott på cirka en miljard kronor, har man i regionfullmäktige beslutat om en höjning av avgifterna för bland annat Folktandvården. Detta innebär en tioprocentig höjning av patientavgifterna från och med den 15 januari 2024, meddelar Region Örebro län i ett pressmeddelande.

28 november 2023 klockan 13:05 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild flyttar in i Elon-butik

Elon Ljud & Bild kommer att stänga efter årsskiftet - men konceptet hemelektronik kommer fortfarande finnas kvar ...

Gemensamma krafter skapar en finare jul för utsatta familjer

För många är julen en högtid förknippad med familjemys, julklappar och julmat - men inte för ...

Redovisa arbetsgivaravgifter

INSÄNDARE/DEBATT: Sverige har idag en dold skatt på arbete som kallas för arbetsgivaravgift. Det gör att många betalar ...

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Wajih klipper till förmån för Barncancerfonden

Måndagen den 18 december håller Salong Diem i Lindesberg öppet i hela 11 timmar för att göra folk julfina inför den stundande högtiden. Alla intäkter under dagen kommer dock gå oavkortat till Barncancerfonden, som alltså får ett fint tillskott lagom till jul.
– Det bästa jag vet är att göra människor glada, säger Wajih Daoud.

22 november 2023 klockan 13:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Donera en julklapp och se på bio gratis. Foto: Lindesbergs Biograf

Gåvobion ska sprida glädje till behövande i jultider

I samband med julskyltningen den 3 december arrangerar Lindesbergs Biograf eventet Gåvobio, med syfte att sprida extra glädje i jultider. Målet är att samla in julklappar till de familjer som har det svårt, där alla besökare som donerar en julklapp bjuds på gratis adventsbio med popcorn som tack.
– Vi hoppas att det kommer mycket folk och att vi kanske kan göra det till en tradition, säger Daniel Wiklund på Lindesbergs Biograf.

21 november 2023 klockan 13:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En vinnare av presentkortet hos Nya Snickerifabriken utsedd
Klockan 19.00 på måndagen stängde LindeNytts tävling där ett cirkulärt presentkort hos Nya Snickerifabriken stod på spel. Trots den korta tä...
21 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Rekordhögt tryck på Frövifors julmarknad
Kransar, salmbärssylt, honung, kanderade äpplen och kaffe - detta och mycket mer gick att hitta på Frövifors julmarknad, som i år lockade fler ...
20 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Beslutet: Stora besparingar inom sjukvården väntar
Under torsdagsförmiddagen fattade hälso- och sjukvårdsnämnden beslut gällande de stora besparingar som Region Örebro län står inför. Tidigare...
16 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Richard Järlstam, marknads- och försäljningschef på Linde energi. Foto: Linde energi.

Vem tycker du ska få årets Energiklapp?

Med syfte att lyfta fram lokala eldsjälar, initiativ och projekt har Linde energi sedan fyra år tillbaka uppmärksammat personer genom ”Energiklappen”. Nu vänder sig det lokala energibolaget åter till allmänheten med en uppmaning att nominera kandidater som man tycker är värda årets Energiklapp.
– Vi på Linde energi brinner för ett hållbart och levande Bergslagen och vill på detta sätt uppmuntra och uppmärksamma våra lokala hjältar, säger Joakim Johansson vd på Linde energi i ett pressmeddelande.

15 november 2023 klockan 14:47 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Foto: Pressbild

Björn Rosenström gästar Vårmönstringens Vårfest

Efter premiärsuccén för Vårmönstringens egen utomhusfestival, meddelar arrangören nu att Vårfesten återkommer även nästa år, den här gången med ett något större dragplåster på scenen.
– Vi levlar upp lite med nästa års stora headline, så där tar vi ett lite starkare namn med Björn Rosenström. Han har inte varit i trakterna på länge, så det känns som det kan bli ett slagkraftigt namn, berättar Johan Eriksson på JME Music.

15 november 2023 klockan 14:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Pigg förening firar 125 år med öppet hus och fest

Lördag 11 november bjuder Lindesbergs äldsta idrottsförening, Lindesbergs Tennisklubb, in till ett ...

Futsaldamerna gör upp i helgens cup

I helgen stundar en andra omgång av Lindegym Futsal Cup 2023. Denna gång är det damerna som intar planen på ...

Nu skall ljus tändas för krigens offer – uppmanar invånarna att vara med

På initiativ av Socialdemokraterna i Lindesbergs kommun anordnas en ...

AnnonsCentrala Lindesberg. Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Delar av centrum utan fjärrvärme på grund av läcka

Delar av centrala Lindesberg kommer att vara utan fjärrvärme under onsdagseftermiddagen och kvällen. Anledningen är ett läckage som har upptäckts och skall åtgärdas med start kl. 16.00.

8 november 2023 klockan 15:56 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Elin och Lena riggar upp för snabbdejting på singlarnas dag

På självaste Singles Day, som infaller lördag 11 november, är det premiär för ett nytt ...

bildspel Rysligt mingel under helgens Halloweenfirande

Under den gångna helgen genomförde både Brasserie All In och Lindesbergs Stadshotell sina Halloweenfester, där ...

Gruppen bakom protestlistorna tackar för stöd – och bekymras över viss vägran

INSÄNDARE: Vi som ingår i gruppen och står bakom protestlistorna ...

Slöjdare firar 40 år med jubileumsmässa

I helgen bjuder Bergslagens Slöjdare in till sin årligen återkommande Hantverksmässa, som denna gång blir av ...

Rotarymöte kastade ljus över samhällets mörka sida

Rotarys sedvanliga måndagsmöte flyttades under gårdagen till Lindeskolans aula, då man hade bjudit in ...

Ann-Christin Gryth, hotellchef på Lindesbergs Stadshotell, Rosa Åkerman, Sounds and Silence och Rosmarie Haapala, Hälsorum Bergslagen. Foto: Jennie Einarsson

Efter succén – nu blir Hälsomässan ännu större

Efter succépremiären för Hälsomässan i januari i år, som lockade flera hundra besökare, är man redan nu i startgroparna inför nästa mässa – denna gång med större yta och fler utställare.
– Vi har bestämt att vi kommer använda oss av hela övervåningen på Lindesbergs Stadshotell och samtidigt öppnar vi upp för utställare utanför kommungränsen, förklarar initiativtagarna Rosa Åkerman och Rosmarie Haapala.

25 oktober 2023 klockan 09:26 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Rotary överraskade idrottsförening med välkommet tillskott
Under måndagens Rotarymöte gästades sällskapet av Ali Jamal Yassin, ordförande i den nystartade idrottsföreningen Bergslagens IF, som berättade...
23 oktober 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Fonus förbereder för årets ljuständning: ”Varmt i hjärtat”
För femte året i rad hjälper Fonus i Lindesberg anhöriga att tända ljus vid deras nära och käras gravar inför Alla helgons dag. Intresset för...
18 oktober 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Så ska ”Projekt Kristinavägen” förbättra centrumkärnan
För att minska risken för översvämmning har man planer på att under 2025 dra igång ett massivt arbete med att förbättra dagvattenhanteringen i...
17 oktober 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-10-13

2023-10-12

2023-10-11

2023-10-10

2023-10-10

2023-10-09

2023-10-06

2023-10-06

2023-10-04

2023-09-29

2023-09-28

2023-09-28

2023-09-26

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-11-30 08:53