Möller Bil i Lindesberg har under de senaste åren haft en gynnsam och positiv utveckling. För att ytterligare förstärka verksamheten kommer bilföretaget nu att bygga ut verkstadsdelen för att också kunna ta emot större transportfordon. ”Vi väntar nu bara på att få bygglovet godkänt så vi kan sätta spaden i backen, berättar Per-Arne Lööv.
Den nya anläggningen kommer att byggas i direkt anslutning till den befintliga verkstaden. Dagens verkstadsbyggnad har inte takhöjd för att kunna ta emot alla typer av transportfordon, utan man har hittills varit tvungen att hänvisa de större fordonen till andra verkstäder. I och med tillbyggnaden kommer nu Möller Bil även klara av att serva de största transportfordonen.
– Den nya anläggningen blir en supermodern fullserviceverkstad med takhöjd för att kunna ta emot större transportfordon, berättar Per-Arne Lööv, platschef vid Möller Bil i Lindesberg.
Även bilhallen får en ansiktslyftning. I byggplanerna ligger att bilhallen får ny fasadfront ut emot Fotbollsgatan samtidigt som det också blir en del förändringar inne i bilhallen med bland annat nytt golv och ny belysning.
Per-Arne Lööv hoppas att kunna sätta spaden i backen för den nya verkstadsdelen och samtidigt börja med att fräscha upp bilhallen så snart som möjligt. Allt hänger på att bygglovet blir formellt godkänt.
– Vi har ett muntligt förhandslöfte så nu behöver vi bara det skriftliga definitiva beslutet för att komma igång, säger han.
Förhoppningen är att bygget har påbörjats inom en månad. Då hinner allt bli klart till invigningen som är planerat till den sista maj nästa år.
När nu verkstadsdelen blir större och Möller Bil därmed ordentligt ökar sin verkstadskapacitet behöver man också nyanställa mekaniker.
– Vi har nått kapacitetstaket på den befintliga anläggningen, så när vi nu växer behöver vi under nästa år anställa två nya mekaniker, berättar Lööv.
Det är heller inte omöjligt avslutar Per-Arne, att det kan bli fråga om att under nästa år också anställa ytterligare en person på försäljningssidan.
Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.
Utmattningen och den kroniska värken i kroppen fick Pia Gyllby att upptäcka floating för första gången. Det inte bara hjälpte henne med hennes fysiska åkommor, det blev även startskottet för hennes eget företag som hon idag driver på egen hand.
– Jag känner att jag har fått med många bitar i min verksamhet, men det är viktigt att se på hälsa som en helhet, berättar Pia.
Mycket har hänt sedan Maria-Pia Karlsson och Anna Almlöf startade Solberga Förskolor 2015. Under hösten öppnar man två helt nya avdelningar vid gamla Ågården i Lindesberg, där en av dem blir en mobil förskola. Dessutom har man ansökt om att starta en grundskola, något som har varit efterfrågat bland Solbergas föräldrar.
– Lindesberg är ju en fantastisk stad, och tanken har funnits från första början egentligen, berättar vd Maria-Pia Karlsson.
Karriären tog henne till Jackson, Mississippi i USA, där hon bodde i närmare tre år. Men längtan efter den svenska naturen kombinerat med en växande miljömedvetenhet och klimatångest fick Hanna Johansson att återvända hem till Lindesberg igen. Hennes strävan efter att göra en insats för miljön resulterade i den nyöppnade butiken Gröna Garderoben, där gamla plagg får nya ägare och ett längre liv.
– Jag ville göra något mer för miljön, och jag tänkte om man samlar allt på ett ställe så kanske det bli lättare för folk att välja begagnat, säger Hanna.
PRESSMEDDELANDE: Regeringen har beslutat att nästa generations elmätare ska vara installerade i hela Sverige senast den 1 januari 2025. För kommunägda Linde energi innebär det att cirka 12 000 elmätare ska bytas. Projektet har fått en flygande start trots coronapandemin och i dagsläget har nästan en tredjedel av framtidens elmätare installerats.
Hans Sigge, VD på Baettr AB i Guldsmedshyttan, har tilldelats årets hedersutmärkelse av Lindesbergs kommun för sina insatser och utveckling av kommunen. Detta uppger Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande på torsdagen. I klippet ovan kan du se när Sigge fick ett överraskande besök på sitt arbete av kommunstyrelsens ordförande, Bengt Storbacka.
Den senaste tidens kalla och vackra vinterväder har fått Lindesbergarna att gå man ur huse för att låna bland annat skridskor och skidor hos Fritidsbanken. Förra torsdagen slog man rekord i antal utlåningar, då hela 154 fritidsprodukter lämnades ut, något som nu gjort att man utökat öppettiderna med ytterligare en dag.