Per-Arne Lööv, platschef vid Möller Bil i Lindesberg

Möller Bil en av Sveriges bästa återförsäljare av Volkswagen

Sedan 2007 finns det norskägda bilföretaget Möller Bil AB i Sverige och Lindesberg. Under sex år har man satt service och kompetens i centrum. Därför har bilföretaget växt kontinuerligt och i Lindesberg har man kanske de mest nöjda Volkswagenägarna i hela landet.

Möller Bil är ursprungligen ett norskt familjeägd bolag som etablerade sig i Norge redan 1936. Idag finns gruppen närvarande i fem länder, förutom i Norge också i Sverige och i de tre baltiska länderna. Till Sverige kom Möller Bil 2007 genom uppköp av några mellansvenska återförsäljare av Volkswagen, där ibland Normans som då fanns etablerade i Lindesberg.

Möllers i Lindesbergs är med sina tio anställda och sina verkstads- och exponeringsytor den minsta enheten av de tio anläggningar som idag finns i Sverige. Av de fem bilmärken som säljs via Möller i Sverige så har Lindesbergsanläggningen kontrakt på två; Volkswagen personbilar och Volkswagen Transportbilar. Per-Arne Lööv som är platschef i Lindesberg skulle gärna ha kontrakt med något ytterligare märke av de fem, men är här begränsad av ytan i exponeringshallen.

– Man måste uppfylla vissa villkor för att kunna få kontrakt med fler märken och vi kan inte erbjuda den exponeringsyta som är nödvändig, och en utbyggnad av bilhallen är tyvärr omöjlig, säger Per-Arne Lööv.

Däremot är det fullt möjligt för alla ägare till en SEAT, Skoda, eller Audi att få bilen servad vid anläggningens verkstad. Som LindeNytt tidigare rapporterat om så kommer verkstadsdelen att byggas ut för att också kunna ta emot de största fordonen inom gruppen av Volkswagen Transportbilar.

Möller Bil säljer bra
Bilförsäljningen har fram till i sommaren i år haft en lägre tillväxt än tidigare år men i augusti vände försäljningen uppåt igen.

– Möller Bil i Sverige har hittills i år gått bättre än genomsnittet, säger Lööv.

Också den egna försäljningen i Lindesberg följer prognoserna för året. Här gissar Per-Arne att man kommer hamna någonstans mellan 275 och 300 sålda bilar under 2013. Drygt hälften är då nybilsförsäljning.

En liten men viktig del av Möller Bil

Att anläggningen i Lindesberg är den minsta enheten i Sverige är inget som bekymrar Per-Arne. Inom koncernen finns alla storlekar på anläggningar men oavsett storlek så har alla enheter samma krav på resultat men också samma förutsättningar. 

– Synen inom koncernen är att alla enheter och anläggningar, oavsett storlek, är lika betydelsefulla. Är inte den minsta länken smord ordentligt så roterar inte heller de stora länkarna smärtfritt, säger Per-Arne.

Om synen på hur försäljning, kundvård och service ska gå till är likartad inom hela koncernen så finns det skillnader mellan hur kunden handlar bil i Norge och Sverige.

– I Sverige byter du in din gamla bil hos den bilhandlare du köper den nya hos, oavsett vilket märke inbytesbilen har. I Norge köper du din bil hos märkeshandlaren för att sedan sälja din begagnade bil hos den bilhandlare som saluför ditt gamla bilmärke, berättar Per-Arne.

När Per-Arne sedan får frågan vad han vill framhålla som extra hos enheten i Lindesberg kommer hans svar blixtsnabbt och utan tvekan.

– Vi har en oerhört hög servicegrad och ett stort kunnande hos alla medarbetare. Det är jag mycket stolt över, betonar Per-Arne Lööv.

Sedan berättar han att den lilla anläggningen i Lindesberg ligger i topp på de interna mätningar som genomförs över servicegrad och kundnöjdhet.

– Generalagenten gör telefonintervjuer med alla i hela Sverige som köpt ny bil eller fått sin bil servad hos en märkesverkstad. Kunden får svara på frågor om hur man upplevt servicen och hur nöjd man är med bilen och det bemötande man fick, berättar Lööv.

Även om Per-Arne inte direkt berättar hur bra man ligger till i Lindesberg så kan man gissa att det är en topplacering, kanske inte den bästa men ändå mycket nära.

– Och då i jämförelse med alla återförsäljare och serviceverkstäder för Volkswagen i hela Sverige, avslutar en mycket stol platschef.

Publicerad 5 november 2013 klockan 18:55

Christer Karlsson , 070-598 80 08

Hans Sigge fick hedersutmärkelse – överraskades på jobbet av kommunstyrelsens ordförande

Hans Sigge, VD på Baettr AB i Guldsmedshyttan, har tilldelats årets hedersutmärkelse av Lindesbergs kommun för sina insatser och utveckling av kommunen. Detta uppger Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande på torsdagen. I klippet ovan kan du se när Sigge fick ett överraskande besök på sitt arbete av kommunstyrelsens ordförande, Bengt Storbacka.

4 mars 2021 klockan 10:01 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Ett glatt gäng som fick mysa med Reidargårdens djur under sportlovet. Gårdens ägare, Johanna Reidarsdotter i mitten. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma vindar, något som uppskattades av barnen som under helgen tillbringade dagarna på Reidarsgården i Lindesberg för att mysa med gårdens alla djur.

1 mars 2021 klockan 13:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi...

bildspel 37:an nyöppnar med nyheter från Årets Ekokock

Om allt går enligt plan öppnar 37:an på fredag, i sin nya och betydligt större kostym. Dessutom håller man ...

Vintern ger Linde energi möjlighet att gräva ner kablar utan att störa fågellivet

PRESSMEDDELANDE: Linde energi inleder nu nästa etapp med att väder- och ...

Kicki Seton är tillbaka i Lindesberg, där hon nu driver sitt egna Bed & Breakfast. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Kicki bytte Alicante mot Lindesberg och startade Bed & Breakfast

I mars 2016 sålde Kicki Seton sitt städföretag Kixon och flyttade med hela familjen till ett soligt Alicante i Spanien. Men efter fyra år på den spanska östkusten är hon nu tillbaka i Lindesberg, och har startat ett nytt företag, ett eget Bed & Breakfast.
– Jag trodde inte att det skulle bli företag igen, men det är väl något fel på en, skrattar Kicki.

16 februari 2021 klockan 14:51 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Bröderna Per och Olle Nelzén lämnar nu över verksamheten till Ann Björklund och Christina Orrbo. Foto: Privat

Nytt kapitel för bokhandeln – väninnor tar över verksamheten

Under onsdagskvällen blev det slutligen klart att Blombergska bokhandeln i Lindesberg får nya ägare från och med 1 maj. Det är väninnorna Christina Orrbo och Ann Björklund som nu axlar rollen som lokala bokhandlare.
– Vi ville att det skulle få leva kvar, och det kommer det att göra, även namnet Blombergska kommer bestå, säger Christina.

11 februari 2021 klockan 12:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Rekord för Fritidsbanken efter soligt vinterväder
Den senaste tidens kalla och vackra vinterväder har fått Lindesbergarna att gå man ur huse för att låna bland annat skridskor och skidor hos ...
11 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Byggmax öppnar i Lindesberg till sommaren
Byggvaruhusjätten Byggmax öppnar i Lindesberg till sommaren, med ett helt nytt varuhus som kommer att byggas på Stafettgatan. Enligt ett ...
9 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu spetsas spillvärmen fossilfritt även i Lindesberg
PRESSMEDDELANDE: Linde energi har investerat drygt fyra miljoner kronor i omställningen av en av de oljepannor som används för spets- och ...
9 februari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Foto: Jennie Larsson

Nu gäller 1 timmes parkering även på lördagar

Under veckan har Lindesbergs kommun monterat upp nya parkeringsskyltar längs Kristinavägen i Lindesberg. Numera gäller P-skiva med 1 timmes parkering även på lördagar mellan 9.00-15.00, något man gör för att det ska finnas parkeringsplatser för de som vill handla och göra ärenden under helgen.

4 februari 2021 klockan 09:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Verksamhetschefen Sandra Emanuelsson är mycket nöjd med måndagens premiär. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Succé när Sveas Wiener hade premiär

Under måndagen var det premiäröppning för Wienerkonditoriet under sin nya ägarflagg, då Sveas bageri och konditori numera står som ägare till det anrika Lindesbergsfiket. Men det var betydligt mer än bara namnet som bytts ut, då man under hela helgen jobbat i princip oavbrutet med att fräscha upp lokalen, något som uppskattades av kunderna.
– Ja, det har verkligen blivit otroligt fint! Det känns så mycket större helt plötsligt, och det är så fint med alla små detaljer, säger en av tisdagens gäster.

2 februari 2021 klockan 12:59 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Nygammal krögare blåser liv i Folkans restaurang

Efter en lång tids dvala är det nu dags för restaurangen i Folkets Hus att leva upp igen, när Tittis ...

bildspel Det blir mest gym på jobbet för stark trio

När kompistrion Tobias Stridälv, Maria Söderlund och Kalle Söderlund tog över gymmet i Stråssa efter Mats ...

Jätteinvestering: 2,6 miljarder skall ge effektivare produktion

PRESSMEDDELANDE: Styrelsen i BillerudKorsnäs har beslutat att investera i en ny sodapanna i Fr...

Annons

Sandy, Emma, Maryam och Navila tackar nu för sig. Foto: Privat

Andra bullar för Wienerkonditoriet när nya ägare tar över

För knappt 2,5 år sedan tog Sandy Aogiz och hans fru Maryam över det anrika Wienerkonditoriet i Lindesberg. Men efter ett tufft 2020 bestämde makarna sig för att sälja, och redan på måndag tar de nya ägarna över rodret.
– Det blev för tufft för oss, när coronan kom blev vi tvungna att dra ner på personal, vilket gjorde att vi fick jobba mycket mer än tidigare, berättar Sandy.

27 januari 2021 klockan 08:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Rekord för Erikshjälpens gåvoinlämning under pandemin

Coronapandemin fick människor att stanna hemma i större utsträckning än förr och många tog tillf...

Främmande katt flyttade in i Granngården – söker dess ägare

Granngården i Lindesberg har under den senaste månaden fått en inneboende på sitt lager...

Nytt förslag från ny nämnd ska ge fler chans till jobb

Människor med kognitiva funktionsvariationer samt äldre långtidsarbetslösa står ofta utanför ...

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”

Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med ...

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet

Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den ...

Nya pandemilagen – så påverkas du

Igår, den 10 januari, trädde den nya pandemilagen i kraft, och med den en rad nya förhållningsregler. De nya fö...

Det nyöppnade Elins Bilvård huserar på Kullgatan 10 i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Elin satsar på bilvård med personlig touch

Det inrutade kontorsjobbet inom kommunen passade bra medan barnen var små, men Elins rastlösa sida fick henne att ta steget att förvandla sin hobby och sitt bilintresse till sitt arbete. För bara några dagar sedan slog hon upp de nyinsatta garageportarna till sin helt egna bilvårdsfirma.
– Andra tjejer kanske gillar diamanter, men jag föredrar en ren bil, skrattar Elin.

8 januari 2021 klockan 13:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Succéstart för Vingeltorpets gårdsbutik
Vingeltorpets gårdsbutik i Björkhyttan har fått en strålande start sedan premiäröppningen i höstas och lockar redan till sig kunder inte bara ...
7 januari 2021 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

bildspel Elon slog upp portarna till den nya butiken
Flytten till Elons nya lokal på Bandygatan (industriområdet) har gått i något av rekordfart. Under de få dagarna den gångna julhelgen har man ...
30 december 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Fem får dela på Energiklappen
PRESSMEDDELANDE: Linde energi bad tidigare i vinter allmänheten att nominera sina lokala hjältar till Energiklappen. Hela 61 nomineringar kom in ...
21 december 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-12-18

2020-12-17

2020-12-15

2020-12-09

2020-12-04

2020-12-03

2020-12-02

2020-11-25

2020-11-24

2020-11-23

2020-11-23

2020-11-20

2020-11-19

2020-11-17

2021-03-04 14:07