Per-Arne Lööv, platschef vid Möller Bil i Lindesberg

Möller Bil en av Sveriges bästa återförsäljare av Volkswagen

Sedan 2007 finns det norskägda bilföretaget Möller Bil AB i Sverige och Lindesberg. Under sex år har man satt service och kompetens i centrum. Därför har bilföretaget växt kontinuerligt och i Lindesberg har man kanske de mest nöjda Volkswagenägarna i hela landet.

Möller Bil är ursprungligen ett norskt familjeägd bolag som etablerade sig i Norge redan 1936. Idag finns gruppen närvarande i fem länder, förutom i Norge också i Sverige och i de tre baltiska länderna. Till Sverige kom Möller Bil 2007 genom uppköp av några mellansvenska återförsäljare av Volkswagen, där ibland Normans som då fanns etablerade i Lindesberg.

Möllers i Lindesbergs är med sina tio anställda och sina verkstads- och exponeringsytor den minsta enheten av de tio anläggningar som idag finns i Sverige. Av de fem bilmärken som säljs via Möller i Sverige så har Lindesbergsanläggningen kontrakt på två; Volkswagen personbilar och Volkswagen Transportbilar. Per-Arne Lööv som är platschef i Lindesberg skulle gärna ha kontrakt med något ytterligare märke av de fem, men är här begränsad av ytan i exponeringshallen.

– Man måste uppfylla vissa villkor för att kunna få kontrakt med fler märken och vi kan inte erbjuda den exponeringsyta som är nödvändig, och en utbyggnad av bilhallen är tyvärr omöjlig, säger Per-Arne Lööv.

Däremot är det fullt möjligt för alla ägare till en SEAT, Skoda, eller Audi att få bilen servad vid anläggningens verkstad. Som LindeNytt tidigare rapporterat om så kommer verkstadsdelen att byggas ut för att också kunna ta emot de största fordonen inom gruppen av Volkswagen Transportbilar.

Möller Bil säljer bra
Bilförsäljningen har fram till i sommaren i år haft en lägre tillväxt än tidigare år men i augusti vände försäljningen uppåt igen.

– Möller Bil i Sverige har hittills i år gått bättre än genomsnittet, säger Lööv.

Också den egna försäljningen i Lindesberg följer prognoserna för året. Här gissar Per-Arne att man kommer hamna någonstans mellan 275 och 300 sålda bilar under 2013. Drygt hälften är då nybilsförsäljning.

En liten men viktig del av Möller Bil

Att anläggningen i Lindesberg är den minsta enheten i Sverige är inget som bekymrar Per-Arne. Inom koncernen finns alla storlekar på anläggningar men oavsett storlek så har alla enheter samma krav på resultat men också samma förutsättningar. 

– Synen inom koncernen är att alla enheter och anläggningar, oavsett storlek, är lika betydelsefulla. Är inte den minsta länken smord ordentligt så roterar inte heller de stora länkarna smärtfritt, säger Per-Arne.

Om synen på hur försäljning, kundvård och service ska gå till är likartad inom hela koncernen så finns det skillnader mellan hur kunden handlar bil i Norge och Sverige.

– I Sverige byter du in din gamla bil hos den bilhandlare du köper den nya hos, oavsett vilket märke inbytesbilen har. I Norge köper du din bil hos märkeshandlaren för att sedan sälja din begagnade bil hos den bilhandlare som saluför ditt gamla bilmärke, berättar Per-Arne.

När Per-Arne sedan får frågan vad han vill framhålla som extra hos enheten i Lindesberg kommer hans svar blixtsnabbt och utan tvekan.

– Vi har en oerhört hög servicegrad och ett stort kunnande hos alla medarbetare. Det är jag mycket stolt över, betonar Per-Arne Lööv.

Sedan berättar han att den lilla anläggningen i Lindesberg ligger i topp på de interna mätningar som genomförs över servicegrad och kundnöjdhet.

– Generalagenten gör telefonintervjuer med alla i hela Sverige som köpt ny bil eller fått sin bil servad hos en märkesverkstad. Kunden får svara på frågor om hur man upplevt servicen och hur nöjd man är med bilen och det bemötande man fick, berättar Lööv.

Även om Per-Arne inte direkt berättar hur bra man ligger till i Lindesberg så kan man gissa att det är en topplacering, kanske inte den bästa men ändå mycket nära.

– Och då i jämförelse med alla återförsäljare och serviceverkstäder för Volkswagen i hela Sverige, avslutar en mycket stol platschef.

Publicerad 5 november 2013 klockan 18:55

Christer Karlsson , 070-598 80 08

Det glada Solbergagänget visar upp sina nya förskolebuss. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Kika in i Solbergas mobila förskola

Tidigare i veckan begav sig Solbergas vd Maria-Pia Karlsson till Vetlanda för att köra hem verksamhetens nytillskott, en cirka 12 meter lång buss som från och med hösten kommer fungera som en mobil förskoleavdelning. Under lördagen finns bussen uppställd på parkeringen utanför Mejk, så att både stora och små kan beskåda den.
– Jag vill nästan flytta in, den är så häftig! berättar vd Maria-Pia Karlsson.

15 maj 2021 klockan 11:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Stefan Nordqvist med Dalkarlshytteån i bakgrunden. Privat foto.

Lokalt samarbete ger fritt ädelfiske i ån

Nu på lördag är det premiär för ädelfiske i Dalkarlshyttan. Detta har gjorts möjligt genom ett lokalt samarbete mellan en rad olika företag och Lindessjöns fiskevårdsområdesförening. Minst 500 kilo regnbåge kommer årligen att planteras ut i vattendraget. Och det är fritt fiske för alla som gäller. Med fritt fiske menas kostnadsfritt – inte att man får dra upp obegränsat med fisk eller använda fångstmetoder.
– Det här är en idé som jag har haft i några år och som nu äntligen har blivit verklighet, bland annat tack vare att vi har lokala företag som ställer upp och sponsrar med fisk, säger Stefan Nordqvist, Harrkungens Fiske, som är initiativtagare till fiskeprojektet.

6 maj 2021 klockan 10:53 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Nyöppning för Café Oscar med ny jätteservering

Efter åtta månaders stängning öppnar nu Café Oscar igen, nu med en betydligt större kostym och framfö...

10-årsjubileum för Drömjobbet – möt årets deltagare

För tionde sommaren i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt ...

Över en miljon kronor i Sparbanksbonus ska stötta den lokala handeln

Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas även i år ut redan nu på vå...

Det har varit en slitsam tid för familjen Karaosmanovic, som under lördagen inviger sitt nya café. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Kika in i Handelsträdgårdens nya café

Med knappt ett dygn kvar till invigningen av Lindesbergs Handelsträdgårds café råder det febril aktivitet för att få de sista detaljerna på plats.
– Vi öppnar klockan 10.00 imorgon och vi kommer nog hålla på här ända fram tills dess, skrattar Elvis Karaosmanovic.

30 april 2021 klockan 12:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

BergslagsBurgers kock, Mattias, med årets nyhet: Jätten. Foto: Privat

BergslagsBurger säsongsöppnar med jättenyhet

För fjärde sommaren i rad slår BergslagsBurger upp luckorna till sin serveringsvagn, som även i år står placerad vid den mellersta infarten till Lindesberg. Under sommaren 2021 introducerar man också flera smaskiga nyheter för sina gäster, bland annat en riktig bjässe.
– Det är något för den hungriga, säger Alexander Scharnke med ett finurligt leende.

27 april 2021 klockan 15:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Restaurang storsatsar: ”Ren chansning – men jag tror på det här”
Nu skall en stor och väderskyddad uteservering byggas upp vid restaurang Bytesgatan 17 - det som tidigare var Salute. Trots det just nu mycket osä...
23 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Ensamma djur och människor ges chans till ett rikare liv genom nytt samarbete
När en familjemedlem går bort ställs anhöriga ibland inför ett dilemma när det kommer till personens älskade husdjur som blivit kvar. För att ...
22 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Löa Hytta välkomnar nya hemligheter efter uppehållet
Efter förra årets pandemi-uppehåll återkommer den lekfulla teatervandringen Hyttans Hemligheter med ett helt nytt äventyr i sommar. Premiären ä...
14 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Egenproducerad glass är den stora nyheten som man hoppas kunna lansera inom kort. Foto: Privat

Kylig delikatess blir het nyhet när 37:an lanserar egen glass

Sedan 37:an slog upp portarna till sina nyrenoverade och större lokaler i början av året har man bjudit på en rad olika nyheter. Inom kort hoppas man kunna lansera den senaste och kanske största av dem, nämligen sin alldeles egenproducerade glass.
– Det här är en chansning så klart, folk är vana vid att se 37:an på ett visst sätt, men vi hoppas att det blir succé, berättar Julia Ekmark.

13 april 2021 klockan 13:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman

Nära en miljon skall få fler att lockas till Bergslagen

Nu skall turismen i Bergslagen stärkas. För ändamålet har Destination Bergslagen beviljats strax under en miljon kronor.
– Vi är övertygade att Bergslagen kan utvecklas till en Sveriges främsta turistdestinationer, säger Håkan Ceder, verksamhetsansvarig för Destination Bergslagen och ansvarig för projektet som nu skall göra norra länsdelen mer attraktiv för turister.

13 april 2021 klockan 09:11 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Annons

Marco Åkesson på Plantmarknaden i Lindesberg visar upp Årets Pelargon, Astrid. Foto: Camilla Lagerman

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till zonalpelargonen Astrid. Marco Åkesson på Plantmarknaden berättar mer om denna omåttligt populära blomma och om den vinnande sorten Astrid.
– Den är förvånansvärt vädertålig, trots att den är så tät, och ger mycket blommor oavsett om den står utomhus eller inne.

26 mars 2021 klockan 13:33 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad

Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för ...

bildspel I Pias må bra-källare står hälsa och välbefinnande i fokus

Utmattningen och den kroniska värken i kroppen fick Pia Gyllby att upptäcka floating för fö...

Mobil förskola och en egen grundskola är framtidsplanen för Solberga

Mycket har hänt sedan Maria-Pia Karlsson och Anna Almlöf startade Solberga Förskolor ...

Pandemin slår hårt mot restaurangerna: 20 procent mindre försäljning

Försäljningen på svenska krogar minskade kraftigt under pandemiåret 2020. Även i ...

Röda Korset växlar upp och utökar verksamheten

Sedan Sixten Larsson flyttade ifrån sin lokal i centrala Lindesberg i slutet av förra året har funderingarna...

Hannas intresse och arbete för miljön resulterade i butiken Gröna Garderoben. Foto: Camilla Lagerman

Hanna vill öka miljötänket med sin Gröna Garderob

Karriären tog henne till Jackson, Mississippi i USA, där hon bodde i närmare tre år. Men längtan efter den svenska naturen kombinerat med en växande miljömedvetenhet och klimatångest fick Hanna Johansson att återvända hem till Lindesberg igen. Hennes strävan efter att göra en insats för miljön resulterade i den nyöppnade butiken Gröna Garderoben, där gamla plagg får nya ägare och ett längre liv.
– Jag ville göra något mer för miljön, och jag tänkte om man samlar allt på ett ställe så kanske det bli lättare för folk att välja begagnat, säger Hanna.

9 mars 2021 klockan 11:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En tredjedel av framtidens elmätare på plats – landsbygden först ut
PRESSMEDDELANDE: Regeringen har beslutat att nästa generations elmätare ska vara installerade i hela Sverige senast den 1 januari 2025. För kommun...
9 mars 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Klart med försäljning av Kristinaskolan – byggs om till bostäder
Det kommunala fastighetsbolaget FALAB, Fastigheter i Linde AB, har i veckan överenskommit med privatägda Lindesbergs Fastigheter AB om försäljning...
5 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Välkänd krögare återvänder till Lindesberg med ny restaurang
Osman Agrali är ett välkänt ansikte bland Lindesbergs restaurangbesökare. Genom åren har han drivit klassiska Pub 2000, Gencos och Restaurang ...
5 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-04

2021-03-04

2021-03-01

2021-02-23

2021-02-17

2021-02-17

2021-02-16

2021-02-11

2021-02-11

2021-02-09

2021-02-09

2021-02-04

2021-02-02

2021-02-01

2021-05-15 19:43