Kontorschef Zlatko Savić

Nordea satsar på trygghet och nöjda kunder

Nordeas kontor i Lindesberg är ett av bankens mest framgångsrika kontor. Det har man blivit genom att satsa på kundnöjdhet och trygghet. Lindesbergskontoret tillhör till exempel toppen av Nordeas samtliga kontor när det gäller försäljning av försäkringstjänster. Kanske beror det på att en av de första frågorna man ställer vid ett rådgivningsmöte är: Vad oroar du dig mest för?

För snart två år sedan tillträdde Zlatko Savić som kontorschef för Nordeas kontor i Lindesberg. LindeNytt har träffat honom.

”Vi är ett privatkontor” inleder Zlatko Savić, och med det menar han att de flesta kunderna är privatpersoner. Därför är också samtliga som jobbar på kontoret SwedSec-licensierade, vilket innebär att de uppfyller nödvändiga kompetenskrav som privatrådgivare. Camilla Martinsson och Maria Källberg arbetar enbart med bokade kunder medan deras kollegor Jonna Laurila och Celina Andersson växlar sin rådgivningsroll med att också hålla koll på kundtjänsten. Dessutom är fyra specialister knutna till kontoret som kommer till Lindesberg när det finns behov av deras tjänster.

”Vi är ett framgångsrikt kontor inom Nordea vid en jämförelser med andra kontor i vår storlek” berättar Savić. Speciellt framgångsrika har man varit i att ha ökat antalet kunder inom de viktigaste segmenten samt i försäljningen av försäkringsprodukter.

Nöjda kunder
”Men man måste vara medveten om” fortsätter han, ”att all försäljning måste mynna ut i är en ökad kundnöjdhet. Om inte kundnöjdheten ökar är det ingen lyckad produktförsäljning. För oss gäller det att alltid sträva efter att kunden är nöjdare efter vårt möte, än han eller hon var före”.

En av de viktigaste framgångsfaktorerna för att lyckas med att få nöjda kunder är, menar Savić, att man är aktiv och den part som tar första kontakten. ”Vi tar en aktiv kontakt med nästan alla våra kunder, minst en gång om året för att erbjuda rådgivning. Är man, det vi kallar förmånskund, garanterar vi en kontakt”.

Nu är det inte bara en kontakt som är viktig för kundnöjdhet, utan självklart också det man levererar. Här menar Savić, att tryggheten är viktig, både i stort och smått. Nordea är idag den största banken i Norden och bara genom sin storlek kan man erbjuda trygghet och bra villkor inom sparande och på krediter. ”Förhållanden som också får positivt effekter för den enskilda kunden i Lindesberg”, betonar han.

Trygghet
Samtidigt är han också noga med att framhålla vikten av en trygghet i det lilla. Och med lilla menar Savić det försäkringsskydd man kan skaffa sig själv. I Nordea har det länge funnits ett tydligt fokus på sparande, men vid kontoret i Lindesberg har man under en längre tid också varit aktiva med att se över kundens behov av trygghet inom liv, hälsa och egendom. Ett exempel på detta, är att en av de första frågorna man ställer vid ett rådgivningsmöte är: Vad oroar du dig mest för?

Svaren varierar från sjukdom och ohälsa till räntehöjningar och värdeminskning på huset. Här menar Savić att det är viktigt att hitta en balans mellan de pengar som läggs på premier och det behov som finns. ”Är man orolig för sin egen hälsa men saknar sjukförsäkring kanske bör man se över hur man har fördelat sina försäkringspremier”, säger han.

I en nyligen genomförd undersökning som Nordea låtit utföra är en av slutsatserna att det råder en kraftig obalans mellan det vi svenskar oroar oss för och vad vi försäkrar oss emot.

När sedan Zlatko Savić som avslutning beskriver hur ett vanligt rådgivningsmöte går till på Nordea i Lindesberg blir man förvånad över hur lite produktegenskaper och produktinnehåll man berör. Istället handlar frågorna mycket om framtidstro, drömmar och vilket mål man har med sitt liv. ”Det är idag mer fokuserat på att hitta lösningar på kundens livssituation och framtidsutsikter än att visa på olika fonders utveckling och avkastning”, avslutar han.

Publicerad 24 september 2013 klockan 17:24

Christer Karlsson , 070-598 80 08

Luffaren Fargo återkommer till Löa Hytta i sommar. Foto: Camilla Lagerman

Löa Hytta välkomnar nya hemligheter efter uppehållet

Efter förra årets pandemi-uppehåll återkommer den lekfulla teatervandringen Hyttans Hemligheter med ett helt nytt äventyr i sommar. Premiären är satt till 9 juli och man spelar sedan föreställningar fram till 1 augusti.
– Vi har lärt oss, anpassat oss och ser hoppfullt på framtiden, meddelar ensemblen på sin hemsida.

14 april 2021 klockan 14:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Egenproducerad glass är den stora nyheten som man hoppas kunna lansera inom kort. Foto: Privat

Kylig delikatess blir het nyhet när 37:an lanserar egen glass

Sedan 37:an slog upp portarna till sina nyrenoverade och större lokaler i början av året har man bjudit på en rad olika nyheter. Inom kort hoppas man kunna lansera den senaste och kanske största av dem, nämligen sin alldeles egenproducerade glass.
– Det här är en chansning så klart, folk är vana vid att se 37:an på ett visst sätt, men vi hoppas att det blir succé, berättar Julia Ekmark.

13 april 2021 klockan 13:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nära en miljon skall få fler att lockas till Bergslagen

Nu skall turismen i Bergslagen stärkas. För ändamålet har Destination Bergslagen beviljats strax ...

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Marco Åkesson på Plantmarknaden i Lindesberg visar upp Årets Pelargon, Astrid. Foto: Camilla Lagerman

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till zonalpelargonen Astrid. Marco Åkesson på Plantmarknaden berättar mer om denna omåttligt populära blomma och om den vinnande sorten Astrid.
– Den är förvånansvärt vädertålig, trots att den är så tät, och ger mycket blommor oavsett om den står utomhus eller inne.

26 mars 2021 klockan 13:33 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel I Pias må bra-källare står hälsa och välbefinnande i fokus
Utmattningen och den kroniska värken i kroppen fick Pia Gyllby att upptäcka floating för första gången. Det inte bara hjälpte henne med hennes ...
22 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mobil förskola och en egen grundskola är framtidsplanen för Solberga
Mycket har hänt sedan Maria-Pia Karlsson och Anna Almlöf startade Solberga Förskolor 2015. Under hösten öppnar man två helt nya avdelningar vid ...
19 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Källa: SCB

Pandemin slår hårt mot restaurangerna: 20 procent mindre försäljning

Försäljningen på svenska krogar minskade kraftigt under pandemiåret 2020. Även i Lindesberg har restaurangförsäljningen minskat, visar färsk statistik från SCB, som presenterades i ett pressmeddelande under onsdagen.

18 mars 2021 klockan 10:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

- Vi som livsmedelsbutik har ett samhällsansvar att kunna förse invånarna med mat, och det måste vi kunna göra på ett så säkert sätt som möjligt! säger Carolina Eriksson på ICA Supermarket Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Matbutikens förslag om smittsäkra leveranser fick nobben av kommunen – ”Oansvarigt!”

För två år sedan öppnade ICA Supermarket i Lindesberg sin onlinehandel, en funktion som har visat sig spela en viktig roll under coronapandemin. Under vintern funderade man vidare på hur man ytterligare kunde utveckla tjänsten för att underlätta under under pandemin, och motverka smittspridning. I december lämnade de in ett förslag till Lindesbergs kommun som innefattade att öppna upp Kungsgatan över Norrtullstorget så att kunder skulle kunna hämta sina beställda varor i skåp, men svaret från kommunen blev nej.
– Det är så oansvarigt! Man får inte agera så i dessa tider! säger en upprörd Carolina Eriksson.

16 mars 2021 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Röda Korset växlar upp och utökar verksamheten

Sedan Sixten Larsson flyttade ifrån sin lokal i centrala Lindesberg i slutet av förra året har funderingarna...

Hanna vill öka miljötänket med sin Gröna Garderob

Karriären tog henne till Jackson, Mississippi i USA, där hon bodde i närmare tre år. Men längtan efter...

En tredjedel av framtidens elmätare på plats – landsbygden först ut

PRESSMEDDELANDE: Regeringen har beslutat att nästa generations elmätare ska vara ...

Annons

Från höger Roger Sixtensson tillsammans med Per Sander, Tjodolf Sommestad och Jonas Bernström (Styrelseordförande FALAB). Foto: FALAB/LIBO

Klart med försäljning av Kristinaskolan – byggs om till bostäder

Det kommunala fastighetsbolaget FALAB, Fastigheter i Linde AB, har i veckan överenskommit med privatägda Lindesbergs Fastigheter AB om försäljning av Kristinaskolan och fastigheten Kvarngatan 9 i samma område. I ett pressmeddelande uppges att ägarskiftet dock kommer att ske först när skolverksamheten flyttar ut. Ägarskiftet kan därför ske tidigast hösten 2021.
– Vi är väldigt glada över det engagemang som finns hos de privata fastighetsägarna att vara med och utveckla Lindesberg, säger Roger Sixtensson, VD på FALAB.

5 mars 2021 klockan 08:33 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Välkänd krögare återvänder till Lindesberg med ny restaurang

Osman Agrali är ett välkänt ansikte bland Lindesbergs restaurangbesökare. Genom åren har ...

Ny säsong och nya planer för Lindesbergs Handelsträdgård

Lindesbergs Handelsträdgård har öppnat för säsongen, och planerna är många inför den ...

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma ...

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi...

bildspel 37:an nyöppnar med nyheter från Årets Ekokock

Om allt går enligt plan öppnar 37:an på fredag, i sin nya och betydligt större kostym. Dessutom håller man ...

Nötväcka. Foto: Fredrik Norman. Grävarbete. Foto: Linde energi

Vintern ger Linde energi möjlighet att gräva ner kablar utan att störa fågellivet

PRESSMEDDELANDE: Linde energi inleder nu nästa etapp med att väder- och framtidssäkra elnätet kring Österhammar, strax öster om Blixterboda. Denna gång ersätts fyra kilometer luftledning med jordkabel mellan Österhammar och Sköldberga. Ett projekt som gynnas av tjälen, då arbetet bland annat utförs i Natura 2000-området Österhammarssjön med sitt rika fågelliv.

17 februari 2021 klockan 10:41 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Kicki bytte Alicante mot Lindesberg och startade Bed & Breakfast
I mars 2016 sålde Kicki Seton sitt städföretag Kixon och flyttade med hela familjen till ett soligt Alicante i Spanien. Men efter fyra år på den ...
16 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nytt kapitel för bokhandeln – väninnor tar över verksamheten
Under onsdagskvällen blev det slutligen klart att Blombergska bokhandeln i Lindesberg får nya ägare från och med 1 maj. Det är väninnorna ...
11 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekord för Fritidsbanken efter soligt vinterväder
Den senaste tidens kalla och vackra vinterväder har fått Lindesbergarna att gå man ur huse för att låna bland annat skridskor och skidor hos ...
11 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-09

2021-02-09

2021-02-04

2021-02-02

2021-02-01

2021-01-29

2021-01-29

2021-01-27

2021-01-26

2021-01-25

2021-01-22

2021-01-19

2021-01-18

2021-01-11

2021-04-21 01:32