Kontorschef Zlatko Savić

Nordea satsar på trygghet och nöjda kunder

Nordeas kontor i Lindesberg är ett av bankens mest framgångsrika kontor. Det har man blivit genom att satsa på kundnöjdhet och trygghet. Lindesbergskontoret tillhör till exempel toppen av Nordeas samtliga kontor när det gäller försäljning av försäkringstjänster. Kanske beror det på att en av de första frågorna man ställer vid ett rådgivningsmöte är: Vad oroar du dig mest för?

För snart två år sedan tillträdde Zlatko Savić som kontorschef för Nordeas kontor i Lindesberg. LindeNytt har träffat honom.

”Vi är ett privatkontor” inleder Zlatko Savić, och med det menar han att de flesta kunderna är privatpersoner. Därför är också samtliga som jobbar på kontoret SwedSec-licensierade, vilket innebär att de uppfyller nödvändiga kompetenskrav som privatrådgivare. Camilla Martinsson och Maria Källberg arbetar enbart med bokade kunder medan deras kollegor Jonna Laurila och Celina Andersson växlar sin rådgivningsroll med att också hålla koll på kundtjänsten. Dessutom är fyra specialister knutna till kontoret som kommer till Lindesberg när det finns behov av deras tjänster.

”Vi är ett framgångsrikt kontor inom Nordea vid en jämförelser med andra kontor i vår storlek” berättar Savić. Speciellt framgångsrika har man varit i att ha ökat antalet kunder inom de viktigaste segmenten samt i försäljningen av försäkringsprodukter.

Nöjda kunder
”Men man måste vara medveten om” fortsätter han, ”att all försäljning måste mynna ut i är en ökad kundnöjdhet. Om inte kundnöjdheten ökar är det ingen lyckad produktförsäljning. För oss gäller det att alltid sträva efter att kunden är nöjdare efter vårt möte, än han eller hon var före”.

En av de viktigaste framgångsfaktorerna för att lyckas med att få nöjda kunder är, menar Savić, att man är aktiv och den part som tar första kontakten. ”Vi tar en aktiv kontakt med nästan alla våra kunder, minst en gång om året för att erbjuda rådgivning. Är man, det vi kallar förmånskund, garanterar vi en kontakt”.

Nu är det inte bara en kontakt som är viktig för kundnöjdhet, utan självklart också det man levererar. Här menar Savić, att tryggheten är viktig, både i stort och smått. Nordea är idag den största banken i Norden och bara genom sin storlek kan man erbjuda trygghet och bra villkor inom sparande och på krediter. ”Förhållanden som också får positivt effekter för den enskilda kunden i Lindesberg”, betonar han.

Trygghet
Samtidigt är han också noga med att framhålla vikten av en trygghet i det lilla. Och med lilla menar Savić det försäkringsskydd man kan skaffa sig själv. I Nordea har det länge funnits ett tydligt fokus på sparande, men vid kontoret i Lindesberg har man under en längre tid också varit aktiva med att se över kundens behov av trygghet inom liv, hälsa och egendom. Ett exempel på detta, är att en av de första frågorna man ställer vid ett rådgivningsmöte är: Vad oroar du dig mest för?

Svaren varierar från sjukdom och ohälsa till räntehöjningar och värdeminskning på huset. Här menar Savić att det är viktigt att hitta en balans mellan de pengar som läggs på premier och det behov som finns. ”Är man orolig för sin egen hälsa men saknar sjukförsäkring kanske bör man se över hur man har fördelat sina försäkringspremier”, säger han.

I en nyligen genomförd undersökning som Nordea låtit utföra är en av slutsatserna att det råder en kraftig obalans mellan det vi svenskar oroar oss för och vad vi försäkrar oss emot.

När sedan Zlatko Savić som avslutning beskriver hur ett vanligt rådgivningsmöte går till på Nordea i Lindesberg blir man förvånad över hur lite produktegenskaper och produktinnehåll man berör. Istället handlar frågorna mycket om framtidstro, drömmar och vilket mål man har med sitt liv. ”Det är idag mer fokuserat på att hitta lösningar på kundens livssituation och framtidsutsikter än att visa på olika fonders utveckling och avkastning”, avslutar han.

Publicerad 24 september 2013 klockan 17:24

Christer Karlsson , 070-598 80 08

Magnus och Sebastian Meriläinen driver tillsammans MM Hunt & Forestry. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen skogsvård. Nu fem år senare är även sonen Sebastian involverad i företaget, som nu har breddat sin verksamhet och även har en egen butik.

9 juli 2020 klockan 13:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Foto: Linde energi.

Publik laddstolpe i Fellingsbro fyller tidigare tomrum på kartan

Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Den som vill kan nu ladda sin elbil med förnybar el från det lokala energibolaget vid rastplatsen på Bergsvägen, uppger Linde energi i ett pressmeddelande på torsdagen.

2 juli 2020 klockan 08:16 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Lågprisbutiken Nisses i Rockhammar utökar rejält

Under helgen slog lågprisbutiken Nisses i Rockhammar upp dörrarna till sin helt nybyggda lokal. Med en yta ...

P-förbud och bevakning skall stävja nattligt stök på P-plats

Det stora parkeringsområdet, på den så kallade handelsplatsen på industriområdet, har under...

Grant Thornton flyttar kontoret till Örebro

Björn Öhrman, Kontorschef på revisions- och konsultbyrån Grant Thornton i Lindesberg meddelar att man har ...

Foto: Camilla Lagerman

Stort varsel på Meritor – 300 kan få lämna sina arbeten

På onsdagen meddelade ledningen på Meritor i Lindesberg, att man nu tvingas varsla så många som 300 anställda om uppsägning enligt fördelningen 285 kollektivanställda och 15 tjänstemän. VD och platschef, Kent Blom, berättar för LindeNytt att reaktionerna på beskedet har varierat.
– Det har varit ganska väntade reaktioner. Vissa har förväntat sig att det här skulle komma, andra har blivit ledsna, säger Blom.

17 juni 2020 klockan 16:35 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman

Bluffen är tillbaka: VVS-firma kontaktar fastighetsägare och ljuger

Under hösten 2019 blev fastighetsägare i Lindesberg med omnejd kontaktade av en VVS-firma, normalt verksam annorstädes, som nu befann sig i vårt område och uppgav sig samarbeta med lokala företag samt Samhällsbyggnad Bergslagen. Detta var rena lögner. Nu har VVS-bluffen tagit ny fart igen, varnar Samhällsbyggnad Bergslagen.
– Vi har fått flera samtal under dagen (läs torsdag) från personer som har blivit kontaktade av en firma som säger sig ha ett samarbete med oss. Det är ren bluff, vi har inget med detta företag att göra, markerar Markus Orre, avdelningschef på Samhällsbyggnad Bergslagen.

12 juni 2020 klockan 07:23 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Premiär för ny skönhetsklinik i Lindesberg
Den bruna pappen som täckt skyltfönstren är nu borta, och under förmiddagen släppte Clinic Scandinavia in sina första kunder i lokalen på ...
10 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kotten & Co söker ny husse och matte när företaget läggs ut till försäljning
Det har gått nio år sedan Sara Lindlöf startade Kotten & Co, ett företag som ständigt utvecklats under årens gång och som under 2018 flyttade ...
4 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Idag öppnar Café Oscar – som året runt-restaurang
Även då det bara har gått två veckor sedan den lokale restaurangägaren Shavan Zakholi övertog Café Oscar från Stadshotellet, så är han nu ...
3 juni 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Göransonska Gården i centrala Lindesberg. Foto: Fredrik Norman

ICA-Per ny ägare till Göransonska Gården

Från och med 1 juni har 1700-talsfastigheten Göransonska Gården i centrala Lindesberg ny ägare. Det kommunala fastighetsbolaget, FALAB, har valt att överlåta denna samt en till fastighet till ICA-profilen Per Eriksson, även känd som ICA-Per. I samma affärsuppgörelse har Per Eriksson låtit FALAB ta över en av hans fastigheter.

1 juni 2020 klockan 13:32 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustafsson. Foto: Camilla Lagerman

Lindesbergs kommun tidigarelägger investeringar för att gynna företagen

PRESSMEDDELANDE: Tidigt beslut om budget för att kunna påbörja större underhållsarbeten är en lösning från Lindesbergs kommun. Därmed kan företagen gynnas och få det lättare att klara av att hålla i och hålla ut.

27 maj 2020 klockan 14:40 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Miljonhopp mellan anbuden på bostadsbygge förvånar

Det står nu klart vilken byggfirma det blir som skall omvandla den gamla vårdcentralen till ett nytt ...

Vårdagar blir Våryra

Det efterlängtade och fullspäckade vårjippot Linde Vårdagar kommer tyvärr inte att kunna genomföras i år så som det brukar, detta ...

Sommargåva till personalen ger klirr i kassan för den lokala handeln

Kommunens cirka 3000 medarbetare kommer att få en sommargåva lagom till semestern som ...

Annons

Inom kort är det fullt fokus på Bergsfiket för Björn Persson. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Restaurang Krydda lämnar arenan

Efter nästan fem år på Lindesberg arena väljer Restaurang Krydda att tacka för sig och istället satsa fullt ut på det nyöppnade Bergsfiket på Banvägen.
– Det har inte varit ett lätt beslut att fatta, berättar ägaren Björn Persson.

18 maj 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Succé när Bergslagen fick sin första Reko-ring

Att suget efter närproducerade råvaror var stort rådde det ingen tvekan om när Reko-ring Bergslagen hade ...

Rekordår för Drömjobbet

Årets Drömjobbare är nu utsedda, och bland de rekordmånga sökande blev det totalt sju drivna ungdomar som får chansen att pröva...

Stängningen av Café Oscar stoppad – drivs nu vidare av restaurangägare

För bara ett par veckor sedan rapporterade LindeNytt att det uppskattade kaféet...

LindeDagen 2020 ställs in

Arbetsgruppen för LindeDagen och styrelsen för Lindesbergs Rotaryklubb har efter diskussioner med Region Örebro län, Lindesbergs ...

Bergslagens Sparbank avsätter en extra miljon i föreningsstöd

Många föreningar har drabbats hårt av coronapandemins sviter, något som fått Bergslagens ...

Slutet för Café Oscar: ”Har planer på annan verksamhet där”

Säsongskaféet Café Oscar, som drivs av Lindesbergs Stadshotell, kommer inte att ö...

Nu är årets sommarlovsprogram släppt. Foto: Camilla Lagerman

Kommunen satsar en miljon på gratis sommarlovsaktiviteter

Under de senaste fyra åren har Lindesberg kommun kunnat erbjuda gratis sommarlovsaktiviteter till traktens lediga barn och ungdomar, tack vare ett tillskott av statliga pengar. I år uteblev bidraget vilket fick kommunen att ta saken i egna händer och avsätta en miljon kronor för ändamålet.

24 april 2020 klockan 13:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Gemensamt ansvar att hålla handeln levande
Näringslivet genomgår just nu en tuff prövning till följd av coronaviruset, och för företagen i Lindesbergs kommun är det inget undantag. - ...
24 april 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor startar produktionen igen – förlänger samtidigt permitteringarna fram till höst
Efter tre veckors produktionsstopp kommer Meritor under nästa vecka att köra igång produktionen igen. Samtidigt uppger Kent Blom, platschef och VD ...
23 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Företagarna ger Samhällsbyggnad ris och ros
PRESSMEDDELANDE: Nöjd-Kund-Index (NKI) är ett mått som Sveriges kommuner och regioner använder för att mäta kundnöjdhet angående myndighetsut...
22 april 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-04-20

2020-04-15

2020-04-09

2020-04-09

2020-04-03

2020-04-01

2020-03-30

2020-03-27

2020-03-26

2020-03-25

2020-03-25

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-21

2020-07-09 16:13