Säljare Ann-Catrin Hammarström 29 och säljande platschef Josefina Eriksson 32 är den nya duon i bilhallen på Rejmes i Lindesberg. Foto: Jennie Einarsson

Nya duon bjuder in till en egen mässa – Rejmesdagen

Förändringens vindar blåser kring Rejmes i Lindesberg. På kort tid har de båda säljtjänsterna tillsatts och en ny duo har tagit sig an den drivande rollen i bilhallen. Josefina Eriksson har växlat upp till säljande platschef och Ann-Catrin Hammarström har tagit rollen som ny säljare. För att få möjlighet att nå ut till kunderna har man skapat ett helt nytt koncept – Rejmesdagen.
– Vi vill visa att vi är på plats nu och välkomnar gamla och nya kunder till oss, säger nya platschefen Josefina Eriksson.

Josefina tillträdde sin nya tjänst som säljande platschef för tio månader sedan, men är knappast ett nytt ansikte i bilhallen. Dessförinnan arbetade hon nämligen som säljare på Rejmes under 4 år tillsammans med den tidigare platschefen Peter Ericson.

– När Peter bestämde sig för att sluta så blev jag tillfrågad att söka tjänsten och fick den. Det blev jag väldigt glad för. Det är mycket annat att hålla koll på som platschef, så det var en stor utmaning och lite nervöst men jag tvekade aldrig. Peter arbetade kvar på halvtid några månader efter att han slutat, dels för att lära upp Ann-Catrin och dels för att ge mig stöttning i min nya roll, berättar Josefina.

Trots många hinder på vägen så som stigande drivmedels- och elpriser så har man ändå fått en lyckad start.

– Nu har vi haft det lite lugnare med bilförsäljningen på grund av omständigheterna med de stigande priserna, men vi har ändå gjort det bra.
Den största utmaningen är och har varit den rådande bilbristen, drivmedelspriserna har ökat och leveranstiderna har blivit längre, det har påverkat försäljningen framförallt under det senaste året, berättar Josefina.

Ann-Catrin nickar instämmande och håller med i det Josefina berättar.

– Ja, man märker också av att det är bilbrist. Det är svårt att få tag i bilar och många jagar de bilar som finns, men trots allt så säljer vi på.

Ann-Catrin som har en bakgrund från profilbranschen har haft flera tjänster tidigare som varit sälj- och marknadsföringsinriktade.

– Mitt intresse är kundmöten, försäljning och marknadsföring. Däremot är bilbranschen helt ny för mig. Efter föräldraledigheten så kände jag att jag ville byta inriktning och då dök den här säljtjänsten upp och jag fick möjligheten att börja, det känns verkligen jättekul och spännande. Rejmes är ju ett varumärke som man alltid hört talas om, det är ett bra företag och en bra arbetsgivare så det känns jättebra att få vara här, säger Ann-Catrin.

Foto: Jennie Einarsson

För att få möjlighet att visa att man är på plats och kunna presentera sig för gamla och nya kunder så har man arbetat fram ett helt nytt event kallat Rejmesdagen. Det är en mässa som kommer hållas på Rejmes egna område i Lindesberg den 21 maj. Totalt kommer ett tiotal företag vara med och ställa ut på området, och det utlovas bland annat fina erbjudanden, möjlighet att få sin bil värderad och skoj för barnen. Dessutom kommer BergslagsBurger finnas på plats för att mätta hungriga besökare.

– Det är jättekul att kunna använda vår egna anläggning. Vi vill ta tillvara på nätverket som finns i Lindesberg och göra nånting större än att bara ha en vanligt öppen lördag. Vi kommer ha fokus på elektrifierade bilar som elbilar och laddhybrider och kommer att erbjuda provkörning. Vi kommer även ha fina erbjudande på tvätt, värdering av bilar och annat från butiken. Sedan får vi också besök av räddningstjänsten och ambulansen, vi tänker att det är lite trevligt för barnen, berättar Josefina

Vilka som är de övriga utställande företagen är inte helt klart ännu men man kan redan nu avslöja att Hyrmaskiner, Granitor, Länsförsäkringar Bergslagen, Lindesbergs Fastigheter och Lindesbergs Padel kommer finnas på plats.

– Vi kommer ha ett antal företag med, eftersom det är första gången så testar vi oss fram och ser hur det känns för att sedan kunna bygga vidare på konceptet. Vi vill inte ta på oss för mycket på en gång men vi är också öppna för att fler företag vill vara med, säger Ann-Catrin.

Förhoppningen är att det ska bli ett återkommande event som kommer hållas regelbundet, en eller två gånger om året sedan.

– Det blir en kul sak att skapa något gemensamt och lokalt. Nu är vi är sugna på att träffa nya och gamla kunder på Rejmesdagen, både vuxna och barn är välkomna till oss, avslutar Josefina.

 

Publicerad 26 april 2022 klockan 11:21

Jennie Einarsson , jennie@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Grundare och säljare Ann-Catrin Hammarström, servicetekniker Jarmo Salonpää, grundare och säljande platschef Josefina Eriksson samt servicetekniker Rasmus Gustavsson. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Succé för premiären av Rejmesdagen

Under lördagen samlades utställare och besökare vid Rejmes i Lindesberg för att delta i festligheterna vid den allra första upplagan av det nya konceptet Rejmesdagen. Eventets grundare, Josefina Eriksson och Ann-Catrin Hammarström, kunde konstatera att det gick över förväntningarna.
– Det blev mycket bättre uppslutning än vad vi hade trott, så vi är supernöjda! Det känns jätteroligt, säger duon glatt.

22 maj 2022 klockan 11:57 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons

Trollrallyt är tillbaka! Foto: Camilla Lagerman

bildspel Trollrallyts comeback blev en riktig fullträff

40 år efter att den allra första upplagan av Trollrallyt genomfördes i Lindesberg välkomnades den tillbaka med öppna armar av både publik och tävlingsekipage under lördagen. Regnet som på förhand utlovats höll sig tursamt nog undan, och evenemanget blev en lyckad pånyttfödelse av 80-talets stora snackis.

21 maj 2022 klockan 20:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hon tar över efter Lindqvist

Efter att Pär-Ove Lindqvist tidigare meddelat att han valt att avgå efter en lång tid som första namn på listan för ...

bildspel Festligt firande av förskolans dag

Bubbeldisco, ansiktsmålning och en clown som delade ut glass var bara några av alla spännande saker som väntade barnen p...

Vinnaren av Björnsbackas debutroman utsedd

Nu är vinnaren utsedd i tävlingen i vilken ett signerat exemplar av Karin Björnsbackas kusliga debutroman "Sällan...

Fredrik Klingvall, kommunikationsansvarig på Linde Energi var nöjd med uppslutningen kring de kommunägda bolagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Lindedagen blev succé för sjätte året i ordningen

Den sjätte upplagan av Lindedagen blev återigen succé, då kommuninvånarna gick man ur huse och fyllde strandpromenaden till bredden under onsdagseftermiddagen. Samtidigt invigde landshövding Maria Larsson Lindesbergs kommun som landets första Showroom för Hållbar Utveckling.
– Jag tycker att ni ska vara kaxiga allihop och gå ut och berätta att den här kommunen kommer vara ett showroom för framtiden, sade hon.

18 maj 2022 klockan 21:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka och vice ordförande Jonas Kleber. Foto: Jennie Einarsson

Slopade effektiviseringskrav inom skola och äldreomsorg

Under en pressträff på tisdagen meddelade kommunstyrelsen att man har lagt fram ett budgetförslag som totalt omfattar 50 miljoner kronor för att bygga ut välfärden.
– Den största enskilda satsningen som görs är att vi slopar effektiviseringskraven för äldreomsorg och hemtjänst, säger kommunstyrelsens ordförande, Bengt Storbacka.

18 maj 2022 klockan 09:55 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Lindetjejen Maja Svensson klippte till med SM-guld
Under den gångna veckan avgjordes Yrkes-SM, en tävling där ungdomar har chansen att visa upp sin yrkesskicklighet. Av de sex tävlande i ...
17 maj 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Hållbarhet i fokus när kommunägda bolagen firar LindeDagen gemensamt
När LindeDagen går av stapeln för sjätte året i ordningen under onsdagseftermiddagen visar de kommunägda bolagen upp sina styrkor gemensamt för...
17 maj 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Det våras för flugfiske i Svarttjärn
Cirka 100 kilo ädelfisk släpptes under torsdagen ut i Svarttjärn strax söder om Lindesberg, där flugfiskeföreningen Nattsländan har sitt ...
16 maj 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Karin Björnsbacka är författaren som skrivit boken Sällan viskar jag ditt namn.

Tävling: Vinn Karin Björnsbackas debutroman

Nu på torsdag släpper Karin Björnsbacka sin efterlängtade debutroman Sällan viskar jag ditt namn, en kuslig historia som är skriven med inspiration från Karins hemstad Lindesberg. Nu ges LindeNytts läsare chansen att vinna ett signerat exemplar av boken.

16 maj 2022 klockan 09:58 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Folkfest när Vårmönstringen mullrade genom Lindesberg

Efter två års väntan kunde SHRA äntligen genomföra den hett efterlängtade Vårmönstringen på lördagen, och det blev precis den folkfest man hade hoppats på. Ett myller av fantastiska bilar trängdes på Lindeskolans gräsområde där nyfikna åskådare flanerade bland fordonen. Några timmar senare fylldes Kristinavägen med mullrande motorer, glada festprissar och publik längs trottoarerna. LindeNytt bjuder här på några ögonblick från lördagens folkfest.

15 maj 2022 klockan 18:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Brandövning överraskades av skarpt läge

Under fredagen höll Linde Energi sin årliga säkerhetsdag, då man noggrant går igenom all utrustning för att sä...

Miljonsatsning på fiber till landsbygden

Kommunstyrelsen meddelade under en pressträff på torsdagen, att man lagt in extra pengar i sin budget till projektst...

Parkfesterna återvänder till Stadshotellet

Stadshotellets Parkfester är för många starkt förknippade med sommar, semester och hemvändarfest. De senaste å...

Annons

Algot Grönlund Eknor (tv) var nominerad i kategorin Årets manliga idrottare. Priset gick dock till Isac Ripsäter, judo medan Årets kvinnliga idrottare gick till Ingrid Nilsson, judo. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Festligt när Idrottscollege prisade sina elever vid gala

Inte en träningsoverall fanns i sikte när Lindeskolans Idrottscollege prisade sina framstående elever under en efterlängtad idrottsgala på onsdagskvällen. Trots en aula full med tävlingsmänniskor fanns dock ingen rivalitet, utan enbart glädje och lycka för varandras framgångar. Kvällens två tyngsta priser, bästa manliga och kvinnliga idrottare, dominerades av judon då både Ingrid Nilsson och Isac Ripsäter prisades för sina insatser.

11 maj 2022 klockan 22:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Karin Björnsbacka romandebuterar med en kuslig berättelse

Under nästa vecka släpper Karin Björnsbacka sin efterlängtade debutroman Sällan viskar jag ditt ...

Jimmy siktar mot världsrekord med sin specialbyggda Audi

I 15 månader har Jimmy Perssons Audi S2 stått i garaget hos PPF i Avesta, där en totalförvandling ...

Stew tar med sig stockholmsbandet Lugnet på turné – första stoppet i Lindesberg

Sedan lindebandet Stew släppte sin EP, Hot, under 2018 har spelningarna...

bildspel Unga entreprenörer prisades på pitchtävling

Nyligen avgjordes årets pitchtävling för UF-företag på Lindeskolan i Lindesberg. Bergslagens Sparbank är, ...

bildspel Guldsmedshyttans brandstation bjöd in till öppet hus

Det bjöds på fint vårväder och ett flertal olika aktiviteter när brandstationen i Guldsmedshyttan vä...

Nedräkning till Trollrallyt: ”Det ska bli så roligt”

Med knappt tre veckor kvar till nypremiären av 80-talets lokala succé, lådbilstävlingen ...

Den nya förskolan beräknas kunna öppna redan till hösten. Foto: Camilla Lagerman

Här tar Solbergas återbrukade förskola form

I augusti öppnar Solberga sina nya förskola i Lindesberg som kommer att ersätta ”Rörmokeriet” då man behöver flytta ur fastigheten. Den nya adressen blir Lindesbygatan, bara ett stenkast från Idrottsvägen där man huserar idag.
– Vi är jätteglada samtidigt som vi är ledsna, för vi gillar Rörmokeriet jättemycket. Det kanske inte är en optimal utegård, men det är en fantastisk förskola inuti, säger Maria-Pia Karlsson.

28 april 2022 klockan 16:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Karl Fredriks besök blev supersuccé
Skyddsgrossistens trädgårdsevent med den populära tv-profilen Karl Fredrik Gustafsson som dragplåster visade sig bli en dundersuccé. En mängd ...
27 april 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

BergslagsBurger får jättekontrakt – tar över travets restaurang
När Fornaboda Travbana slår upp portarna för säsongen den 8 maj, är det med välbekanta ansikten i anläggningens restaurang. Nya travkrögare ä...
25 april 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Svenningsson och Lundvik fick arenan att koka
Artisterna har varit bokade sedan 2019, men som alla vet vid det här laget tvingades man ställa in sin omåttligt populära Caprice då ...
23 april 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-04-22

2022-04-21

2022-04-21

2022-04-20

2022-04-19

2022-04-14

2022-04-14

2022-04-13

2022-04-13

2022-04-13

2022-04-12

2022-04-12

2022-04-06

2022-05-22 16:05