Under tisdagen meddelade det kommunägda energibolaget Linde energi att Jens Isemo, som varit vd för bolaget i 11 år, lämnar sin position 30 juni. Efterträdaren är redan utsedd, och under en pressträff på onsdagen berättade man lite mer om hur framtiden ser ut för bolaget.
– Jag kommer fortsätta resan som Jens påbörjat med hållbarhet och så klart fortsätta det nära samarbetet med näringslivet och de boende i kommunen, säger tillträdande vd Joakim Johansson.
Efter totalt 11 år som vd för det kommunägda energibolaget Linde energi, lämnar Jens Isemo sin roll som vd vid nästa halvårsskifte. Trots den kommande förändringen i bolagets ledning finns inga som helst tecken på oro, den nye vd:n avser att fortsätta på den inslagna vägen, och han är även ett bekant ansikte för de anställda.
– De känner igen mig som person ganska väl, och jag tror att det ska ge ett lugn i den omställningsprocess vi är i, utan att tappa för mycket fart på vägen. Jag har ju jobbat nära Jens i ungefär 5 år och vi är väldigt lika i värdegrund och ledarskap, så vi kommer känna igen oss, säger Joakim Johansson som tillträder som ny vd 1 juli.
– Vi förespråkade en intern lösning från styrelsens sida, och det dröjde inte länge innan Joakim fick frågan. Det blir inte en ny Jens utan en alldeles gammal Joakim, för vi är ju alla olika som individer, säger styrelseordförande Greger Nilsson.
Den tillträdande vd:n fick ett mycket varmt mottagande av medarbetarna när hans nya roll inom bolaget presenterades.
– Man märkte lugnet hos medarbetarna när Joakim presenterades som ersättare. Hade vi istället startat upp en rekryteringsprocess där det hade kunnat bli vem som helst som tog över hade det kunnat skapas en oro i organisationen, men nu var det ett väldigt lugn. Han fick till och med en applåd av killarna på förrådet, det tog vi som ett uttryck på en trygghetskänsla, berättar Leif Lundell, tf kommunikationsansvarig.
För Jens Isemos del väntar snart nya uppgifter, exakt vad är dock inte satt i sten ännu, men han stänger inga dörrar för energibolaget.
– Jag har varit här länge och det behövs kanske lite förnyelse, och jag personligen skulle vilja frigöra tid för lite andra saker under de sista åren av mitt arbetsliv, utan att lämna energibranschen, säger han kryptiskt och avslutar:
– Vi är inne i ett generationsskifte, innan jul tackade vi av två anställda som sammanlagt arbetat 96 år inom företaget, så förnyelsen är jätteviktig samtidigt som det kan vara tryggt att veta att man kan göra en utvecklingsresa inom bolaget om man vill det.
Det lokala företaget Lindesbergs VVS/EL AB har åter drabbats av oseriösa hantverkare som utger sig representera dem i samband med att de kontaktar kunder i Lindesbergsområdet och erbjuder tjänster som vederbörande inte är i behov av. Detta vill man nu varna allmänheten för.
– Man blir förbannad, att de använder vårt namn och försöker lura människor att köpa en dyr tjänst som de kanske inte ens behöver, säger Ria Nydén, Lindesbergs VVS/EL.
Sommarlovets första vecka blir en riktigt festlig sådan, när LIBO tillsammans med flera av kommunens olika idrottsföreningar bjuder in till aktivitetsvecka. Under veckan ges barn och ungdomar möjligheten att testa olika sporter och knyta nya vänskapsband inför sommarlovet. Nytt för i år är att man utökar orterna till att även innefatta Guldsmedhyttan och Frövi.
Som så många år tidigare anordnas byaloppis och marknad med ett stort varierande utbud när Kerstin Birath anordnar nationaldagsfirande i Gusselby. Dessutom blir det stor premiär för Zoé Mauger som debuterar med sina franska bakverk.
– Det är första gången som jag står och säljer på ett event. Jag känner mig väldigt förväntansfull inför dagen, säger Zoé glatt.
Företaget WA3RM, som haft för avsikt att etablera en stor tomatodling samt en odlingsanläggning för jätteräkor i Frövi, har beslutat att inte fullfölja den ursprungliga planen. Företaget har informerat att räkodlingen kommer etableras på annan plats istället – detta med hänsyn till närliggande vattendrag.
Från och med januari 2024 går Bergslagens Sparbank samman med Södra Dalarnas Sparbank och bildar Sparbanken Bergslagen AB. Därmed blir man Sveriges nionde största sparbank med en affärsvolym på drygt 40 miljarder, 63 000 kunder och verksamhetsområde i sju kommuner.
Historien om Tormek startade i ett gammalt cykelgarage i Storvik 1973, fyra år senare gick flytten till Lindesberg, till samma lokaler man huserar i än idag. Berättelsen om hur Torgny Jansson startade sitt företag delar man nu med sig av, för att markera det stora 50-årsfirande man är mitt uppe i.
– Vi ville skapa ett litet besöksmål istället för att bara ha fest en kväll, säger vd Samuel Stenheim.
PRESSMEDDELANDE: Majoritetsstyret i Lindesbergs kommun har efter samråd med näringsidkare samt kommunens tjänstepersoner, beslutat att flytta fram starten av ombyggnationen av Kristinavägen.
Sedan 1995 har utmärkelsen Årets industriminne delats ut av Svenska industriminnesföreningen med syfte att ”uppmärksamma vårt industriella kulturarv och viktiga insatser som görs för att vårda och förmedla detta”. Nu står det klart att årets pris går till Frövifors pappersbruksmuseum.
– Vi är väldigt glada för den här utmärkelsen, det laddar på våra batterier litegrann när vi fortsätter att kämpa för den här fantastiska miljön, säger Mikael Tiderman, museichef på Frövifors Pappersbruksmuseum.