Camilla Kruse öppnar sin praktik i slutet av juli. Foto: Ida Lindkvist

Tidigare klinikchef öppnar egen veterinärpraktik

Camilla Kruse har lång erfarenhet av veterinäryrket och djur. I badkaret har hon haft en krokodil, chinchillor i köket och därtill uppfödning av ormar och ödlor. Undervisat veterinärstudenter har Camilla också gjort, och arbetet som chef på distriktsveterinärerna i Lindesberg. Och hästar, det kan hon också, såväl kropp som tänder. Och i slutet av juli slår Camilla upp dörrarna Lindesbergs veterinärpraktik.

I grunden är Camilla Kruse biolog, med en zoologiutbildning. Veterinär är hon också, och har tidigare undervisat veterinärstudenter vid högskolan. Men en tripp till Lindesberg gjorde henne förälskad i staden och snart därefter började hon jobba här hos Distriktsveterinärerna. I fyra år pendlades det från Uppsala innan flytten till Lindesberg blev ett faktum.

Före detta ungdomsmottagningen på Bytesgatan blir ny veterinärpraktik. Foto: Ida Lindkvist
Före detta ungdomsmottagningen på Bytesgatan blir ny veterinärpraktik. Foto: Ida Lindkvist

Klinikchef på Distriktsveterinärerna var Camillas titel i flera år, men med ytterligare chefer ovan sig kunde hon inte alltid göra som hon ville. Så en egen praktik blev svaret, där hon får styra som hon själv önskar.
– Nu vill jag bestämma helt själv och göra så som jag tror på. Så jag hoppade av för att starta eget företag här, konstaterar Camilla och visar runt i den blivande veterinärslokalen, vilken många känner igen som den före detta ungdomsmottagningen på Bytesgatan.

Den huvudsakliga inriktningen ligger på smådjur, men Camillas tanke är att hon även ska kunna åka ut till hästpatienter.
– Jag är ju hästmänniska från början, så jag vill inte släppa det helt. Men åker jag iväg måste jag stänga igen här, och det blir lättare när jag, som jag tänkt i framtiden, anställt en sköterska som kan sköta det när jag är borta.

Till en början kommer Camilla kunna bistå sina kunder och patienter det basala, men framöver hoppas hon även kunna utöka den biten.
– Jag ska skaffa röntgen och ultraljud har jag redan, och modern narkosutrustning. Jag vill också kunna utöka tandsidan, jag är nästan fullt utbildad hästtandläkare.

– Många smådjur har jättedåliga tänder. Man tror att om de äter så är de okej. Men jag har träffat på hundar som ätit trots att de haft bruten käke, det är en sådan väldigt stark drift. Ibland när man har tagit bort tandsten har tänderna ramlat bort, då har det varit tandstenen som hållit kvar tänderna, förklarar Camilla.

Djur har alltid förekommit i Camillas liv. Krokodil i badkaret, chinchillor i köket och ormar och ödlor står på hennes "meritlista". Foto: Ida Lindkvist
Djur har alltid förekommit i Camillas liv. Krokodil i badkaret, chinchillor i köket och ormar och ödlor står på hennes ”meritlista”. Foto: Ida Lindkvist

En av skillnaderna från sitt tidigare jobb som distriktsveterinär är att hon inte behöver skicka hem djuret för snabbt. Camilla berättar:
– Det är jätteskönt att kunna ha kvar djuren. Har jag tagit på mig en operation här så kan jag sitta kvar eller ta med mig djuret hem över natten och ge smärtlindring. När jag jobbade som distriktsveterinär är det ens skyldighet att åka ut när någon ringer och till exempel säger att deras häst har fått kolik och det är jättebråttom, nu får jag göra som jag vill, och behöver inte åka ifrån djuren.

Camillas intresse för djur är enormt och ju mer hon berättar, desto mer inser man hur starkt hon brinner för sitt yrke.
– Jag älskar alla djur, jag har nog haft alla djur som man kan ha. Krokodil i badkaret, chinchillor i köket och ormar och ödlor runtomkring, säger hon och skrattar.

– Jag gillar Linde, det är en fin stad och det finns potential i den här staden. Jag tror att många tycker att det är viktigt att man får samma veterinär varje gång, att veterinären känner till djuren, så jag hoppas att jag kan bli husveterinären. Det är jättekul det här!

Från och med 27 juli kan man ringa till Camilla Kruse för att boka tid.
HÄR! hittar du Camillas Lindesbergs Veterinärpraktik AB

Publicerad 3 juli 2015 klockan 08:33

Ida Lindkvist , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Ett glatt gäng som fick mysa med Reidargårdens djur under sportlovet. Gårdens ägare, Johanna Reidarsdotter i mitten. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma vindar, något som uppskattades av barnen som under helgen tillbringade dagarna på Reidarsgården i Lindesberg för att mysa med gårdens alla djur.

1 mars 2021 klockan 13:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Per Nelzén instruerar Christina Orrbo och Ann Björklund bakom kassan. Foto: Camilla Lagerman

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi. Med på plats fanns även de nya ägarna Christina Orrbo och Ann Björklund, som nu passar på att suga åt sig så mycket kunskap de kan innan det är dags att stå på egna ben.
– Vi övningskör för fullt, skrattar Ann bakom kassan.

23 februari 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel 37:an nyöppnar med nyheter från Årets Ekokock

Om allt går enligt plan öppnar 37:an på fredag, i sin nya och betydligt större kostym. Dessutom håller man ...

Vintern ger Linde energi möjlighet att gräva ner kablar utan att störa fågellivet

PRESSMEDDELANDE: Linde energi inleder nu nästa etapp med att väder- och ...

bildspel Kicki bytte Alicante mot Lindesberg och startade Bed & Breakfast

I mars 2016 sålde Kicki Seton sitt städföretag Kixon och flyttade med hela familjen till...

Bröderna Per och Olle Nelzén lämnar nu över verksamheten till Ann Björklund och Christina Orrbo. Foto: Privat

Nytt kapitel för bokhandeln – väninnor tar över verksamheten

Under onsdagskvällen blev det slutligen klart att Blombergska bokhandeln i Lindesberg får nya ägare från och med 1 maj. Det är väninnorna Christina Orrbo och Ann Björklund som nu axlar rollen som lokala bokhandlare.
– Vi ville att det skulle få leva kvar, och det kommer det att göra, även namnet Blombergska kommer bestå, säger Christina.

11 februari 2021 klockan 12:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Det vackra vintervädret har fått allt fler att söka sig ut på isar och i skidspår. Foto: Camilla Lagerman

Rekord för Fritidsbanken efter soligt vinterväder

Den senaste tidens kalla och vackra vinterväder har fått Lindesbergarna att gå man ur huse för att låna bland annat skridskor och skidor hos Fritidsbanken. Förra torsdagen slog man rekord i antal utlåningar, då hela 154 fritidsprodukter lämnades ut, något som nu gjort att man utökat öppettiderna med ytterligare en dag.

11 februari 2021 klockan 11:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Byggmax öppnar i Lindesberg till sommaren
Byggvaruhusjätten Byggmax öppnar i Lindesberg till sommaren, med ett helt nytt varuhus som kommer att byggas på Stafettgatan. Enligt ett ...
9 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu spetsas spillvärmen fossilfritt även i Lindesberg
PRESSMEDDELANDE: Linde energi har investerat drygt fyra miljoner kronor i omställningen av en av de oljepannor som används för spets- och ...
9 februari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Nu gäller 1 timmes parkering även på lördagar
Under veckan har Lindesbergs kommun monterat upp nya parkeringsskyltar längs Kristinavägen i Lindesberg. Numera gäller P-skiva med 1 timmes ...
4 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Verksamhetschefen Sandra Emanuelsson är mycket nöjd med måndagens premiär. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Succé när Sveas Wiener hade premiär

Under måndagen var det premiäröppning för Wienerkonditoriet under sin nya ägarflagg, då Sveas bageri och konditori numera står som ägare till det anrika Lindesbergsfiket. Men det var betydligt mer än bara namnet som bytts ut, då man under hela helgen jobbat i princip oavbrutet med att fräscha upp lokalen, något som uppskattades av kunderna.
– Ja, det har verkligen blivit otroligt fint! Det känns så mycket större helt plötsligt, och det är så fint med alla små detaljer, säger en av tisdagens gäster.

2 februari 2021 klockan 12:59 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Titikarn (th) och dottern Thanatcha Thongchai kommer att sköta ruljangsen på restaurangen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nygammal krögare blåser liv i Folkans restaurang

Efter en lång tids dvala är det nu dags för restaurangen i Folkets Hus att leva upp igen, när Tittis Bistro & Restaurang öppnar under måndagen. Till en början satsar man mest på lunchservering, men hoppas på att kunna utöka i takt med att pandemin förhoppningsvis ebbar ut.
– Vi kommer börja med att bara ha luncher och sedan längre framåt sommaren, beroende på hur det ser ut med coronan, kommer vi försöka ha öppet även på kvällar, säger Mathias Söderström.

1 februari 2021 klockan 10:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Det blir mest gym på jobbet för stark trio

När kompistrion Tobias Stridälv, Maria Söderlund och Kalle Söderlund tog över gymmet i Stråssa efter Mats ...

Jätteinvestering: 2,6 miljarder skall ge effektivare produktion

PRESSMEDDELANDE: Styrelsen i BillerudKorsnäs har beslutat att investera i en ny sodapanna i Fr...

Andra bullar för Wienerkonditoriet när nya ägare tar över

För knappt 2,5 år sedan tog Sandy Aogiz och hans fru Maryam över det anrika Wienerkonditoriet i ...

Annons

Lotta Sunvisson tillträdde som butikschef strax innan pandemin slog till. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Rekord för Erikshjälpens gåvoinlämning under pandemin

Coronapandemin fick människor att stanna hemma i större utsträckning än förr och många tog tillfället i akt att rensa i sina hem, något man verkligen har märkt av hos Erikshjälpen i Lindesberg, som slog rekord på gåvomottagningen under 2020.

26 januari 2021 klockan 10:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Främmande katt flyttade in i Granngården – söker dess ägare

Granngården i Lindesberg har under den senaste månaden fått en inneboende på sitt lager...

Nytt förslag från ny nämnd ska ge fler chans till jobb

Människor med kognitiva funktionsvariationer samt äldre långtidsarbetslösa står ofta utanför ...

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”

Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med ...

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet

Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den ...

Nya pandemilagen – så påverkas du

Igår, den 10 januari, trädde den nya pandemilagen i kraft, och med den en rad nya förhållningsregler. De nya fö...

bildspel Elin satsar på bilvård med personlig touch

Det inrutade kontorsjobbet inom kommunen passade bra medan barnen var små, men Elins rastlösa sida fick henne att ...

Anna-Lena Rydelius välkomnar alla till sin gårdsbutik. Foto: Jennie Larsson

bildspel Succéstart för Vingeltorpets gårdsbutik

Vingeltorpets gårdsbutik i Björkhyttan har fått en strålande start sedan premiäröppningen i höstas och lockar redan till sig kunder inte bara från Lindesberg utan även runtom från Mellansverige. Här finner man varor med det lilla extra som man inte kan hitta i vilken butik som helst, bland storsäljarna finns exempelvis fårskinn och eldfat.
– Det går riktigt bra, över all förväntan, säger Anna-Lena Rydelius som tillsammans med sin man Stefan driver gårdsbutiken.

7 januari 2021 klockan 08:10 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

bildspel Elon slog upp portarna till den nya butiken
Flytten till Elons nya lokal på Bandygatan (industriområdet) har gått i något av rekordfart. Under de få dagarna den gångna julhelgen har man ...
30 december 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Fem får dela på Energiklappen
PRESSMEDDELANDE: Linde energi bad tidigare i vinter allmänheten att nominera sina lokala hjältar till Energiklappen. Hela 61 nomineringar kom in ...
21 december 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Handlarnas kreativa lösningar för en säker julhandel
När de hårdare restriktionerna trädde i kraft under senhösten gick regeringen ut och avrådde från att vistas i butiker, och uppmanade istället ...
18 december 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-12-17

2020-12-15

2020-12-09

2020-12-04

2020-12-03

2020-12-02

2020-11-25

2020-11-24

2020-11-23

2020-11-23

2020-11-20

2020-11-19

2020-11-17

2020-11-11

2021-03-02 19:04