Redan till våren kommer de första villabyggena påbörjas i Lindesby/Torphyttan. Det meddelar planarkitekt Hans Johansson sedan ärendet nyligen togs upp i nämnden och beslut om fortsatt arbete klubbats. Villaprojektet vid Lindesjöns norra sida kommer ha plats för sammanlagt 15 tomter.
Villaprojektet har under tre veckors tid varit ute för allmänhetens beskådan som en utställning. Under denna tid får allmänheten chans att komma med klagomål eller andra synpunkter. Några sådana röster har dock inte hörts och det innebär att ärendet kunde tas vidare till nästa etapp.
Enligt Hans Johansson pågår arbetet med värme och vattenledningar redan. Och enligt den markundersökning som tidigare gjorts så finns inga indikationer på att arbetet kan bli fördröjt.
-Nej, det ser inte så ut i alla fall, men det kan alltid komma något i efterhand som vi inte räknat med eller sett på mätningarna. Det som kan riskera att arbetet avstannar något är om vi stöter på berg, säger Hans.
Men sådan otur vill man inte se. Istället hoppas man att de första villorna nu verkligen kommer påbörjas redan i maj månad.
För tolfte året i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt drömjobb under sommarlovet. Syftet är att skapa förutsättningar för ungdomar att utveckla både sig själva och sina affärsidéer, samtidigt som man får ett startkapital av banken.
Melloaktuella Axel Schylström tar med sig vännen och grundaren av organisationen Aldrig Ensam, Charlie Eriksson, på en tabubrytande turné. Vårens första stopp blir i Lindesberg, där duon sätter upp showen Aldrig Ensam, som handlar om psykisk ohälsa.
– Det är tyvärr ganska sällsynt att killar pratar om det här, berättar Axel för LindeNytt.
På fredagen samlades den nya styrande majoriteten i Lindesbergs kommun för att gemensamt underteckna deras politiska plattform som ska utgöra grundstommen för det politiska arbetet under mandatperioden.
– Viljeinriktningen i plattformen speglar vår gemensamma politik, den bygger på ordning och reda, trygghet, likvärdighet och demokrati, säger kommunstyrelsens nye ordförande Tomas Klockars (M).
Efter många år som anställd konsumentvägledare för Lindesbergs kommun kände Rosmarie Haapala att det var dags att göra något annat. Hennes intresse för välmående fick henne att till slut ta steget fullt ut och satsa på det hon brinner för – kroppslig och andlig hälsa.
– Jag är bland annat livscoach, eller medmänniska som jag brukar kalla det, då vi kan sitta ner och samtala om saker man undrar över i livet, säger hon.
Under de senaste dagarna har flera privatpersoner i Lindesberg fått påknackning av säljare som utgett sig komma från TV- och bredbandsleverantören Allente. Besöken, som har upplevts som påträngande och obehagligt, har väckt frågor kring huruvida detta verkligen rör sig om en säljare från bolaget, men nu kan Allente bekräfta att så är fallet.
– Det har använts säljmetoder vi inte kan stå bakom, vilket vi är otroligt ledsna för. Vi ser väldigt allvarligt på det här, och har avslutat all försäljning i området, bekräftar Maja Wikman Ulrich, kommunikationsdirektör på Allente.
När det under förra hösten stod klart att Frosths Konditori inte förlänger sitt avtal på lasarettets Café Regnbågen var det säkerligen många som funderade över hur framtiden skulle se ut. Nu kommer svaret: det blir ytterligare ett väletablerat lindesbergsföretag som tar över rodret, när 37:an öppnar den 1 februari.
– Det här är vår lilla bebis, det är lillebror till vårt barn, som ska födas den 1 februari, säger Therese Larsson.
2022 – ett minst sagt händelserikt år kantat av framgångar och bakslag, tvära kast och sorg men framförallt en hel del glädje. För att sammanfatta året som gått passar vi på att dela med oss av ett bildspel innehållande ett potpurri av bilder på små och stora ögonblick från vår kommun.
Med detta vill vi på redaktionen önska alla våra läsare, annonsörer och samarbetspartners ett riktigt Gott Nytt År!
Som det rapporterats i media under den senaste tiden så har flera kommuner i Sverige av besparingsskäl planer på att dra ner på utomhusbelysning på offentliga platser, däribland Höganäs kommun som valt att släcka en tredjedel av gatubelysningen. I Lindesbergs kommun har man istället valt att gå en annan väg.
– Vi har sett att man i Sveriges kommuner har anpassat gatu- och vägbelysningen och avstått från julgransbelysning för att spara energi. Den här typen av insatser har vi valt att politiskt inte gå vidare med då dessa insatser sparar ganska lite ström, förklarar Ola Westin, förvaltningschef Samhällsbyggnadsförvaltningen