Bengt-Göran Karlsson är mycket glad över att Bonnamarken är räddad och arrangeras på sedvanligt manér. Foto: Fredrik Norman

Bonnamarken räddad – men 70 marknadsplatser stryks från kartan

Bonnamarken, som en del i Lindemarken, har under åren varit ett mycket uppskattat inslag på marknadsdagen. Lika uppskattat var det dock inte när allt pekade på en kraftigt reducerad Bonnamarken i år på grund av bygget av nya Resecentrum på andra sidan gatan.
– Men för cirka en månad sedan fick vi besked från kommunen att Bonnamarken kan arrangeras precis som vanligt och på samma yta som tidigare, förklarar en mycket glad Bengt-Göran Karlsson, Lions Club Lindesberg.

Från början talades det om att Bonnamarken, som arrangeras av LRF, endast skulle få använda den så kallade torgdelen av Flugparken i år, det vill säga den stenbelagda ytan som gränsar till Kristinavägen. Resterande yta var tänkt som uppställningsplats för bygget. Nu blev det inte så – och ingen är gladare för det än marknadsgeneralen Bengt-Göran Karlsson samt det 30-talet knallar som berörs.
– Ja, det var ett mycket positivt besked från kommunen, att vi kan låta Bonnamarken arrangeras med full kraft. Jag fick klartecken för bara en månad sedan, säger Bengt-Göran Karlsson med mindre än två veckor till 2015 års Lindemarken.

Färre knallar på grund av annat bygge
Samtidigt som Bonnamarken går obemärkt förbi bygget av Resecentrum, så har inte Lindemarkens knallar samma tur beträffande ett annat pågående bygge. Nämligen om-  och utbyggnaden av badhuset. Bygget innebär att 70 marknadsplatser har fått strykas från marknadskartan i år.
– Ja, tyvärr har det blivit så men vi kommer ändå ha över 300 knallar på plats, så jag tror inte det kommer att märkas så väldigt mycket för besökarna. Det värsta med detta är att sådana här tillfälliga förändringar inte är uppskattat bland knallarna samt att det blir många felaktiga uppgifter som sprids. Jag har fått ringa runt till många knallar som varit hos oss i många, många år och förklarat att Lindemarken blir av som vanligt. Ryktet har tydligen sagt att det inte blir en marken även om det aldrig sagts något om att ställa in, påpekar Karlsson.
Varuhallstorget och Koppgatan (från varuhallarna till Kristinavägen) är marknadsplats som vanligt vilket även gäller för ”granngatan” Smedjegatan.

Det finns ett tredje pågående bygge som skapar frågor kring Lindemarkens förehavanden, nämligen bostadsprojektet Ålkilsbacken, som just nu tagit stora delar av tivoliplanen i anspråk. Enligt marknadsarrangören är det här bygget inget som skall komma att påverka höstmarknadens ”snurrigaste” inslag: tivolit.
– Det är sagt så, att bygget skall ge plats åt tivolit så att det kan arrangeras precis som vanligt. Den enda förändringen som skett är att det inte finns någon el tillgänglig. Det löses med egna elverk som drivs med diesel, så det kommer inte att vara något hinder för dem, säger Bengt-Göran Karlsson.
Dock är det inte bestämt hur och var tivolit arrangeras från och med nästa år.
– Nej, vi får se. Kommunen har ju hänvisat till idrottsplanen borta på Lindeskolan och de som driver tivolit har sagt att de skall titta på den platsen i samband med Lindemarken i år. Därefter får vi se vad som blir sagt, säger Bengt-Göran.

Fotnot: Lindemarken arrangeras i huvudsak på Kristinavägen på sträckan Nordea i söder till Lidlrondellen i norr. Utöver huvudstråket finns marknadsplatser på Koppgatan (inkl. varuhallstorget) och Smedjegatan. Lindemarken arrangeras fredag 18 september.

Publicerad 7 september 2015 klockan 10:56


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Magnus och Sebastian Meriläinen driver tillsammans MM Hunt & Forestry. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen skogsvård. Nu fem år senare är även sonen Sebastian involverad i företaget, som nu har breddat sin verksamhet och även har en egen butik.

9 juli 2020 klockan 13:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Foto: Linde energi.

Publik laddstolpe i Fellingsbro fyller tidigare tomrum på kartan

Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Den som vill kan nu ladda sin elbil med förnybar el från det lokala energibolaget vid rastplatsen på Bergsvägen, uppger Linde energi i ett pressmeddelande på torsdagen.

2 juli 2020 klockan 08:16 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Lågprisbutiken Nisses i Rockhammar utökar rejält

Under helgen slog lågprisbutiken Nisses i Rockhammar upp dörrarna till sin helt nybyggda lokal. Med en yta ...

P-förbud och bevakning skall stävja nattligt stök på P-plats

Det stora parkeringsområdet, på den så kallade handelsplatsen på industriområdet, har under...

Grant Thornton flyttar kontoret till Örebro

Björn Öhrman, Kontorschef på revisions- och konsultbyrån Grant Thornton i Lindesberg meddelar att man har ...

Foto: Camilla Lagerman

Stort varsel på Meritor – 300 kan få lämna sina arbeten

På onsdagen meddelade ledningen på Meritor i Lindesberg, att man nu tvingas varsla så många som 300 anställda om uppsägning enligt fördelningen 285 kollektivanställda och 15 tjänstemän. VD och platschef, Kent Blom, berättar för LindeNytt att reaktionerna på beskedet har varierat.
– Det har varit ganska väntade reaktioner. Vissa har förväntat sig att det här skulle komma, andra har blivit ledsna, säger Blom.

17 juni 2020 klockan 16:35 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman

Bluffen är tillbaka: VVS-firma kontaktar fastighetsägare och ljuger

Under hösten 2019 blev fastighetsägare i Lindesberg med omnejd kontaktade av en VVS-firma, normalt verksam annorstädes, som nu befann sig i vårt område och uppgav sig samarbeta med lokala företag samt Samhällsbyggnad Bergslagen. Detta var rena lögner. Nu har VVS-bluffen tagit ny fart igen, varnar Samhällsbyggnad Bergslagen.
– Vi har fått flera samtal under dagen (läs torsdag) från personer som har blivit kontaktade av en firma som säger sig ha ett samarbete med oss. Det är ren bluff, vi har inget med detta företag att göra, markerar Markus Orre, avdelningschef på Samhällsbyggnad Bergslagen.

12 juni 2020 klockan 07:23 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Premiär för ny skönhetsklinik i Lindesberg
Den bruna pappen som täckt skyltfönstren är nu borta, och under förmiddagen släppte Clinic Scandinavia in sina första kunder i lokalen på ...
10 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kotten & Co söker ny husse och matte när företaget läggs ut till försäljning
Det har gått nio år sedan Sara Lindlöf startade Kotten & Co, ett företag som ständigt utvecklats under årens gång och som under 2018 flyttade ...
4 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Idag öppnar Café Oscar – som året runt-restaurang
Även då det bara har gått två veckor sedan den lokale restaurangägaren Shavan Zakholi övertog Café Oscar från Stadshotellet, så är han nu ...
3 juni 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Göransonska Gården i centrala Lindesberg. Foto: Fredrik Norman

ICA-Per ny ägare till Göransonska Gården

Från och med 1 juni har 1700-talsfastigheten Göransonska Gården i centrala Lindesberg ny ägare. Det kommunala fastighetsbolaget, FALAB, har valt att överlåta denna samt en till fastighet till ICA-profilen Per Eriksson, även känd som ICA-Per. I samma affärsuppgörelse har Per Eriksson låtit FALAB ta över en av hans fastigheter.

1 juni 2020 klockan 13:32 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kommunstyrelsens ordförande, Irja Gustafsson. Foto: Camilla Lagerman

Lindesbergs kommun tidigarelägger investeringar för att gynna företagen

PRESSMEDDELANDE: Tidigt beslut om budget för att kunna påbörja större underhållsarbeten är en lösning från Lindesbergs kommun. Därmed kan företagen gynnas och få det lättare att klara av att hålla i och hålla ut.

27 maj 2020 klockan 14:40 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Miljonhopp mellan anbuden på bostadsbygge förvånar

Det står nu klart vilken byggfirma det blir som skall omvandla den gamla vårdcentralen till ett nytt ...

Vårdagar blir Våryra

Det efterlängtade och fullspäckade vårjippot Linde Vårdagar kommer tyvärr inte att kunna genomföras i år så som det brukar, detta ...

Sommargåva till personalen ger klirr i kassan för den lokala handeln

Kommunens cirka 3000 medarbetare kommer att få en sommargåva lagom till semestern som ...

Annons


Inom kort är det fullt fokus på Bergsfiket för Björn Persson. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Restaurang Krydda lämnar arenan

Efter nästan fem år på Lindesberg arena väljer Restaurang Krydda att tacka för sig och istället satsa fullt ut på det nyöppnade Bergsfiket på Banvägen.
– Det har inte varit ett lätt beslut att fatta, berättar ägaren Björn Persson.

18 maj 2020 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Succé när Bergslagen fick sin första Reko-ring

Att suget efter närproducerade råvaror var stort rådde det ingen tvekan om när Reko-ring Bergslagen hade ...

Rekordår för Drömjobbet

Årets Drömjobbare är nu utsedda, och bland de rekordmånga sökande blev det totalt sju drivna ungdomar som får chansen att pröva...

Stängningen av Café Oscar stoppad – drivs nu vidare av restaurangägare

För bara ett par veckor sedan rapporterade LindeNytt att det uppskattade kaféet...

LindeDagen 2020 ställs in

Arbetsgruppen för LindeDagen och styrelsen för Lindesbergs Rotaryklubb har efter diskussioner med Region Örebro län, Lindesbergs ...

Bergslagens Sparbank avsätter en extra miljon i föreningsstöd

Många föreningar har drabbats hårt av coronapandemins sviter, något som fått Bergslagens ...

Slutet för Café Oscar: ”Har planer på annan verksamhet där”

Säsongskaféet Café Oscar, som drivs av Lindesbergs Stadshotell, kommer inte att ö...

Nu är årets sommarlovsprogram släppt. Foto: Camilla Lagerman

Kommunen satsar en miljon på gratis sommarlovsaktiviteter

Under de senaste fyra åren har Lindesberg kommun kunnat erbjuda gratis sommarlovsaktiviteter till traktens lediga barn och ungdomar, tack vare ett tillskott av statliga pengar. I år uteblev bidraget vilket fick kommunen att ta saken i egna händer och avsätta en miljon kronor för ändamålet.

24 april 2020 klockan 13:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Gemensamt ansvar att hålla handeln levande
Näringslivet genomgår just nu en tuff prövning till följd av coronaviruset, och för företagen i Lindesbergs kommun är det inget undantag. - ...
24 april 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor startar produktionen igen – förlänger samtidigt permitteringarna fram till höst
Efter tre veckors produktionsstopp kommer Meritor under nästa vecka att köra igång produktionen igen. Samtidigt uppger Kent Blom, platschef och VD ...
23 april 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Företagarna ger Samhällsbyggnad ris och ros
PRESSMEDDELANDE: Nöjd-Kund-Index (NKI) är ett mått som Sveriges kommuner och regioner använder för att mäta kundnöjdhet angående myndighetsut...
22 april 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-04-20

2020-04-15

2020-04-09

2020-04-09

2020-04-03

2020-04-01

2020-03-30

2020-03-27

2020-03-26

2020-03-25

2020-03-25

2020-03-24

2020-03-24

2020-03-21

2020-07-10 08:10