Unge Sebastian siktar mot landslaget

Idag drog den första dagen av Oppbogas Boulesällskaps klubbmästerskap igång, och flera SM-medaljörer var med och tävlade. Den yngste deltagaren, Sebastian Kallionpää, 13 år, är nyligen hemkommen från Boule-SM i Uppsala där han visade var klotet skulle kastas. Med målet inriktat på en plats i landslaget lägger han mycket tid på träning och tävling.

Det är omkring 20 stycken som är aktiva i Oppbogas Boulesällskap, varav ett drygt tiotal är licensierade spelare. Idag pågår kampen om den hedervärda benämningen klubbmästare, och man kommer att ha flera deltävlingar, idag, i helgen och avslutningsvis en i september. Det är väldigt varierade åldrar på deltagarna, men en sak har de gemensamt; varje spelare har snitsen inne. Kanske blir man dock lite särskilt imponerad av den snart 13 år gamla Sebastian Kallionpää som slungar kloten som om han aldrig gjort någonting annat.
– Jag spelade med små klot när jag var tre år, men mitt första SM när jag var sju. Då var jag bara med i en klass, jag spelade singeln, och där tog jag mitt första SM-guld. Det var 2011, sedan har jag tagit ett SM guld varje år. Men jag tog fyra stycken i år och jag stod i final alla dagar utom en, berättar Sebastian som kom hem från tävlingen i söndags, och så tillägger han försiktigt:

– Jag har tagit 17 SM-pokaler på fem år.

För att lyckas plocka med sig så många SM-guld hem, krävs det en hel del träning, även om Sebastian ler blygt när han omnämns som en naturbegåvning.
– Vi brukar vara tre stycken som tränar här, är det fint väder tränar vi varje dag. Regnar det så går vi inte ut. Den här veckan har jag tränat tre dagar, eller, jag har nog tränat fyra gånger, jag tappar räkningen, säger Sebastian och fingrar på sina nyinköpta, glänsande klot.

– 2011 köpte jag nya klot också, då cyklade jag hit direkt när jag kom hem och körde. Man har egna klot och de här köpte jag i år.

Att Sebastian började sin karriär i så tidig ålder kan bero på att mamma och pappa också är väldigt engagerade och spelar och tränar mycket. Sebastian fortsätter:
– Jag fick vara med här nere och då ville jag också spela. På vintern går det inte att träna ute, så då åker vi till Arboga och tränar i inomhushallen.

Sebastian berättar vidare om hur man ska tänka och göra för att bli en bra boulespelare och lyckas få till den rätta knycken.
– Det är rätt mycket teknik ändå, men sedan är det bara att köra på, köra så mycket som det bara går.

Planerna för framtiden är glasklara, Sebastian vill satsa vidare inom boulen där han redan gjort stora framgångar.
– Jag satsar på att bli med i landslaget, det finns ett juniorlandslag. Har jag tur så blir jag uttagen!

Under dagens klubbmästerskap har Sebastian hittills vunnit en match, och förlorat en. Under sommarsäsongen är det många matcher att delta i.
– I maj spelade vi varje helg. Sedan var det SM, och nu KM. Den andra augusti åker vi till Uppsala och ska spela en tävling, sedan är det Motala helgen efter. Det blir mycket boule på sommaren, konstaterar Sebastian leende.

Publicerad 23 juli 2015 klockan 18:00

Ida Lindkvist , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Träningspass som de såg ut innan covid-19. Arkivfoto: Ida Lindkvist.

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tänka om och utanför den så kallade boxen. Resultatet har premiär under tisdagskvällen, då det första Zumbapasset körs via den digitala plattformen Zoom.
– Jag hade några testpass i slutet av förra året för att testa hur det kändes, och för att lära mig Zoom ordentligt, och det var superroligt! säger instruktören Carolina Sixtensson.

19 januari 2021 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Där satt den, Linde Volley!

Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen kom säsongens hittills största triumf där Lindelaget lyckades spela in sin första trepoängare, detta efter en nagelbitare mot nykomlingen IKSU.

16 januari 2021 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lö...

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under ...

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya...

Mattias Persson har inlett arbetet med en isbana till ungdomarna Foto: Timmy Lundegård

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson och Patrik Larshans är det ett perfekt tillfälle att påbörja en tillverkning av en isbana på Stadsskogsskolans fotbollsplan, som går till ungdomarna.
– Kommunen var jättepositiva till initiativet, säjer Patrik Larshans.

14 januari 2021 klockan 23:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick hemmalaget svårt att spela in de avgörande målen, efter en snabbspelad match där Lindlöven såg ut att ha allt under kontroll. Skotten blev många för Lindelaget som till slut fick se sig slagna med 1-3.

13 januari 2021 klockan 21:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nu är de populära skidspåren dragna igen
För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en bristvara. Vintern 2020/2021 har dock b...
13 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Förlängningsspel inledde Vårserien
Efter dubbla förluster mot Kumla i HockeyEttan så fick Lindlöven chans till ny revansch när vårserien skulle inledas. Trots tre nya namn i ...
10 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Linde Volley tar sina första två poäng
Det blev fjortonde gången gillt för Linde Volley som efter en poänglös höst, spelar in sin första seger under årets andra spelade match. ...
9 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Hasse Persson

Femmålsseger för LIF Lindesberg

Med nya namn i spelartruppen blev det direkt seger för LIF Lindesberg som låste matchen efter en ren uppvisning i den inledande halvleken i mötet mot tabelljumbon AIK. Poänggapet minskades snabbt men varade inte länge då LIF fortsatte sin uppvisning som slutade med en bred segermarginal.

9 januari 2021 klockan 15:51 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LIF-fostrade Martin Boija lånas ut till Handbollsligans tabelletta HK Malmö Foto: LIF Lindesberg

Martin Boija till Handbollsligan

Under onsdagen kunde LIF Lindesberg meddela att den LIF-fostrade högerspelaren Martin Boija lånas ut till Handbollsligans tabelletta HK Malmö. Förutom en stor chans till utveckling för Martin, innebär detta att det skadedrabbade LIF Lindesberg får nya namn i laguppställningen inför de kommande matcherna.

7 januari 2021 klockan 15:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Obesegrade Hylte Halmstad blev svårslagna

De obesegrade SM-favoriterna Hylte Halmstad gästade arenan under tisdagskvällen. Trots ett starkt spel från Linde ...

HockeyEttans vårserie inleds på söndag

Under måndagskvällen publicerade HockeyEttan ut de efterlängtade datumen för vårseriens matcher. Tre möten med ...

bildspel Hemmaförlust mot nästjumbon

Det som inleddes med en oavgjord halvlek blev sedan en stor förlust när det tidigare coronadrabbade Tyresö gästade Lindesberg ...

Annons


Jimmi Ehlers och Jeanette Holmskov tillsammans med stallets segerrikaste häst Certainly Foto: Timmy Lundegård

Rekordår för Stall Jimmi Ehlers

Att passera en miljon kronor som travtränare under samma säsong är en gräns som alla tränare satsar mot, för Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers var det endast drygt
70 000:- som hindrade stallet från att nå den efterlängtade gränsen.
– Det har varit det bästa året vi har haft sedan vi flyttade till Kopparberg, säger Jimmi.

1 januari 2021 klockan 20:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Lindlöven missar AllEttan

Vinna eller försvinna. Det var förutsättningarna när det tidigare coronadrabbade Grums gästade Lindehov i en avgörande match, d...

Vilket lag vinner slaget om Råsvalen?

Sedan måndagseftermiddagen pågår ett intensivt och mycket prestigefyllt derby mellan kommunens två ishockeygiganter, ...

Tapper insats av skadedrabbat LIF

Med LIF Lindesbergs stora stjärnspelare Jesper Nilsson skadad fick Joel Karlström kliva fram som målskytt, när det ...

Linde Volley närmar sig tabellpoäng

Efter ett oväntat utdraget derbyspel under onsdagen följde Linde Volley upp de fina prestationerna och visade att det ...

Lindeskolans hockeygymnasium får fin kvalitetsstämpel

Lindeskolan stärker ytterligare sin position som idrottscollege, när hockeygymnasiet nu blir ett ...

bildspel Kylig straff gav två poäng

Med Lindens tidigare avgörande mot tabellettan Dalen i straffar så höjdes pulsen rejält när Lindlövens nästsista hemmamatch s...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Positiv derbyförlust för Linde Volley

Ett nytt derby mot Örebro spelades för en publiktom Lindesberg Arena, trots att Linde Volley ännu inte spelat in någon poäng till Elitserien så fanns ett hopp under onsdagen om att en ny spelare skulle hjälpa hemmalaget att avbryta den tråkiga derbytrenden.

16 december 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

74 lokala föreningar fick dela på en miljon
Pandemin har slagit hårt mot både föreningar och organisationer på flera olika sätt. I år bestämde sig därför Bergslagens Sparbank att dela ...
15 december 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Förlust efter matchuppehåll
Efter tre veckors uppehåll från matchspel var det såklart taggat i LIF Lindesberg när man klev ut på Lindesbergs Arenas handbollsplan under sö...
13 december 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Poänglöst i årets sista bortamatch
Det var en positiv inledning för Lindlöven när man gästade Forshaga för årets sista bortamatch, med en stabil ledning i de första två ...
13 december 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-12-11

2020-12-09

2020-12-06

2020-12-05

2020-12-04

2020-12-02

2020-11-29

2020-11-28

2020-11-25

2020-11-22

2020-11-22

2020-11-21

2020-11-21

2020-11-20

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-20 10:12